Ana Menü

NBA Final Serisi: Orlando-Lakers

Başlatan CR7, Mayıs 18, 2009, 23:09:35

0 Üyeler ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Goren

bu gece 3te maç kalkıp ızlerız yıne..
uykusuz her gece :)
altın kapılarımız kan oldu tayfun

saldır beşiktaş

Alıntı yapılan: cem_goren - Haziran 06, 2009, 19:12:26
Alıntı yapılan: ilhan mansız_melis - Haziran 06, 2009, 11:33:55
Biliyorum maçın tekrarını izledim abi ama bi mucize olur belki
mucıze dıye bırsey yoktur mucıze bence orlandonun buraya kadar gelmesıdır lebronu durduranlar kobeyı neden duduramadılar camır nelsonlarla olmaz bu iş adam 3,5aydır oynamıyor onu sokuyorsun 12dk oynatıyorsun dıger oyuncularda keza aynı lebrona karsı hayatlarının savunmalarını yaptılar neredeyse ama şimdi yok kobe el ustunden 2oyuncunun yanından baka baka atıyor tık yok bu seri bo sekılde gıder yarın gece 3te yıne ekran basındayız :)

Tam tersi Lebron'ı değil Clevand'ın yan elemanlarını çok iyi savundular Izgauluas olsun Varejo Mo Wilams etkisiz kaldı seri boyunca Lebron'ın eline baktı iş onunda gücü 2 maç kazanmaya yetti bu seride Orlando savunması Kobe'yi savunmak için kendini yıpratmamalı Kobe bi şekilde atıcak bu belli Gasol Odom Ariza Walton bunlar'ın hepsi iş yaptı ilk maçta hatta yerden yere vurulan Bynum bile Howard'ı çok iyi savundu. Orlandonun koçu bu sefer daha akıllı bir şekilde savunma yaptıracaktır takımına ama yinede her zaman olduğu gibi Lakers favori kadro kalitelisi ile.
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

Cem Goren

bynum erken faul problemıne gırdı gıbı lanse edılıyor ama dıger maçlara gore gec bıle kaldı bu gece 3te yıne ezıcı bır lakers galıbıyetı bızlerı beklıyor buraya yazıyorum asagı yukarı bı 10+ veya 15+ olacaktır

CR7

Orlandoyu desteklemeyenlerdendim şu final öncesine kadar
çünkü ben cleveland'lıydım ve 2004'ten beri o takımı tutuyorum finale çıkana kadar
yurtta tüm arkadaşlarım orlandoyu ve hedo'yu desteklerken ben cleveland'ı destekliyordum
ama cleveland'ı renklerinden,sempatikliğinden,lebron'undan-ilgauskasından dolayı tutuyordum
adamların şampiyonluğu bile yok neredeyse
üstteki cümleyi birazdan söyleyeceklerim karşı cevabınızın "lebrondan dolayı cle'yi tutuyorsun " olacağına emin olduğum için yazdım
şu seri için yazacaklarıma gelince ben burada sonuna kadar orlando'yu ve howard'ı destekliyorum dikkat edin hido değil howard!
lakers'ı tutanlara gelince onların lakers'ı tutmalarının sebebi bence şudur;
kobe-sh[kufur otomatik editlenmistir] döneminde kazanılan şampiyonluklar ve kobe bryant'ın 81-50 bilmem kaç 40 bilmem küsur şeklindeki sayı performanslarıdır
benim lakers'ı sevmeme nedenlerim ise kobe yüzünden sh[kufur otomatik editlenmistir]'ın gönderilmesi,kobe'nin basında çıkan ahlaksızlıkları,(belki de başlı başına kobe diyebiliriz), genelde burjuvaların desteklediği bir takım olması olarak sayılabilir

ben bu final serisinde Dwight "superman" Howard ve Hedo Turkoglu'nun takımı Orlando Magic'in kazanmasını istiyorum tıpkı Memo'lu Detroitin yine Lakers karşısında kazanmasını istediğim ve onların da bunu başardığı ve yüzüğü taktığı sene gibi

bu gece yine maçı izleyeceğim ve tüm LA'lilere karşı daha doğrusu tüm Kobe'lilere karşı ve bu maç içi ve maç sonrası sonuç ne olursa olsun yine de Orlando'yu desteklemeye devam edeceğim.

Forza Orlando! Forza Howard! Forza Hedo!
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

+18 !

Lakers 2-0 yaptı ve çok zora girdi artık OrLando'nun şampiyonLuğu..

Hido çok iyi oynadı,maç 88-88 bitti uzadı..

AsLında maçı bitirecek pası da attı Hidayet ama Lee deniLen yeteneksiz atamadı hem de 2 kez..

Bircan*

UNUTMAYIN! ÇELİK GİBİ SABIR ÇİÇEK GİBİ SEVİNÇLERLE YAŞADIK BU ŞAMPİYONLUĞU..!! [ 2008-2009 Süper Lig ve Türkiye Kupası Şampiyonu BEŞİKTAŞ...! ]

Cem Goren

2.perıyodun baslarında uyandım ve izlemeye basladım maçı olz. İlk yarı lakersın maçı koparacagı kanaatındeydım ama yanıldım bunda kobenın koskoca devrede 6sayı atması ve lewisın olaganustu oyunu etkılı oldu 35sayının 20sini atarak orlandoyu ayakta tuttu
3.perıyodun basında bekledıgım gıbı orlando gerıden gelme gelenegınıyle resmen gerı dondu one gectı o ara kobe hem kendını hemde takımı ateslemek acısından kıpırdandı bynum o arada erken faul pronblemı gelenegını surdurdu 4.faulune cok kolay ulastı bunda orlandonun TAKIM oyunununda etkısı buyuktu tabı... Howard hem savunma hemde hucumda ınanılmaz ıyı oynadı ama sonlara dogru oda yoruldu ikinci yarıda ınaılmaz oynayan hıdoya ayrıca degınmel ıstıyorum tebrık ederim kendısını ızlerken BİR TURK OLARAK KENDISIYLE BENDE GURUR DUYDUM.....
Ama sonuc olarak tecrube gerıden gelmeyeyı yıne yendı her zaman dedigim kobe faktoru devreye gırdı yanında 24sayı atan gasol 17sayı atan odomda eklenınce zafer kacınılmaz oldu bundan sonrakı maçlar ıcın a)lakers  bu kadar kotu oynarmı  b)orlando bu kadar mdırenclı olabilirmi  c)lewis bu uretkenlıgı dıger maçlarda fosterebilirmi  d)hıdo  2.yarıdakı oyununu 48dkya yayabılırmı bunları ılerleyen maçlarda gorecegiz son soz olarak sunu belırtmek ıstıyorum bu seri 4-2 biter ordan fazlası olmaz param olsa bugun yarısını 4-1e yarısını 4-2ye basardım ama yok...

Cem Goren

bu gece 4te 3-0 olması dılegıyle

CR7

bu maçı lakers'ın alacağına inanmıyorum
amway arena dar olacaktır lakers'a
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

eRe

2.maçın hakkı orlandonundu
cok kotu oldu
aslında bıraz ıs bıtmıs gıbı ama bugun kazanırsa belkı hersey degısebılır ıns da degısır
www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi

KeePSaKe

Since 1903

TurkishTank

imza dedigin boyle olur...

Saygilar, @hmEt

+18 !

NBA final serisi üçüncü maçında Orlando Magic ile Los Angeles Lakers, Orlando'nun sahası Amway Arena'da karşı karşıya geldi.

Orlando, Hidayet Türkoğlu'nun 18 sayı - 7 asist - 6 ribaund ile oynadığı karşılaşmayı 108-104'lük skorla kazanarak seride durumu 2-1 getirdi. Florida ekibi bu sonuçla, kulüp tarihinde final serisindeki ilk galibiyetini almış oldu.  Deplasmanda oynadığı ilk 2 maçı kaybeden Orlando, seyircisi önünde oynadığı ilk karşılaşmaya da iyi bir başlangıç yapamadı. İlk 3 dakikayı 8-2 geride geçen Magic, Rafer Alston ve Hidayet Türkoğlu'nun basketleriyle farkı kapattı. Ancak Kobe Bryant'ın üst üste ürettiği 10 sayı ile üstünlüğünü koruyan Lakers, ilk çeyreği 31-27 önde kapattı.
İkinci çeyreğe kenardan gelen oyuncuları ile etkili giren Lakers, skoru 41-36'ya getirerek farkı 5 sayıya çıkardı. Hido'nun basketleriyle aranın açılmasına izin vermeyen ev sahibi takım, Rashard Lewis'in üst üste kaydettiği iki 3 sayılık basketle 57-54 öne geçti ve ilk devreyi de 59-54 önde bitirdi.
İkinci yarıya Hidayet'in basketiyle başlayan Orlando, ilk dakikalarda farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Ev sahibi takım Trevor Ariza'yı durdurmayı başaramayınca, Lakers farkı yeniden 1 sayıya kadar indirdi: 65-64
Rashard Lewis ve Rafer Alston'ın dış atışlardaki yüksek yüzdesiyle oyunun kontrolünü bırakmayan Magic, son çeyreğe 6 sayılık avantajla başladı.
Son çeyrek karşılıklı basketlerle başlarken, ev sahibi takım ilk 4 dakikada farkı 9 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Lamar Odom'un da hücumda devreye girmesiyle birlikte arayı yavaş yavaş kapatan Lakers, Pau Gasol'ün etkili oyunu ile son 2.5 dakikaya girilirken skora denge getirdi: 99-99

Fransız oyuncu Pietrus'un Hidayet'in girmeyen topunu tamamlamasıyla 2 sayı öne geçen Orlando, Rashard Lewis'in kritik 3 sayılık basketiyle son 1 dakikaya girilirken farkı 4 sayıya çıkardı.

Kobe Bryant'ın bitime 28.7 saniye kala yaptığı kritik top kaybının ardından serbest atış çizgisinden sayılar üretmeye devam eden Magic, güçlü rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve sahadan 108-104 galip ayrıldı.

Orlando karşılaşma boyunca yüzde 63 isabetle oynayarak bir NBA Final maçında en yüksek yüzdeyle şut atma rekorunu kırarken, Lakers da yüzde 51 saha içi isabetiyle hücum etmesine rağmen galibiyete ulaşamadı.

Orlando'da milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, 7/12 saha içi isabetiyle 18 sayı üretti. İstatistiklerine 7 asist ve 6 ribaund ekleyen yıldız oyuncu, 42 dakika görev yaptı. Tecrübeli isim, üç sayılık atışlarda da 1/3 ile oynadı.

All-Star pivot Dwight Howard 21 sayı - 14 ribaund ile double-double yaparken, kullandığı 16 serbest atışın 11'ini sayıya çevirdi. Rashard Lewis 21 sayı - 5 ribaund - 5 asistle salondan ayrılırken, Rafer Alston 20 sayı - 4 asistle, kenardan gelen Mickael Pietrus da 18 sayı ile katkı yaptı.

Konuk ekipte ise Kobe Bryant, 31 sayı - 8 asist - 3 ribaundluk performans sergiledi. Kullandığı 25 şutun 11'ini sayıya çeviren süper yıldız, üç sayılık atışlarda 4/9 ile oynadı. İspanyol yıldız Pau Gasol 23 sayı - 3 ribaundla maçı noktalarken, Trevor Ariza da 13 sayı - 7 ribaundla salondan ayrıldı.

NBA Final Serisinin dördüncü maçı perşembeyi cumaya bağlayan gece saat 04:00'te Orlando'da oynanacak ve NTV'den naklen yayınlanacak.

ilhan mansız_melis

Bu çok güzel oldu inşallah bir sonra ki maçı da kazanır Orlando
Tebrikler Orlando
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

+18 !

Evinde kaybetmez seriyi 2-2ye getirir ama Lakers'ta ne oLur biLemem zaten orLando Lakers'ta 1 maç aLsın seriyi bitirir bence..