Ana Menü

Mesut Özil olayında flaş gelişme

Başlatan Alp Erdem, Şubat 17, 2009, 17:30:25

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alp Erdem

Derginin haberinde, FİFA tüzüğünün 64. sayfasındaki 18. maddenin 1a paragrafında, bir oyuncunun bir federasyon adına resmi bir müsabakada oynaması durumunda başka bir federasyonda oynayamayacağının yazılı olduğu, ancak Mesut'un Almanya adına Norveç'e karşı oynadığı karşılaşmanın bir hazırlık maçı olduğu ve bu kapsama girmediği belirtildi.
Bunu bir FİFA yetkilisinin de doğruladığı ifade edilen haberde, FİFA'nın bu kuralı 2008 yılının mayıs ayında anlaşmazlıkları ortadan kaldırmak amacıyla yeniden düzenlediği kaydedildi.
Mesut için bunun, hala Türkiye için oynayabileceği anlamına geldiği, ancak Almanya'nın Dünya Kupası elemelerinde 28 Martta Liechtenstein ya da 1 Nisanda Galler'e karşı forma giymesi durumunda artık her zaman Alman milli takımı adına oynamak zorunda olduğu belirtildi.
Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, bu kuralı bilmediğini ifade ederek, FİFA'nın bu kuralını eleştirdi.
Haberde ayrıca, Almanya Futbol Federasyonu DFB'nin bu konu hakkında yeterli bilgi almamış olduğu, Alman milli takımının menajeri Oliver Biehoff'un ise bu konuda bir açıklama yapmak istemediği kaydedildi.
Mesut ise bugün yaptığı açıklamada, kendisinin yüzde 100 Alman milli takımından yana tercihini kullandığını ve bu yeni durumun kendisi için bir önem taşımadığını belirtti.
Alman (A) milli takımının Liechtenstein ve Galler'e karşı oynayacağı tarihlerde Mesut'un Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Alman U21 takımında Hollanda ve Belarus'a karşı oynayacağı, bu nedenle Alman (A) milli takımının resmi maçlarında ancak ilk kez 12 Ağustosta Azerbaycan'a karşı forma giyebileceği de belirtildi.                             

keskinli

kararindan dönme imkani olmasi iyi ama kararindan dönecegeni sanmiyorum
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

delgado1008

lütfen  mesut bize gel bizim milli takımımızda oyna lütfen sana ihtiyacımız var hala herkes 70 yıllarda ki Türkiye ile karıştırıyor bağzı şeyleri mesut milli takımda oynasa ne olur oynamasa ne olur adam kendini Alman hissediyorsa bırakın öyle kalsın
Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk Halkı'na Türk Milleti denir...

Guti ORÇ.

keskinli

ayni konuya dönmeyelim
"mehmet"aureliolyu icine sindirebilenler,mesutun alman milli takimini secmesini yadirgamasinlar
mesut alman milli takimina,aurellionun türk milli takimina yaksitigindan daha cok yakisiyor

delgado1008

sorun mesutun nereyi seçtiği değil bizim mesutun peşine bu kadar düşmemiz Türkiyede futbolcu olmaz yada milli takım başarısız olurda o zaman mesut dersin bu milletteki illa birilerini milli takıma alma sevdası nedir anlamıyorum dediğim gibi kendisini hangi milletten hissediyorsa onun formasını giysin
Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk Halkı'na Türk Milleti denir...

keskinli

türk futboluna avrupadan gelen oyuncularin katkisi inkar edilemez
su anda türkiye liglerinde kac tane oyuncu var gurbetci kökenli bilmiyorum ama türk futboluna cok katkilari oldu ve oluyor
mesut türk milli takimini secseydi mutlaka olumlu katkisi olurdu

eRe

secımını yapmıs hala haberlerının cıkmasının mantıgı ne anlamıyorum
www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi

ilhan mansız_melis

Yahu Mesut Alm. seçti artık uzatılmamalı bu konu onun için herşey hayırlı olsun
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

carsi52

Ben şahsen Marco Aurelio'yu içime sindiremiyorum.
Bölünür senin için uykular!