Ana Menü

O da elimizden kaçtı!

Başlatan CR7, Şubat 05, 2009, 14:58:59

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CR7

Mesut Özil Almanya'yı seçti

Türkiye adına oynaması için yoğun çaba sarfedilen Werder Bremen'in başarılı orta saha oyuncusu Mesut Özil, tercihini Alman Milli Takımı'ndan yana kullandı. Yıldız futbolcu, Joachim Löw tarafından Norveç ile yapılacak özel maçın kadrosuna alındı.

NTVSPOR ve Ajanslar Güncelleme: 14:41 TSİ 5 Şubat 2009 Perşembe

Almanya Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw, Werder Bremen'de oynayan Mesut Özil'i, 11 Şubat'ta Almanya'nın Norveç'e karşı oynayacağı hazırlık karşılaşması için 21 kişilik kadroya aldı.
Löw, bu konuda yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yakın geçmişte Mesut Özil'i Türk Milli Takımı'na almak için yoğun şekilde çaba  harcadığını belirterek, ''Mesut için zor bir karardı. Bu nedenle biz de Alman Milli Takımı adına oynamaya kesin karar verene kadar beklemek istedik. Kendisiyle Cuma günü yaptığımız bir telefon görüşmesinde kesin olarak Alman Milli Takımı adına sahaya çıkmak istediğini söyledi'' dedi.
Bu nedenle kendisini ilk kez Norveç maçı için kadroya almaya karar verdiklerini ifade eden Löw, Mesut ile orta saha için perspektifi büyük olan bir oyuncuyu kazandıklarını kaydetti.
Mesut ile yapılan anlaşmanın ayrıntılarının da Pazartesi günü Frankfurt'taki Alman Futbol Federasyonu'nun merkezinde görüşüldüğü bildirildi.
Werder Bremen'in menajeri Klaus Allofs, Mesut'un kararının bir sürpriz olmadığını ifade ederek, ''Mesut'un düşüncelerini çok önceden biliyorduk ve Alman Futbol Federasyonu'nda kalacağına emindik. Alman milli takımında yerini bulacağına inanıyorum'' diye konuştu.
Werder Bremen Teknik Direktörü Thomas Schaaf da, Mesut'un takımda kendisini çok geliştirdiğini ve geçen aylarda performansıyla adından sıkça söz ettirdiğini ifade ederek, ''Kadroya çağrılmayı hak etti. Bu hem kendisi, hem de bizim sevindirici bir sinyal. Werder için harcayacağı çabalarla gelecekte de milli takımda yerini alacağına inanıyorum'' dedi.
Özil de bu konuda yaptığı açıklamada, Alman milli takımı kadrosuna çağrılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, bu takımda fırsatlarını iyi bir şekilde değerlendirmeye çalışacağını söyledi.
Ailesinin ve çok yakın dostlarının Türk olması nedeniyle bu kararı almakta zorlandığını, ancak bunun doğru karar olduğuna inandığını ifade eden Mesut, ''Bu benim Türk kökenime karşı alınmış bir karar değil. Ailem şimdi üçüncü kuşakta Almanya'da yaşıyor, ben burada kendimi her zaman iyi hissettim ve Alman Ümit milli takımı adına da oynadım. Bu nedenle İsveç'te ümit milli takımları arasında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda da başarılarımı sürdürmeyi ümit ediyorum'' dedi.

Tebrikler Fatih Terim! :alkis
Emre Belözoğlu'yla yola devam...[/hr]
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

beckyZWICKY

bu konu hakkında Mesutu yargılamak yanlış olur.. Sonuçta orda büyümüş.. Bende boşnağım ama burda büyüdüm burda doğdum.. Futbolcu olsam Bosna takımı dünyanın en iyi takımlarından biri olsa bile, Türkiyeyi seçerdim. + Kariyeri içinde doğru olanı yaptı kendi adına.
tutmam gereken bir matemim var, hislerim var.

unutmam gereken..

Mattech

Bence Başlık Yalnış Seçilmiş KAçmak degil Tercih.. Bende olsam Almanyayı secerim.. KEndi evlatlarımızı ÖNCEDEN Takip etmiyoruz Meşhur olunca iyi oynayınca peşlerınden koşuyoruz.. Her zaman böyle oluyor..
Sosyal içerikli mesaj:
Irak savaşında 1 milyonu aşkın masum öldü Kimse ses Cıkartmadı.. İnsanlardaki bu gazze sevgisi nedir anlamadım :s ... Yoksa Türklere özgü bir paradox mudur mu? kendi içimizde çatışıyoruz..

IL Capitano

Insan icinden gelmesi lazim, Mesutta tercihini Almanyadan yana kullandi.
Inadina Gülümse Hayata : Biz ATATÛRK Gencleriyiz !!!....

carsi52

Bu konuda Fatih Terim'i suçlu bulmuyorum ben..
TÜRK milli takımına gelmek insan gurur verir ! Ama o almanyada oynamaya tercih etti..
Ben onun yerinde olsam fatih terim benden nefret bile etse yine TÜRK milli takımında oynamayı tercih ederdim.

Ne hali varsa görsün.Bunun gibi birisini konuşmak bile istemiyorum.
Bölünür senin için uykular!

IL Capitano

Kendi tercihi bu kadar kizmamak lazim, dedigin icinden gelmesi lazim cunku ekonomik bir olay yok ortada , sadece kalbinin sesi. m dogan gibi olmasinda sonu.

[KralKartal]

Alıntı yapılan: carsi52 - Şubat 05, 2009, 16:56:40

TÜRK milli takımına gelmek insan gurur verir ! Ama o almanyada oynamaya tercih etti..
.

oynatmazsa ne diye tercih etsin ??

kariyeri acisindan en iyi karari vermis, ister oynasin ister oynamasin,
bunun gibi bir cok ornek var, bu ilk degil...sonra olmaz..
en dogrusunu yapmis... Bende aynisini yapardim...

Futbol isi gurura bakmiyor, nerde oynarsan oraya gidersin...
Bir kere bir turk icin ALMANYA milli takiminda forma giymekte
bir GURURDUR...bunu anca gurbette yasayanlar bilir,
yani turkiyedekilere hava hos, pek anlamazlar, ama
cok buyuk bir GURUR ayrica buyuk bir BASARIDIR...
Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi

+18 !

bende oLsam bende aLmanya'yı tercih ederdim..

en doğrusunu yapmış..

Delirdik

Alıntı yapılan: carsi52 - Şubat 05, 2009, 16:56:40
Ne hali varsa görsün.Bunun gibi birisini konuşmak bile istemiyorum.

Vatan haini oLmuş hemen (:

Alıntı yapılan: srCN - Şubat 05, 2009, 15:03:57
Sonuçta orda büyümüş..

Bencede oLay bu. Düşünsene tüm geLişimini orada yaşıyorsun. Ana okuLundan tut futboLu öğrenmene kadar onLar emek veriyor sana. Sonra sırf babası Türk diye bizim miLLi takımda oynayacak. Bu gerçekten çokta adiL geLmiyor bana.

Yani bu durumda kimseye kızmıyorum hayırLı oLsun derim ben :)
BaşarıLı oLur inş övünürüz bizde ;)
| җ  ģǿĸнªп  җ | Beşiktaş'ım oLey

* Şampiyon BEŞİKTAŞ.!

saldır beşiktaş

En doğrusunu yapmış orda doğmuş büyümüş oranın kültürüyle yetişmiş burdaki baskı ortamını kaldıramazdı...
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

IL Capitano

Bence genelleme yapmak biraz yanlis, Hamit, Halil , oynadigi zamanlar Yildiray rahat Turkiye ortamina ayak uyduruyor. Bu secim sadece kalbinin sesini dinlemektir.

Adriano

Kendi kariyeri açısından ALMANYA milli takımını seçti deniyor, daha göz önünde olabilmek için.
İyi oynayan bi oyuncu milli takımı farketmeksizin kendine kaliteli klüp bulur.
Önümüzde bir Halil ve Hamit örneği var. Ben bunları alnından öperim.
Baban TÜRK, Anan TÜRK, Deden TÜRK.. Ki Guatamala milli takımı değil Almanya'yla mükayese edilen.
Türk Milli Takımı da Dünya çapında Almanya kadar olmasa da kendi sesini duyurmuştur.

Kimse doğru tercih etmiş demesin. İyi topçuya her zaman ekmek vardır.
Milli takım sadece içten gelen birşeydir, adamın içinden gelmiyosa yazık ona.
Uçurumlardan düşmeden tut elimizi..

saldır beşiktaş

Alıntı yapılan: Adriano - Şubat 05, 2009, 17:47:07

İçten gelenmi bırakın allah aşkına her milli maç sonrası binlerce euro alan adamın içindenmi geliyor oynamak...
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

IL Capitano

hangi milli takim mac sonrasi 200-300 bin euro veriyor?

Adriano

Alıntı yapılan: saldır beşiktaş - Şubat 05, 2009, 17:51:23
Alıntı yapılan: Adriano - Şubat 05, 2009, 17:47:07

İçten gelenmi bırakın allah aşkına her milli maç sonrası binlerce euro alan adamın içindenmi geliyor oynamak...

O niyetle sahaya çıkanların ayıbıdır o. Ancak bütün milli takıma o gözle bakmamız hata olur.
Uçurumlardan düşmeden tut elimizi..