Ana Menü

Kerem Tunçeri Efes Pilsen'de

Başlatan eRe, Ocak 29, 2009, 00:30:58

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eRe

Efes Pilsen, kadrosuna katmak için bir süredir  görüştüğü Kerem Tunçeri ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı.  Sezon başında Rusya'nın Triumph Lyubertsy takımına transfer olan ve bu kulüpte umduğunu bulamayan Kerem Tunçeri, Efes Pilsen ile sözleşme imzalayarak 2,5 yıllık Avrupa macerasının ardından Türkiye'ye döndü.
Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun, önemli bir oyuncuyu kadrolarına kattıklarını belirterek, ''Kerem'in kulübüyle olan anlaşmasını sonlandırma noktasına gelmesi ile ilgili en son gelişmeleri tekrar değerlendirdik ve kendisiyle anlaşmaya vardık. Yuvası olan Efes Pilsen'e önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum'' dedi.
Özerhun, Kerem Tunçeri'nin herhangi bir oyuncunun yerine transfer edilmediğini, kadro zenginliğini artırmak için kendisini aldıklarını ifade etti.
Profesyonel kariyerine Galatasaray'da başlayan Kerem Tunçeri, 1999 yılında Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda gösterdiği başarılı performansın ardından bir sezon sonra Efes Pilsen'e transfer oldu. 2004 yılına kadar lacivert-beyazlı takımın formasını giyen tecrübeli oyuncu, 3 kez lig şampiyonluğu sevinci yaşadı. 2005 yılında Ülkerspor'a, bir sezon sonra Beşiktaş'a transfer olan milli oyuncu, özellikle siyah-beyazlı takımda oynadığı başarılı basketbolla Avrupa kulüplerinin dikkatini çekti ve 2006-2008 yıllarında olmak üzere 2 sezon İspanya'nın Real Madrid takımına geçti. 2007 yılında Real Madrid ile ULEB Kupası'nı kaldıran Kerem, bu sezon başında Rusya'nın Triumph Lyuberstsy takımına transfer oldu. 30 yaşında ve 1.90 metre boyundaki tecrübeli basketbolcu, Rus ekibinde oynadığı 6 karşılaşmada 7.3 sayı, 2.1 asist ve 1.1 ribaunt ortalamalarıyla oynadı.         

Kaynak : AA
www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi

kartalpenchesi

efes pilsen çok iyi kadro kurdu

eski beşiktaş diyebiliriz :)
Şampiyon Olacağız Beşiktaşım Bu Sene

Alp Erdem

evet abi  bi zamanlar kadromuz güçlüydü ama ne olduysa zayıfladı...

+18 !

kerem gerçekten yıLLanmış şarap gibi.. her takımda oLması gereken bir oyuncu..

akbaba71

Alıntı YapAslında basketbolda rakip takımlarla ilgili yazı yazmayı düşünmüyordum ama bu haberden sonra mecburda kaldım diyebilirim.Kerem Tunçeri, tercihini Efes Pilsen'den yana kullandı. Rusya'nın Libertsky takımından ayrılan milli basketbolcu, lacivert-beyazlılar ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı.Zaten cok iyi olan kadroyu efes mükemmelleştirdi.Artık milli takımın 3 oyun kurucusuda Efes Pilsende.Ender,Kerem ve Engin'in yanında takımın en skorer oyuncusu Charles Smith ve Vucanicte takımda.Ligin uzak ara en iyi kısa kadrosuna sahip oldu Efes Pilsen.Karşıyakada cok iyi performans sergileyen Barış'ın 4 ,bizde kariyer sezonunu yaşayan Sinan'ın 10 ve,Milli takımda önemli işler yapan Engin'in 10 dakika süre bulabildiği cok geniş bir kadroya sahipler.Oynadıkları son 15 maçı kazanarak zaten ligin favorisi olduklarını göstermişlerdi.Bu kadroya birde Kerem'in eklendiğini düşünürsek Beko Basketbol Ligi'nde finalist takımlardan ilki belli oldu bana kalırsa.Basketbol tarihinin en yüksek parasını harcadıktan sonrada Efes şampiyon olamazsa Tuncay Özilhan ,Ergin Atamanı bir daha Türkiye sınırlarına sokmaz :). 
http://schwarzadler.blogspot.com/

efesle ilgili bir yazı yazmıştım burayada koyalım:)
http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

Cem Goren

altın kapılarımız kan oldu tayfun