Ana Menü

Erkan Zengin

Başlatan srCN, Ocak 18, 2009, 23:15:52

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

beckyZWICKY

Tam adı: Erkan Zengin

Doğum tarihi:
5 Haziran 1985 (23 yaşında)

Doğum yeri:
Fittja,Botkyrka İsveç

Boyu:
1.80 cm

Kilosu:
72 kg

Mevkii:
Orta  Saha (Sağ ve Sol Kanat)
tutmam gereken bir matemim var, hislerim var.

unutmam gereken..

Guti ORÇ.

kaç numarayı aldı bilen varmı acaba?

IL Capitano

Hammarbyde 17 numaraydi ama 17 su anda Ekremde..
Inadina Gülümse Hayata : Biz ATATÛRK Gencleriyiz !!!....

Cem Goren

hayırlı olsun inş. yarar saglar takımımıza
altın kapılarımız kan oldu tayfun

ilhan mansız_melis

Hiç izlemedim ben ama inşallah başarılı olur bi de 20 numarayı giyebilir
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

CR7

Yeni 9 Numaramız Erkan Zengin

Biraz artist :D

Umarım başarılı olur
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

Guti ORÇ.

evet 9 numarayı almış..

ilhan mansız_melis

9 numara uğursuz geliyordu ama inşallah bu defa uğurlu gelir :D

carsi52

9 numara uğursuzluğunu inşaallah erkan zengin bozar.
Bölünür senin için uykular!

CR7

bu 9 numara harbi uğursuz
adam oyuna girecekken zapo kırmızı gördü giremedi :D

K.D

9 uğurlu geldi sonunda antalya maçında çok iyiydi bence takım iyiye gidiyor bravo erkan...
I'm on a path of my own...I'm LeGeNd! :)

Cem Goren

9 numaranın gudubetliğini kıracak gibi :)
altın kapılarımız kan oldu tayfun

ilhan mansız_melis

Zengin bi futbolcuya benziyor toplara sert de vuruyor

CR7

Evde dergilerimi karıştırıp geçmişte neler olmuş neler yazılmış diye bakarken Futbol Extra dergisi 2007/03 sayısında yani 2 yıl öncesinde Erkan Zengin'le ilgili bir yazı buldum ve çok şaşırdım.
İşte o yazı;

"                              Kuzeyin Parlayan Yıldızı
Türk futbolu yıllardır gurbetçi oyuncu akımından etkilendi.Büyük takımlarımızın iskeletini onlar oluşturdu,Anadolu kulüplerinin birçoğunun kurtarıcısı yine gurbetçi oyuncular oldu.
En büyük avantajları yabancı statüsünde olmamaları ve altyapılarını Avrupa'nın disiplinli ortamında almış olmaları.Tabii ki hepsi çok iyi altyapılara sahip değillerdi,birçok futbolcu gibi onların arasında da kaybolup gidenler oldu,bazıları parladı.
Yıldıray Baştürk,Hamit ve Halil Altıntop kardeşler,Nuri Şahin gibi Avrupa'da doğup büyüyüp yıldızı orada parlayanlar ise Türkiye'ye gelmeyi tercih etmedi.
Gurbetçi denince aklımıza hep Almanya'da ya da İsviçre,Belçika,Hollanda'da oynayan oyuncular geldi.İskandinavya gerçeği ise hasıraltı edildi.
Milli Takım gözlemcileri Avrupa'da yaşayan Türk oyuncular deyince Hollanda'dan yukarısını düşünmedi.
İsveç ve Norveç Avrupa'nın en kuzeyinde yer alan soğuk ülkeler ancak estetik anlayışları,teknolojileri,kişi başına düşen milli gelirleriyle kıta Avrupası ülkelerine fark atar düzeydeler.
Futbol liglerinin kalitesi çok üst düzeyde olmasa bile genelde her iki ülkeden İngiltere,Fransa gibi futbolun üst düzeyde oynandığı ve adaptasyon sorunu az çekilebilecek ülkelere her yıl onlarca futbolcu transfer oluyor.Özellikle FA Premier Lig'de oynayan İskandinav futbolcular çok başarılı sezonlar geçiriyor ve futbol hayatları İskandinavya'nın soğuk,sert ve doğal koşullarında yetişmelerinden dolayı uzun süreli oluyor.
Beşiktaş futbol takımı aldığı yabancı oyuncuları gönderirken genelde zarar etmiştir ama Norveçli oyuncular Beşiktaş'a gerek futbol gerekse maddi anlamda katkıda bulunarak ayrılmışlardır.Ronny Johnsen,John Carew ve Thomas Mhyre Beşiktaşlı taraftarlarca hâlâ saygıyla anılan isimlerdir.
Gelelim bugünkü yazı konumuza.Son yıllarda İsveç 1. Ligi'nde mücadele eden tek Türk pasaportlu oyuncu Kennedy Bakırcıoğlu olmuştu.Hatta bir dönem Beşiktaş'ın transfer gündemine de girmişti ama sonra her ne olduysa alınmadı.Kennedy Bakırcıoğlu İsveç A Milli takımı'nı formasını giyiyor.Bakırcıoğlu'ndan kısa bir süre sonra bayrağı devralan oyuncu ise Türk pasaportlu Erkan Zengin oldu.
Erkan Zengin 5 Ağustos 1985 İsveç doğumlu.1.80 boyunda. Futbola Hammarby takımında başladı ve kariyerini hâlâ aynı takımda sürdürüyor.2004 yılında 19 yaşına geldiğinde Hammarby A takımı ile o sezon sadece bir resmi lig maçında forma şansı buldu.2005 sezonunda ise çıkışını sürdüren Erkan takımının aranılan oyuncularından birisi olmaya başladı.22 resmi lig maçında forma giydi ve 2 gol attı.2006 sezonunda ise 20 resmi maçta oynadı ve sezonu 1 golle kapattı.Hatırlatmakta fayda var,İsveç Ligi'nde 13 takım bulunuyor ve bir sezonda toplam 26 resmi lig maçı yapılıyor.
2005 sezonundaki başarılı grafiği İsveç Milli Takım teknik ekibinin gözünden kaçmadı.O sezon İsveç U21 Milli Takımı'na çağrıldı ve o tarihten itibaren bütün U21 maçlarında görev aldı.U21 Milli Takımı ve Hammarby'de oynadığı başarılı futbolu, İsveç A takım seviyesine yükselmesine kadar sürdü.Ocak ayı ortasında İsveç A Milli Takımı'nın 5 maçlık Güney Amerika turnesine davet edilmesine rağmen bu daveti reddetti ve Milli Takım tercihini Türkiye'den yana kullanmak istediğini açıkladı.
Erkan Zengin orta sahanın hemen her bölgesinde oynayabilen,çok yönlü bir oyuncu.Her iki ayağını da kullanıyor olması en büyük avantajı.Hammarby'de genelde sağ açık olarak oynuyor.Yüksek tekniği sayesinde kanatta çok rahat adam eksiltiyor ve forvetlere gol ortaları yapıyor.18 Kasım 2006'da canlı seyretme şansı bulduğum Royal Lig mücadelesinde Lilleström takımına karşı hocası iki forvetin hemen arkasında görev verdi ve başarılı oyununu o bölgede de sergiledi.
Norveç'te ve özellikle İsveç'te yoğun Türk nüfusu bulunuyor ve burada yaşayan gençler ağırlıklı olarak futbolla ilgileniyor.Kulüp takımlarımızın ve Milli Takım seçici ekiplerinin Avrupa'nın sadece birkaç ülkeden ibaret olduğunu düşünmeden,Kuzey'le de ilgilenmelerini ve oranın gerçekliğinin farkına varmalarını tavsiye ediyorum
                                                                            Necmettin Çelikhan"

Mattech

bu adamda kumaş varda  pek şans verilmiyor.. ben Sanlı sarıoğluna benzetiyorum oyun stilini... Türkiye kupasında şans bulur.. 90dk izleyelim bakalım..
Sosyal içerikli mesaj:
Irak savaşında 1 milyonu aşkın masum öldü Kimse ses Cıkartmadı.. İnsanlardaki bu gazze sevgisi nedir anlamadım :s ... Yoksa Türklere özgü bir paradox mudur mu? kendi içimizde çatışıyoruz..