Ana Menü

Abdülkadir Kayalı: Düne Kadar Carlos'un Posterine Bakıyordum

Başlatan [KralKartal], Ocak 13, 2009, 12:44:54

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

[KralKartal]

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Abdülkadir Kayalı, hayranı olduğu Roberto Carlos ile aynı takımda yer almanın kendisine farklı duygular yaşatığını belirtti.   
Kulübün internet sitesinde, Brezilyalı yıldız ile çektirdiği fotoğraflara ve açıklamalarına yer verilen 18 yaşındaki futbolcu, ''Daha düne kadar posteri duvarımda asılı olan Roberto Carlos ile antrenmana çıkıyorum. O bana pas veriyor, ben ona pas veriyorum, onunla şakalaşıyorum. Bu bile benim için inanılmaz bir şey'' şeklinde ifadelerle duygularını dile getirdi.
Roberto Carlos ile iyi anlaştığı belirtilen Abdülkadir, yeni takımındaki tecrübeli isimlerden öğreneceği çok şey olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:
''Çok kaliteli bir takıma geldiğimin farkındayım. Buradaki oyuncular, gerçekten de bireysel anlamda özellikleri olan, özel oyuncular. Antrenmanlarda, oyun içinde takımdaki oyuncuların neler yapmak istediğini çok iyi anlıyorum. Buradaki her bir oyuncu gerçek birer yıldız. Futbolumu geliştirmek adına onlardan çok şey öğreneceğim. Daha düne kadar posteri duvarımda asılı olan Roberto Carlos'la birlikte antrenmana çıkıyorum. O bana pas veriyor, ben ona pas veriyorum, onunla şakalaşıyorum. Bu bile benim için inanılmaz bir şey. Çok farklı duygular yaşıyorum. Fenerbahçe'nin niçin büyük bir takım olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum.''

Kaynak: AA
Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi

ilhan mansız_melis

Chelsea istiyordu Barça istiyordu Fener aldı kutlamak lazım Aziz Yıldırım'ı
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

carlito1903

Ben pek izlemedim ama takip edenlerin anlattığına göre çok yetenekli ve gelecek vaad eden bi oyuncuymuş bu arkadaş, yıldız olma potansiyeli yüksek...

ilhan mansız_melis

Fenerbahçe'nin ara transfer döneminde kadrosuna kattığı genç yeteneklerden Abdülkadir Kayalı'yı, Ankaragücü'nden hocası Arif Peçenek öve öve bitiremedi.

10 katına Barça'ya satılır
Başkent ekibinde alt yapı antrenörü olan Peçenek, Abdülkadir'in 2001 yılında futbol okuluna başladığını belirterek, "2005'te PAF takıma aldık. İyi maçlar çıkardı. Ardından U 17 Milli Takımı'na çağırıldı ve kaptan olarak görev aldı. Fenerbahçe, bence son yılların en iyi transferini ve yatırımını yaptı. Abdülkadir büyük bir dünya yıldızı olmaya aday. Fenerbahçe, iki yıl sonra onu, bugün ödediği paranın onlarca katına Barcelona'ya satar" ifadesini kullandı.

Kişilikli oyuncu
Abdülkadir'in futbolculuğunun yanı sıra, kişiliğine de övgüler yağdıran Peçenek, "Az bir zamana ihtiyacı var. Kendisine şans verilmeli. Bu şansı iyi kullanacağına inanıyorum. Fenerbahçe gibi Türkiye'nin büyük kulübünde bir anda forma giymek kolay değil. Ama Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki taraftar, Abdülkadir'e destek ve moral verdiği takdirde hem Türk futbolu hem de Fenerbahçe, bir yıldız kazanmış olur" diye konuştu. Tecrübeli hoca, öğrencisine bir uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi: "İstanbul tehlikeli. Bundan sonra doğru yolda, doğru kişilerle yürümeli."

Siftah yaptı
Fenerbahçe PAF Takımı'nın dün Yalova Altınova Tersanespor ile yaptığı antrenman maçında Abdülkadir Kayalı da forma giydi. Maçı başkan Aziz Yıldırım ile teknik direktör Aragones de izledi. (Sabah)

ilhan mansız_melis

Maldonado'dan bir top alışı vardı, akıllara zarar! Tümer'i bitirişini ise sormayın. Arkadaşlarına gülen Deivid de Abdülkadir tarafından abondone edilince merak edip sordu:Bunu nasıl yaptın ufaklık?.

Formayı kapar
Bu Abdülkadir var ya, şuraya yazıyorum; ikinci yarı formayı giyer, en kralının da formasını kapar. Onu özellikle izledim. Fenerbahçe'yle antrenmana çıktığı ilk gündü. Bir ikili mücadelede Maldonado'nun ayağından öyle bir top alışı vardı ki akıllara zarar! Yeri öpen zavallı Şilili neye uğradığını şaşırdı. Vücut çalımı ile Tümer'i
pazara gönderişi ise bir futbolcunun başına gelecek en talihsiz olaydı!

Abondone etti!
Arkadaşlarına kıs kıs gülen Deivid, bir dakika sonra kendisi abondone oldu! Abdülkadir, yine tatlı sert bir dokunuşla tereyağından kıl çeker gibi çalım ustası sambacının ayağından topu alıverdi. Deivid, "Bunu nasıl yaptın ufaklık" derken, bir yandan da şaşkın şaşkın etrafına bakınıyordu. Ardından yiğidin hakkını yiğide verdi, "Sen büyük oyuncusun" diyerek genç yıldızı alkışladı.

Stili tatlı-sert
Genç oyuncu, sadece futbolculuğuyla değil efendiliğiyle de herkesin takdirini kazandı. Alex'in; futbol stili Liverpool'un büyük ustası Gerrard'a benzetilen Abdülkadir için, "Onu kendi gençliğime benzetiyorum" demesi boşuna değildi. Top rakipteyken tatlı-sert oynayan Abdülkadir, meşin yuvarlak kendisindeyken kadife yumuşaklığında. Adam geçişi müthiş, pas yüzdesi ise oldukça yüksek.

İleriye oynuyor
Abdülkadir, tam da Aragones'in istediği gibi yana değil sürekli ileriye oynuyor. Yeter ki işle, bu çocukta çok iş var. Kankaları ise kaptan Alex ile baba Carlos. Kaptan Alex, onu yanından hiç ayırmıyor. Duyduğuma göre bazı yöneticiler de Abdülkadir'i izlemek için özel olarak Samandıra'ya gidiyorlarmış. Son söz: Bu çocuk büyük yıldız olacak. Yeter ki Dede şefkatinden mahrum kalmasın.

RAŞİT ATEŞ/FOTOMAÇ

Guti ORÇ.

burda anlatılanlara çok iyi bir oyuncu merak ettim en yakın zamanda izleyeceğim abdülkadiri umarım Türk futboluna büyük katkı sağlar.

-Keşke biz alsaydık diyeceğim ama bize gelse belkide kiralık verecektik yada paf takımda olacaktı.