Ana Menü

Fransız Golcüden Örnek Davranış

Başlatan ilhan mansız_melis, Ocak 01, 2009, 13:16:20

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ilhan mansız_melis

Avrupa'nın dev kulüplerinin gündeminde olan Fransız Milli golcü Bafetimbi Gomis, takımı St. Etienne'in zor durumda ve kendisine ihtiyacı olduğunu belirterek, ara transfer döneminde kesinlikle ayrılmayı düşünmediğini söyledi.
Geçtiğimiz sezon Saint Etienne formasıyla 36 maçta 16 gol atıp 6 asist yapan ve bu performansıyla Fransa Milli takımının Euro 2008 kadrosunda yer alan Gomis, Newcastle, Everton, Arsenal ve Manchester City kulüplerinin takibi altına girmişti.
23 yaşındaki futbolcu, Aujourd'hui Sport'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Beni bazı kulüplerin takip ettiği doğru ancak ben St Etienne'deyim ve sezon sonuna kadar kalmak istiyorum. Sonrasında neler olur göreceğiz.
Takımı zor durumda bırakmak benim stilime yakışmaz. Takımımın bana ihtiyacı var ve şu çok açık ki; St Etienne'in oyuncusu olarak kalmaya devam edeceğim. Sözleşmemi 6 ay önce uzattım ve bu yüzden ayrılmayacağım."
Yaz döneminde kulübüyle olan mevcut sözleşmesini 2012 yılına kadar uzatan golcü futbolcu, bu sezon 19 lig maçında 1528 dakika sahada kalmış ve 5 kez fileleri havalandırmıştı.
Euro 2008 öncesinde Ekvator'la oynanan hazırlık maçında kariyerinde ilk kez Fransa Milli takım formasını giyen Gomis, 2-0 biten maçtaki golleri atarak dikkatleri üstüne çekmişti.
Gomis Ekvator maçında attığı gollerle, 1994 yılındaki Çek Cumhuriyeti maçında yine 2 gol atan Zinedine Zidane'dan sonra; ilk kez Milli formayı giydiği maçta ağları havalandıran Fransız isim olarak tarihteki yerini almıştı.
Hazırlayan: ÖZGÜR İNCE       
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.