Ana Menü

TFF’nin Örtbas Operasyonu Ortaya Çıktı!

Başlatan saldır beşiktaş, Aralık 17, 2008, 18:25:46

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

saldır beşiktaş

Lütfi Arıboğan'ı "Esame Listesi Skandalı"ndan kurtarma operasyonunda 2. Perde ortaya çıktı!.. "100.000 YTL öde en önemli tanığı devre dışı bırak, "Tesis Yardımı" adı altında para ayarla, sakinleştir"   Medyaspor'un yayınladığı "Esame Skandalı'nın  Şifreleri" özel haberinin ardından Başkanvekili Lütfi Arıboğan'ı koruma telaşına düşen TFF, önce uzunca bir süre suskunluğa bürünmüş, ardından olayı sulandırarak topu taca atma yolu seçilmişti.
Önce bilgi işlem sisteminin manuel çalışması bahane edilmiş, ardından soruşturma açıldığı duyurulmuş, görevde kusurlu bulunduğu iddiasıyla Federasyon Genel Sekreter Vekili ÖZCAN ŞEPİK açığa alınarak olay soğumaya bırakılmıştı.
Bu da yetmemiş, hiç bir sonuç elde edilemeyeceği biline biline geçmiş dönemin TFF başkanı ve yönetim kurulu hakkında "göstermelik" suç duyurusunda bulunulmuş, şimdinin başkanvekili ve her dönemin koltuk sahibi LÜTFİ ARIBOĞAN'ı sorumluluktan sıyırma uğraşısına girilmişti.
Peki Aradan yaklaşık 2 ay geçtikten ve olay soğuduktan sonra TFF ne yaptı?
Varan 1
Baş sorumlu olarak kamuoyunun önüne attığı, soruşturmaya aldığı FEDERASYON GENEL SEKRETER VEKİLİ ÖZCAN ŞEPİK'e 100.000 YTL. TAZMİNAT ÖDEYEREK SÖZLEŞMESİNİ FESH ETTİ!
HEM KIDEM TAZMİNATINI ÖDEDİ, HEM DE İŞ MAHKEMESİNE BAŞVURUP AKSİNE BİR KARAR ÇIKARMASINA ÖNLEM OLARAK ANLAŞARAK FAZLADAN 5 MAAŞ TAZMİNAT ÖDEDİ!
Hani Özcan Şepik'in GÖREV İHMALİ VARDI?
Hani bu işte memur olarak, profesyonel çalışan olarak ÖZCAN ŞEPİK suçluydu?
O zaman GÖREV İHMALİ TESPİT EDİLEN BİR MEMURA HANGİ NEDENLE TAZMİNAT ÖDENDİ?
Varan 2
TFF bu işte mağdur olduğunu ileri süren SİVASSPOR'a "TESİS YARDIMI" adı altında EK KAYNAK SAĞLADI!
Hem de en yetkili ağızlardan "BU İŞİN PEŞİNİN BIRAKILMASI" sözü alınarak!
İDİ AMİN'İN FUTBOL FEDERASYONU!
Mircea Lucescu "Çavuşesku'nun Romanyası" benzetmesi yapmıştı ama biz son birkaç ayda olanlara bakarak "İdi Amin'in Uganda'sının Futbol Federasyonu'nda bunlar olmamıştır herhalde" şeklinde konuşabiliyoruz.
"LÜTFİ ARIBOĞAN'I AKLAMA" operasyonunun bu son perdesi, vatana, millete ve sporumuza hayırlı, uğurlu olsun diyoruz.
Bu operasyona ses çıkarmayan, göz yuman tüm TFF YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN, en az bu skandalın suçluları kadar SUÇLU ve SORUMLU olacaklarını hatırlatıyoruz.
Ve kendilerine Ümit Yaşar OĞUZCAN'dan bir şiir armağan etmeden duramıyoruz:
Günlerden bir gün
Hamama gideceği tuttu
Sadrazam hazretlerinin
Bir yanında birinci veziri
Bir yanında ikinci veziri
Bir yanında üçüncü veziri
Sonra efendime söyleyeyim
Peşkircibaşısı
Nalıncıbaşısı
Sabuncubaşısı
Velhasıl tam dört yüz kişilik kafile
Peştemal takıp girdiler hamama
Geçtiler kurnaların başına
Üçer beşer
Sadrazam deseniz
Kuruldu göbektaşına
Yan gelip yattı
Memleketin en ünlü tellakları
Sardılar dört yanını
Kimi elini kaptı kimi bacağını
Bir keseleme, sürtme faslıdır başladı
Tamam on iki saat
On iki ünlü tellak
İncitmeden keselediler
Hazretin mübarek vücudunu
Öylesine kir çıktı ki sormayın
Her biri nah parmağım gibi
Aman efendimiz bu ne kiri
Demeye kalmadı
Keselerin altında eriyip gitti
Koskoca sadrazam
Bütün maiyet erkanı yerinden fırladı
- Nittünüz devletliyi
Dediler tellaklara
Tellaklar cevap verdi:
- Biz yıkadık, keseledik
Devletlinin kirden ibaret olduğunu bilemedik
Suç bizde değil
Neyleyelim
Kir bitti Sadrazam elden gitti ...
(*) Medyaspor özel haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz!
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan