Ana Menü

Terim UEFA'ya konuştu!

Başlatan Adriano, Ekim 15, 2008, 18:55:48

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Adriano

[IMG]http://img219.imageshack.us/img219/9035/terdu9.jpg[/img]

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, ''İyi bir lider, bazen konuşmasına gerek kalmadan, bakışları ve davranışlarıyla bile oyuncuyu motive edendir'' dedi.

Terim, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) internet sitesinde yayımlanan görüntülü röportajında, ''teknik adamlık'', ''liderlik'', ''motivasyon'', ''8. UEFA Milli Takım Teknik Direktörleri Konferansı'', ''yurt dışında oynayan milli futbolcular'' ve ''Türkiye'deki futbol sevgisi'' konularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Motivasyonun, oyuncular ve teknik direktörün birbirlerini anlamaları açısından önemli olduğunu belirten Terim, ''Bu, sizin onları onların da sizi anlaması açısından, futbolcularla olan ilişkinizin bir parçası'' dedi.

Terim, liderliğin de önemli bir nitelik olduğuna dikkat çekerken, iyi bir liderin, bazen konuşmasına gerek kalmadan, bakışları ve davranışlarıyla bile oyuncuyu motive etmesi gerektiğini savundu.

İyi bir grup yaratmanın, iyi lider olmaktan ve oyuncuları motive etmekten geçtiğini belirten Terim, ''Çünkü her grup iyi bir takım değildir ama her takım, iyi bir gruptur'' diye konuştu.

Terim, geçen ay Avustralya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen 8. UEFA Milli Takım Teknik Direktörleri Konferansı'na ilişkin ise bu toplantının, teknik direktörlerin birbirlerini görüp, eski şampiyonaları analiz etmeleri açısından önemli olduğunu, eski şampiyonaların, burada yeniden yaşandığını kaydetti.

Yeni fikirlerin doğduğu, yeni arkadaşlıkların kurulduğunu, bu konferansların, antrenörlere katkı sağladığını söyleyen Terim, ''Teknik direktörler bir araya geldiğinde, daima futbol konuşurlar ve bu da onlara fayda sağlar'' dedi.

-YURT DIŞINDA OYNAYAN FUTBOLCULAR-

Fatih Terim, yurt dışında forma giyen milli takım sporcularına ilişkin bir soru üzerine de şunları kaydetti:

''Futbolcularımızın yurt dışında oynaması bizim yararımıza. Yurt dışında ne kadar oynarlarsa, ben o kadar mutlu olurum. Nerede ve nasıl oynadıkları önemli değil. Yabancı liglerde kazandıkları deneyimler önemli.

Bu yüzden yurt dışında oynayan futbolcu sayımızın artmasını istiyorum. Onların Fransa'da, İtalya'da, İngiltere'de ve Almanya'da, hatta Avusturya ve Hollanda liglerinde oynamalarında kesinlikle bir sakınca yok. Yabancı liglerde ne kadar futbolcumuz oynarsa, başarımız o kadar artar. Bunu sorun olarak görmüyoruz, aksine olumlu bakıyoruz.''

Terim, Türk insanının futbola olan düşkünlüğünü ise ''Uluslararası maçlar, her ülke için önemlidir, ancak Türkiye için biraz daha önemlidir. Milli maç olduğu akşam Türkiye'de her şey durur. Dışarıda kimseyi göremezsiniz, yollar bomboştur. Herkes televizyonunun başına geçer. Bu iki saat boyunca adeta hayat durur. Bu nedenle Türkiye'nin uluslararası arenadaki başarısı Türk halkı için çok önemlidir'' sözleriyle anlattı.
Uçurumlardan düşmeden tut elimizi..

carlito1903

İşin gücün şov, bakışlarıyla anlatıyormuş...

Görüyoruz ne kadar iyi anlattığını, Milli Takım senin geldiğin dönemde

40 maçta 17 galibiyet almış, 7 tanesi özel maç (Üstelik yendiğimiz takımlar şunlar, Arnavutluk, Angola, Ermenistan, S.Arabistan,Lüksemburg, Malta, Moldova, Slovakya, Macaristan, Bosna, Finlandiya)

Adam gibi galibiyet diyebileceğimiz sadece İsviçre, Çek Cum ve Yunanistan maçları var...

Galibiyetlerimizin yarısından fazlası tek farkla, zorlana zorlana aldığımız maçlar...

Utanmadan hala çıkmış konuşuyor gurursuz...

Şişir bakalım egonu nereye kadar gidecek...

%100 zamlı yeni maaşın da hayırlı uğurlu olsun !

ZeMaHŞeR

2012'ye kadar başımızda kalacak birde...

ayrıca zamda alacakmış... oh ne güzel...

220 bin YTL olmuş maaşı....

aLaYıNa iSYaN iNaDıNa KaRaGüMRüK

ugur24

220 bin ytL mi ? vay anasını . güle güle harca ! :alkis

+18 !

bi hocaya bu kadar para vermek nasıl bir mantıktır anlamıyorum ya..

Non Mollare Mai

Anlatmıyor mu Burak ? Ne yani yalan mı söylüyor adam ?
Evet, Fatih Terim havalı bi adam. Ama bak bakalım bi yaptıklarına, başarılarına.. Haklı sonuna kadar bu havasında.

Yani kimse çıkıp;''ne yaptında ne bu hava ?'' diyemez Fatih Terim'e.

Dünya kupasına gidememek Fatih Terim için bi' başarısızlıktır.
Ama Euro2008'de aldığı başarınında Türkiye milli takım geçmişinde olmayan bi' başarı olduğunu belirtmek gerekir.

Fatih Terim geçen çok güzel bi' söz söyledi.
''30. dakikada önde olacağımıza, 90. dakikada önde olalım.''

Herkes bi' tutturmuş, son dakika attık, balına attık, bıdı bıdı bıdı. Geçiniz.
Hatice değil netice demiş büyüklerimiz.
İyi oyun tabiki gerekiyor ki Euro2008'de öyle kötü bi futbolda oynamadık.
Mücadele, hırs, azim, takımdaki ortam mükemmeldi.
Bunuda sağlayan Fatih Terim'dir.

Art niyetlerimizi bırakıp, eksikliklere bakarsak, Fatih Terim'e de hak verebiliriz.

Maaşına gelince; 220 Bin Ytl yılda 2.5 Milyon Ytl'e geliyor.
Bu da 1.4 Milyon Euro falan kabaca.

Çok mu Allah aşkına ?
Mourinho 14 Milyon Euro kazanıyor yılda.
Bırakında Türkiye milli takım hocası 1.4 Milyon Euro kazansın. :)
edit

carlito1903

Aylık 220 Bin YTL yıllık 2600 YTL yapar, Fatoş bugün Milli Takımı bıraksa bu parayı ve fazlasını çok rahat kazanabilir kulüp takımlarından, önemli olan bu değil...

Önemli olan Federasyonun neden böyle bi zam yapmaya ihtiyaç duyduğu, Fatoş'u her ne kadar sevmesem de gidip para pazarlığı yapacağını sanmıyorum ben...

Yılda en fazla 10 resmi maça çıkılan bi görev için bu para fazla...

Yazımı Anıl'ın yazısını okumadan önce yazmıştım, değiştirmeden gönderiyorum :)

Non Mollare Mai

O konuda haklısın.
Ama bu konuda Fatih Terim'e sitem etmek yanlış.
edit

+18 !

burda sitem edilen fatih terim degilki zaten federasyon..

carlito1903

Anılcım kötü oynasakta sonuç önemli diyorsun ama Ertuğrul hoca sadece bi maçta kötü sonuç aldığı ve takımı iyi oynatmadığı gerekçesiyle gönderilmedi mi ?

İyi futbol önemlidir, evet hep son dakikalarda kazandık son zamanlarda ama işte gördüğünüz gibi bi yerden sonra patladık, şans melekleri her zaman yanımızda olmuyor malesef :)

Terim'in havasına gelince, büyük başarılar kazandı ama başarısızlıkları da azımsanacak küçüklükte değil gs tarihinin en iyi dönemlerini de en kötü dönemlerini de onla yaşadı, Milli Takım Avrupa 3.sü oldu ama nasıl gittik nasıl olduk ortada...

Artık kötü oynasakta kazanamıyoruz malesef :(

Para konusunda hiç bi zaman Terim'i suçlamıyorum zaten, dediğim gibi sevmesem de kendisini Milli Takımla pazarlık yapacak kadar ileri gidecek biri olmadığını biliyorum

NoPasaran

Pazarlık yapmazsın ama klup takımları ile görüştüğün hissi federasyona ulaşırsa

Onun adı bir nevi pazarlıktır ;)
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Non Mollare Mai

Türkiye'nin oynadığı maçlara baktığımda, takım mücadele ediyor, hırs var azim var kısacası RUH var.

Beşiktaş'ta bu varmıydı ? Yoktu.
Demek ki Ertuğrul'la Fatih Terim aynı kefeye koyulamaz.

Orada Fatih Terim'in söylediği sözü yazdım ve bende katılıyorum.
30. dakikada önce olacağımıza 90 da olalım.
Yediğimiz gollerdede bizim çok hatalarımız vardı.
E o zaman rakiplerinde şans melekleri yanlarındaydı. :)

Avrupa 3.lüğünü nasıl olmuşuz anlamadım ?
Aslan gibi olduk.
Bütün Avrupa alkışladı, öve öve bitiremedi.
Ne yani kötü bi turnuva mı geçirdik. :)
Tarihimizin en iyi 2. hatta takımlar karşılaştırıldığında 1. turnuvasıydı. :)
edit

Alp Erdem

Alıntı yapılan: MuRaT - Ekim 16, 2008, 13:23:10
2012'ye kadar başımızda kalacak birde...

ayrıca zamda alacakmış... oh ne güzel...

220 bin YTL olmuş maaşı....

Alıntı yapılan: ugur24 - Ekim 16, 2008, 15:02:24
220 bin ytL mi ? vay anasını . güle güle harca ! :alkis
bu aylık mı yıllıkmı

ZeMaHŞeR

aLaYıNa iSYaN iNaDıNa KaRaGüMRüK

ilhan mansız_melis

biz üzülüyoruz ama o parasını alıyor ne güzel valla
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.