Ana Menü

FB kaptanına dopingden ömür boyu men

Başlatan carlito1903, Ekim 14, 2008, 17:11:25

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carlito1903

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı'nın kaptanı Burak Hacsan, alınan doping numunesinin ikinci kez pozitif çıkması nedeniyle voleybol müsabakalarından ömür boyu men cezasına çarptırıldı.

Türkiye Voleybol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Sporcunun 21.04.2007 tarihinde alınan ilk idrar numunesinde 160.98 ng/ml norandrosterone maddesi tespit edilmiştir.

Türkiye Voleybol Federasyonu Ceza Kurulu tarafından, sporcuya iki yıl müsabakalardan men cezası verilmiştir. Bunun üzerine sporcu, Tahkim Kurulu'na başvurmuş, cezası 10 aya indirilmiştir.

Burak Hascan'dan 29.04.2008 tarihinde ikinci kez doping numunesi alınmış, analiz neticesinde bu kez 16,33 ng/ml norandrosterone maddesi saptanmıştır. Burak Hascan, maddeyi tekrar kullanmadığını, rastlanan değerin, ilk kullanımından sonra maddenin vücuttan atılmayan kısmı olduğunu beyan ederek savunma yapmıştır.

Bunun üzerine, Türkiye Voleybol Federasyonu, Türk Anti Doping Ajansı'ndan gelen sonuçları ve sporcunun beyanının geçerliliğini analiz etmek üzere üniversite tıp fakültelerine görüş sormuştur.

Federasyonumuza gelen raporda, "160 ve 16 ng/ml'lik idrar norandrosterone düzeyinin 373 gün sonra tespiti için arada mutlaka tekrar uygulamanın olması gereklidir" hükmünün yer alması; ilgili raporun Türkiye Voleybol Federasyonu kayıtlarına 06.10.2008 tarihli olarak girmesinin ardından, 9 Ekim 2008'de toplanan Türkiye Voleybol Federasyonu Ceza Kurulu, adı geçen voleybolcu Burak Hascan'a talimatlar gereği müsabakalardan ömür boyu men cezası vermiştir" denildi.

ZeMaHŞeR

başka iş yaparsın artık Burak Hacsan...
aLaYıNa iSYaN iNaDıNa KaRaGüMRüK

keskinli

voleybol doping kullanacak kadar agir bi spor degil aceba niye böyle bi yola basvurmus
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

ugur24

Alıntı yapılan: keskinli - Ekim 15, 2008, 13:40:22
voleybol doping kullanacak kadar agir bi spor degil aceba niye böyle bi yola basvurmus

Fenerbahçe'li olduğu için işte.

BJK_Kübra

Alıntı yapılan: ugur24 - Ekim 15, 2008, 13:57:41
Alıntı yapılan: keskinli - Ekim 15, 2008, 13:40:22

Fenerbahçe'li olduğu için işte.

Katılıyorum kesinlikle :)
Elbet Bir Gün Toprak Olup Gideceğiz, BEŞİKTAŞLI Doğduk BEŞİKTAŞLI Öleceğiz...

www.bbskd.org

ilhan mansız_melis

Ben oynuyorum voleybolu yakında lisansım da çıkacak inşallah doping gerektiren bi spor değil gerçekten
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

carsi52

Sahanın etrafında dönmek için mi doping içmiş acaba.
Bölünür senin için uykular!

BerkAy1903

19o3