Ana Menü

"Hacettepe - Fenerbahçe Maçının Hakemine Dikkat!"

Başlatan CR7, Eylül 12, 2008, 00:35:30

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CR7

"Hacettepe - Fenerbahçe Maçının Hakemine Dikkat!"          11.09.2008 18:44:00 Gölge Hakem Süper Lig'de 3. Hafta oynanacak karşılaşmalara atanan hakemleri değerlendirdi. "Haftanın garip atamalarından birisi" olarak değerlendirdiği Hacettepe-F.Bahce maçının hakemine dikkat çekti:                      HAFTANIN HAKEM ATAMALARI

Üçüncü haftanın hakem atamalarına bakınca gerçekten şok oldum.
Bu maçları hangi kriterlere göre verdiklerini anlamak çok zor.
Birinci hafta maçları katledenler üçüncü hafta yine maçlarını almışlar.
Üç büyük takımın maçlarının hakemleri gerçekten çok ilginç.
Silivri de o kadar hakemi 20 gün niye tuttuklarını lütfen açıklasınlar.
Yapılan hakem kampının hiçbir önemi yokmuş ki, o kampa katılmayıp yurt dışından gelen Halis Özkahya Trabzonspor-Beşiktaş maçına verilmiş.
Demek ki o kadar hakem Silivri'de görüntü olsun diye kampa alındı.
Şimdi hep beraber haftanın hakemlerini inceleyelim.

HACETTEPE - FENERBAHÇE (M.KAMİL ABİTOĞLU)

Haftanın garip atamalarından birisi.
Kamil Abitoğlu'nun ligin açılış müsabakası olan Galatasaray - Denizlispor maçındaki yönetimi hepimizin hafızasında. Çok kötü bir yönetimden sonra Denizlispor'u on kişi bırakmış ve hataları ile Galatasaray'ın galibiyetinde önemli bir rol oynamıştı.
Eğer siz MHK olarak 40 tane Süper Lig hakemine sahip iken, ligin ilk haftasında böylesine kötü bir maç yönetip, hataları ile Galatasaray'ın galip gelmesine katkıda bulunan bir hakemi, ligin üçüncü haftasında da başka hakem yokmuş gibi Fenerbahçe'nin maçına verirseniz, bunun hakemlik dilindeki açıklaması "Aferin Kamil! Biz senden memnunuz, büyükleri bağırttırmazsan her hafta maça çıkarsın" demektir.
Eh Kamil ne yapsın artık, adı gibi olgun ve anlayışlı bir çocuk mu, hep beraber göreceğiz.

KONYASPOR - DENİZLİSPOR (SERKAN ÇINAR)

Çok iyi bir fiziki görüntüsü olmasına rağmen, hakemliği çok kuvvetli değil. Bir tane Bank Asya Birinci Lig maçı yönettikten sonra Süper Lig maçına çıkıyor. Nasıl bir yönetim göstereceğini ben de çok merak ediyorum.

KAYSERİSPOR - KOCAELİSPOR (HÜSEYİN GÖÇEK)

Normal şartlar altında Hüseyin Göçek'in peynir ekmek gibi yönetmesi gereken bir maç.
Hafta içinde UEFA'dan üç tane Türk hakemine maç geldi fakat bu isimlerine arasında Hüseyin Göçek bulunmuyordu.
Eğer bunu kafasına takarsa hata yapabilir.
İyi konsantre olmalı.

GALATASARAY - ANTALYASPOR (BÜLENT YILDIRIM)

Rastgele verilmiş maçlardan birisi daha.
Yaz döneminde trafik kazası geçiren Bülent Yıldırım bir tane Bank Asya Birinci Lig maçı yönetip alelacele Galatasaray maçına verilmiş.
Bunun mantığını anlamakta güçlük çekiyorum ama bu MHK'da pek mantıklı bir icraat görmediğim için normal karşılıyorum.
Süper Lig'de daha kolay bir maç verildikten sonra bu tür maçlara verilmesi daha doğru olurdu.

SİVASSPOR - BURSASPOR (YUNUS YILDIRIM)

Ligin güzel futbol oynayan iki ekibinin maçında eğer büyük bir şansızlık olmasa Yunus Yıldırım bu maçı güle oynaya bitirir diye düşünüyorum.

GENÇLERBİRLİĞİ - ESKİŞEHİRSPOR (AYTEKİN DURMAZ)

Yine tuhaf bir atama ile karşı karşıyayız.
Ligin ilk haftasında Konyaspor - Ankaragücü maçında verdiği kararlarla adeta Ankaragücü'nü bitiren Aytekin Durmaz da üçüncü hafta sahnedeki yerini almış.
Demek ki MHK, Cemal Aydın'ın takımı Ankaragücü'nün lime lime edilmesinde hoşnut kalmış olacak ki Aytekin Durmaz yine maç almış.
Ey hakemler!
Anlarsınız ya!

GAZİANTEPSPOR - ANKARAGÜCÜ (CÜNEYT ÇAKIR)

UEFA'dan üst üste gelen maçlar ile morali üst düzeyde olan Cüneyt Çakır için önümüzdeki hafta yöneteceği UEFA kupası maçı öncesi güzel bir hazırlık fırsatı.
Bir talihsizlik olmazsa bu maçı rahatlıkla yönetir.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - ANAKARASPOR (FIRAT AYDINUS)

MHK Genel Sekreteri Osman Avcı
'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin maaşlı elemanı olması tüm hakemlerin kafasının karışmasına yol açıyor.
Üstüne üstlük bizim MHK, İstanbul takımı olan Büyükşehir Belediyespor'un Ankaraspor ile oynayacağı maça İstanbul hakemi olan Fırat Aydınus'u atamış.
Amaç ise geçen hafta Süleyman Abay tarafından doğranan gizli TFF başkanı Göksel Gümüşdağ'ın ağzını kapatmak.
Fırat Aydınus gibi deneyimli ve dik bir hakemin bile kafasını karıştıracak bir maç.

TRABZONSPOR - BEŞİKTAŞ (HALİS ÖZKAHYA)

MHK'nın ne kadar prensipsiz olduğunun çok açık göstergesi olan bir hakem ataması.
Halis Özkahya, yaklaşık üç aydır yabancı dil kursu için yurt dışındaydı.
Bu süre zarfında futboldan uzak, sadece İngilizcesini geliştirmeye odaklandı.
Silivri'de yapılan ve yaklaşık 20 gün süren Süper Lig hakem kampına ve uluslararası hakem seminerine katılmadı.
Yurt dışından döndükten sonra, geçen hafta, ayağının tozu ile Bank Asya Birinci Ligi'nde bir maç yönetip, ardından ligin bu haftaki en önemli maçı olan Trabzonspor - Beşiktaş maçına verildi.
Ben bunun üzerine söyleyecek bir söz bulamıyorum.
Demek ki prensip filan hak getire!
Ancak bu maçta bir sorun olmazsa bu MHK'nın şansı olur.
Aksi takdirde Oğuz Sarvan bunu hesabını zor verir.         
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

carsi52

Her hafta fener maçı için maçın hakemine dikkat diye to[editlendi] açıLıyo.
Yoksa bana mı öyLe geLiyo.
Bölünür senin için uykular!

ilhan mansız_melis

Alıntı yapılan: carsi52 - Eylül 12, 2008, 14:53:01
Her hafta fener maçı için maçın hakemine dikkat diye to[editlendi] açıLıyo.
Yoksa bana mı öyLe geLiyo.
Sana öyle gelmiyor Kaan abi açılıyor
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

+18 !

1 tane bile iyi hakemimiz olmadıgı icin her hafta acılması normal..

CR7

Her hafta adam fenerin hakemine dikkat diyor doğru da çıkıyor
ibb maçında 9 kişi kalmadı mı ibb ondan sonra da gördük
bu maçta da olabilir bu tür olaylar

Alp Erdem

Kralkartal21

Yalan mı söylemiş..

Fenerbahçe maçının hakemine dikkat işte..

Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

Alp Erdem

biz bu lig için fazla şerefliyiz diye boşuna demiyoz

CR7

Gölge Hakem:HACETTEPE - FENERBAHÇE (M.KAMİL ABİTOĞLU)

Hakemler açıklandıktan sonra Medyaspor'da ki yazımda bu maça Kamil Abitoğlu'nun verilmesinin hatalı bir atama olduğunu yazmıştım.
Geçen yıl iki hafta üst üste Fenerbahçe'nin kendi sahasındaki maçına verdiğiniz bir hakemi, bu yıl ligin ilk haftasında yönetmiş olduğu kötü bir maçın üstüne, ödül gibi yine Fenerbahçe maçına verirseniz o hakemin kafasını karıştırırsınız ve hakem kendi beyninde bir takım savunma mekanizmaları oluşturmaya başlar.
"Benim adım Fenerbahçe'nin kadrolu hakemine çıkacak" diye bir duyguya kapılan hakemden sağlıklı kararlar beklenemez.
Nitekim Kamil Abitoğlu'da maçta çok tedirgindi.
Hata yapmamak için çok gayret gösterdi.
Yardımcısı Ögür Çetiner'in Guiza için kaldırdığı ofsayt bayrağı yanlıştı.
Alex'in iptal edilen golünde hakem haklıydı. Çünkü Alex topu almak isterken rakibine faul yapmıştı.
Gösterdiği ilk üç sarı kart gereksizdi.
Volkan'ın rakibine ceza alanı içinde yapmış olduğu dikkatsiz ve kontrolsüz hareketin karşılığı penaltı kararını gerektiriyordu ve hakemin kararı doğruydu.
Sarı kartı bulunan Volkan'ın kaçan penaltı vuruşundan sonraki hareketleri sportmenliğe aykırı idi ve hakem kendisini ikinci sarı kart ile oyundan atmakta haklıydı.

Ancak hakemin bitiş düdüğünden sonra, topu hakemin üstüne doğru vurup kendisine Portekizce küfür eden Roberto Carlos'a niye kırmızı kart göstermediğini anlayamadım.
Hadi, "Portekizce bilmiyorum, ne dediğini anlamadım"diyebilirsin, peki üstüne vurduğu topu da mı görmedin ey Kamil Abitoğlu!
Topun illa kafana mı gelmesi lazımdı?
Herhalde koskoca Fenerbahçe takımından, ikinci oyuncuyu da atarsam, beni de Bülent Demirlek gibi cızz yaparlar diye mi düşündün?
Yazık, yazık, çok yazık!