Ana Menü

Tarihten Komik Anlar

Başlatan hepsiyAh, Temmuz 19, 2008, 15:40:25

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hepsiyAh

ANCAK SENI...
Bernard Show bir gün seçme zevki üzerine karısıyla iddialasıyormus. Sonunda dayatmıs:
— Bosuna inat etme hanım, demis, erkeklerin seçme zevki kadınlarınkinden daima üstündür!
Karısı bu gerçegi kabul etmis:
— Haklısın Bernard, sen kadın olarak beni seçmissin, bense koca olarak ancak seni seçebildim.

HAYRET
Amerika'da ziyafet seklinde düzenlenen yemeklerde, agzı laf yapan, dinletmesini bilen birkaç kisinin konusması
âdetmis. Böyle bir yemekte konusan Mark Twain yerine oturduktan sonra konusmacı olarak sıra kendisinde olan bir avukat
ayaga kalkmıs ve ellerini cebine sokarak konusmaya baslamıs:
— Mart Twain gibi profesyonel bir mizahçının bu kadar bos ve yavan konusması size hayret vermedi mi?
Twain oturdugu yerden kalkarak müdahale etmis:
— Esas hayret verici olan bir avukatın ellerini kendi cebine sokusu degil mi?

YÜZME ÖGRENMISLER
Zamanımız Fransız Yazar ve düsünürlerinden, egzistansiyalizmin günümüzdeki temsilcisi Jean Paule Sartre, asırı
derecede içki içermis. Bir dostu sormus:
— Niçin bu kadar içiyorsunuz?
— Kederlerimi bogmak için.
— O kadar içtiniz ki, kederleriniz hâlâ bogulmadı mı?
— Maalesef yüzme ögrenmisler...  ;D   

ARALARINDA NE ISIN VAR?
Tarihimizde çesitli lakaplarla (takma ad) anılan çok sayıda meshur kisiler vardır. Bunlardan biri de Öküz Mehmet
Pasa'dır. (Ölm. 1619) Öküz Mehmet Pasa sadrazamlıgı sırasında bir kaç defa ordunun basında sefere çıkmıs. Bu seferlerden
birinde kırda çadır kurulmus, devlet erkânı bu çadırda toplanmıs, sırayla savas hakkındaki fikirlerini söylüyorlarmıs. Konusma
sırası M. Pasa'da iken bir öküz çadırın kapısından basını uzatıp bögürmüs. Bunun üzerine içerdeki hemen herkes gülmüs.
Mehmet Pasa öyle bir ortamda kendisine gülünmesine alınmıs. "Öküz içeri baktıgında ne söyledi biliyor musunuz?" demis. "Ben
onun cinsinden oldugum için dilini anladım. Öküz bana dedi ki, "Sen bizim soyumuzdan sevimli bir hayvansın, ne isin var bu
eseklerin arasında?..."

INCIR AGACI
Zalimligi ile tanınan bir Osmanlı veziri, konagının bahçesindeki bir incir agacını görüntüyü bozuyor diye söktürmeye karar
vermis. Bundan Incili Çavus'a da bahsetmis. Incili Çavus, yerinde bir laf etmek için çıkan bu fırsatı hemen degerlendirmis:
— Aman vezir hazretleri, bu incir agacı simdilik yerinde dursun. Nasıl olsa yakın zamanda birisinin ocagına dikmek için
size lazım olacaktır.

GÜVENEBILIRSINIZ
Sultan Aziz'in Fransa gezisi sırasında Fransa hükümdarı bulunan III. Napolyon, yakın adamlarıyla yalnız kaldıgı bir sırada
Sultan Abdülaziz'i çekistiriyormus. Tam bu sırada Türk Dısisleri Bakanı olan Fuat Pasa bir konuyu arz etmek için Napolyon'un
huzuruna çıkmıs. III. Napolyon, Fuat Pasa'yı ansızın karsısında görünce sasırmıs:
— Ekselans, hakkında söyledigim seyleri herhalde padisahınıza iletmezsiniz?
— Elbette hasmetmeap, bu konuda bana güvenebilirsiniz. Padisahımızın sizin hakkınızda söyledigi sözleri size illettim
mi?

EN BÜYÜK KUMPANYA
Fuat Pasa, hariciye nâzın olarak Fransa'da bulundugu bir sırada, Avrupa'da artık yaygınlasmıs bulunan sigortacılıgın
yararlarından bahsediliyormus. Fuat Pasa'ya Istanbul'da da sigorta kumpanyası bulunup bulunmadıgını sormuslar. Fuat pasa,
"En büyük sigorta kumpanyası Istanbul'dadır, adı da 'Yâ Hafız' (Allah koruyucudur, esirgeyicidir.) kumpanyasıdır; herkes, her ev,
her isyeri bu kumpanyaya üyedir." diye cevap vermis.
23

ALTINDA AGLAMALI
Fuat Pasa gibi, devrin en tanınmıs devlet adamlarından biri de Âli Pasa (Mehmet Emin Âli Pasa) dır. Âli Pasa da Fuat
Pasa gibi bir kaç defa hem sadrazamlık hem de dısisleri bakanlıgı yapmıstır. Ikisi de birbirinin kabinesinde bakan olarak
bulunmustur. Padisah Abdülaziz, Âli Pasanın devlet islerindeki titizligini kastederek "Âli, beni su sedirin üstünde kaç gece
sabahlatmıstır" diye yalanmıstır.
Böyle bir devlet adamı olan Âli Pasa, Namık Kemal'i bir sair, bir vatansever olarak sever, ama siyasi görüs ve
faaliyetlerinden dolayı kızarmıs. Namık Kemal'in siyasi alanda istediklerini, Avrupalıların ekmegine yag sürecek, ama Osmanlı
Devletini de yıpratacak istekler olarak degerlendirirmis. Iste Namık Kemal hakkındaki bu zıt duygularını ifade etmek için söyle
demis:
— Namık Kemal'i asmalı, altında aglamalı.

NAZIK DÜSMAN
Ismet Inönü'ye bir tanıdıgı, kulaklarının agır isitmesini kastederek,
— Siz bu durumda Lozan'daki müzakereleri nasıl takip edebildiniz, diye sormus.
Bu hosgörüsüz, anlayıssız tanıdıgına Inönü güzel bir ders vermis:
— Lozan'da düsmanlarımız o kadar nazik insanlardı ki bana bir kerecik bile sagırlıgımı hissettirmediler.

ÖLÜDEN ZARAR GELMEZ
27 Mayıs Ihtilali'nden sonraki basbakanlıgı döneminde, bir protokol yemegi esnasında, Inönü'nün pantolon dügmelerinin
açık oldugu oradakilerden birinin (bu kisi damadı Metin Toker olabilir) dikkatini çekmis ve Pasa'yı gizlice uyarmıs. Inönü bu gizli
uyarıya açıktan mukabele etmis:
— Aldırma canım, ölüden zarar gelmez!

ilhan mansız_melis

YÜZME ÖGRENMISLER
Zamanımız Fransız Yazar ve düsünürlerinden, egzistansiyalizmin günümüzdeki temsilcisi Jean Paule Sartre, asırı
derecede içki içermis. Bir dostu sormus:
— Niçin bu kadar içiyorsunuz?
— Kederlerimi bogmak için.
— O kadar içtiniz ki, kederleriniz hâlâ bogulmadı mı?
— Maalesef yüzme ögrenmisler...       :D :D :D
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.