Ana Menü

FiLm yorumLari

Başlatan AsA, Haziran 21, 2008, 20:52:35

0 Üyeler ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ERHUN

"Untraceable"

Geçen televizyonda izledim. Hoşuma gitti benim. Tavsiye ederim.

2008 yapımı bir film.

FBI Özel Ajanı Jennifer Marsh (Diane Lane), bekar anne olarak özel hayatıyla işi arasındaki dengeyi sağlamak için çok sıkı çalışmaktadır. Çok farklı ve ilginç bir görevi vardır. Her gece çalışma arkadaşı Griffin Dowd (Colin Hanks) ile birlikte FBI'ın Portland'daki bürosundan internete girerek kredi kartı dolandırıcılarının, manyakların, pedofillerin ve diğer cinsel sapıkların izini sürer. Suç işlemek amacıyla faaliyete başlayan yeni bir web sitesiyle ilgili ilk duyumu alan iki ortak, killwithme.com adresindeki sitenin nereden yayın yaptığını ve yayını yapan kişi ya da kişileri belirlemek için siteyi izleme altına alırlar. Sitenin ziyaretçileri üzerinde şok etkisi bırakan bir havası vardır. Sitenin yaratıcısı yapışkan bir fare tuzağına küçük bir kedi yavrusu bağlamıştır. Siteyi hazırlayan ya da hazırlayanlar, sitenin ziyaretçilerinden o kedi yavrusunun kamera önünde yavaş yavaş ölümünü seyretmekle kalmayıp bunu herkese duyurmaya çağırmaktadır. FBI'ın internette yaptığı yoğun araştırma sonucunda karmaşık birtakım server ve host ağları sayesinde bu web sitesinin nereden yayın yaptığının asla belirlenemediği ortaya çıkar. Portland'daki ajanların bulduğu ufak ama işe yaramayan ipuçlarıyla katil ya da katiller adeta alay etmektedir...

Konuyla ilgili daha çok şey söylenir ama spoiler olmasın diye söylemeyeyim. Bu arada kedi falan diyor, o sahnede bir şey yok merak etmeyin. Ama FBI ajanlarını vs. öldürme sahnesi sağlam. Spoiler olmasın dedim ama hadi söyleyeyim, mesela bir ajanı suyun içine koyuyor. Sitenin ziyaretçi sayısı arttıkça suya karışan asit miktarı artıyor ve kaçınılmaz son...
Midesi kaldırmayacaklar izlemesin baştan uyarıdır.

ERHUN

"The Pursuit of Happyness"

Yazın izleyip çok beğenmiştim geçmiş sayfalarda paylaştım mı hatırlamıyorum, şuanda Kanaltürk'de oynuyor başladığından beri izliyorum yazayım dedim. Gerçi bu saatten sonra açmanızı önermem yarılandı hatta sonlara doğru gidiyor. Bir ara izlemenizi tavsiye ederim.

El Maestro

Çöplerin içinde bulunan bir ceset. İstanbul Gazi mahallesinde işlenmiş bir cinayet. Öldürülen gencin ağabeyi güneydoğuda yaptığı askerliğini yeni bitirmiş, geri dönmekte. Kardeşinin katilini bulmak için harekete geçtiğinde cevaplanması zor sorularla dolu bir başka savaşın içine sürüklenmektedir. Gerçeğin arayışı içinde iz sürerken, kaybedilen şeyin sadece kendi kardeşinin hayatı olmadığını görecektir.

2008 yapımı bir film aslında şimdiye kadar izlemem lazımdı ancak sürekli erteliyrodum anca bugün izleme şansım oldu ..

Güzel filmdi, verilmek istenen mesaj aslında çok farklı ve özellikle Kürt-Türk ve Alevi-Sunni konularınıda güzel ele almıştır.

İzlemeyenlere tavsiye edilir ..
Kalabalık vardı; ama ınsan cok azdı... ~

El Maestro

Bruce Lee'nin Sifu'su (ustası) Ip Man'in (Yip Man)biyografisi Ip Man - The Movie Kung Fu kökenli savunma tekniği WingChun'un 200 yıllık tarihine ışık tutuyor. Yim Wing Chun tarafından ortaya çıkarılan savunma teknikleri bütünü Wing Chun savunma sporlarının aksine gösteri amaçlı yapılan, müsabakaları düzenlenen birspor değil. Rakibe hiç darbe şansı vermeden rakibi bertaraf etme amaçlıWing Chun'un bu filmde seyirciye eşsiz bir seyir zevki yaşatması bekleniyor...

İMDB Puanı 8.1

İzlediğim en keyifli dövüş sahnelerine sahip filmlerden bir tanesidir .. Öyle uyduruk dövüş sahneleri değil harbi harbi dövüş sahneleri .

Ayrıca sadece bir dövüş filminden ibaret değil bir çok noktayıda ele almış ve filmden birçok ders çıkartılabilir .

Kısacası çok fazla söze gerek yok, kesinlikle tavsiye ediyorum .

Not: Film bitince bir dakikalığına ayağa kalkın ve bu büyük usta için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunun. ( şakaydı )  ;D

KeePSaKe

Requiem For A Dream Official UK Trailer

Sara Goldfarb, tv bağımlısı dul bir kadındır. Oğlu Harry ise kız arkadaşı güzel Marion ve uyuşturucu dağıtıcısı Tyrone'la takılan madde bağımlısı bir çocuktur. Sara, bir tv şovuna çıkmaya hak kazanır ve çok heyecanlıdır. Ödül olan kırmızı elbiseye girebilmek için kilo vermeye çalışır ve diyet haplarından kullanmaya başlar. Diğer yandan Harry ve arkadaşları, hiç durmadan eroin ve kokain kullanmaya devam etmektedirler. Bu bağımlılıklar zamanla aileyi bir felakete sürükleyecektir.

Eski bir film ama beni çok etkilemişti en sevdiğim filmler arasındadır.
Since 1903

El Maestro

Requiem For A Dream zaten bir baş yapıttır ..

Onun gibisi daha gelmedi henüz, filmi izledikten sonra darmadağan olabilir o gün moralsiz gezebilirsiniz ..

Ve soundtrackı kesinlikle müthiş .. Hala biyerde duyduğumda tüylerimi diken diken ediyor..

Simurg

The Dark Knight Rises

Talia al Ghul'un başını çektiği Gölgeler Birliği ve Talia'nın koruyucusu Bane (Tom Hardy) yeni filmde Batman'e savaş açacak.

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

IL Capitano

Killer Elite filmini seyrettim, cok begenmesemde ,  Jason statham , Robert De Niro icin seyredilir.

Killer Elite
Inadina Gülümse Hayata : Biz ATATÛRK Gencleriyiz !!!....

CR7

Ice age'ten güzel bir anime daha :)
izleyin pişman olmazsınız  :ok
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

IL Capitano

21 dakikalik noel versiyonu, cok guzel. her gun en azindan bir kere bakiyorum.. cocuklar sagolsun  :)
Inadina Gülümse Hayata : Biz ATATÛRK Gencleriyiz !!!....

ERHUN

"The Rock"

1996 yapımı güzel bir film. Dün Kanaltürk'de izledim. Aksiyon sevenlerin hoşuna gider.
Vietnam başta olmak üzere ABD'nin asker gönderdiği bir çok yerde komutanlık yapmış General Francis Hummel (Ed Harris) ve emrindeki bir grup asker Alcatraz adasını ele geçirir. Ele geçirme amacı savaşlarda şehit olan ABD askerlerinin hükümet tarafından umursanmaması ve aileleriyle ilgilenilmemesi. General ve yanındakiler buna dikkat çekmek için böyle bir eyleme kalkışırlar. Ellerinde kimyasal füzeler vardır.
Alcatraz'a girmenin tek yolunu oradan kaçmayı başaran tek kişi olan eski İngiliz gizli servis ajanı John Mason (Sean Connery) biliyordur. Cezaevinden çıkarılır ve Alcatraz'a girecek ekibin rehberliği yaptırılır. Kimyasal füzeleri etkisiz hale getirme görevi FBI Kimyasal silahlar bölümünden dedektif kimyager Dr.Stanley Goodspeed (Nicolas Cage)'indir.

Fazla ayrıntıya girmeden anlattım.

Simurg

Kaya çok güzel film :)

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

El Maestro

Alıntı yapılan: Simurg - Aralık 20, 2011, 08:46:31
The Dark Knight Rises

Talia al Ghul'un başını çektiği Gölgeler Birliği ve Talia'nın koruyucusu Bane (Tom Hardy) yeni filmde Batman'e savaş açacak.

Benim bildiğim yeni filmde Riddler (bulmacacı) çıkacaktı Batman'ın karşısına ?

CR7

[/size]
[/size]"There's no flesh or blood within this cloak to kill. There's only an idea. Ideas are bulletproof."

[/size]"Bu pelerinin içinde ne kan var ne de et. Sadece fikir var. ve fikirler kurşun geçirmez."

[/size]
[/size]ne zamandır izleyecektim izleyemiyordum. star verdi de izledik. Müthiş film.
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

ERHUN

Bugün baya boş zaman vardı 3 film izledim öyle kalktım bilgisayarın başından.

"Unthinkable"

Amerikan vatandaşı eski bir bomba uzmanı asker Müslüman oluyor. Bir kaç talebi bulunuyor ABD hükümetinden, onların gerçekleşmesi için ABD'de 4 şehire nükleer bomba koyuyor. Adam kendini bilerek yakalatıp sorguya aldırıyor, adamın en başından beri neler planladığına çok şaşıracaksınız.

"The Tunnel"

Şehrin altında bulunan eski bir su kanalını kuraklığa çözüm olması için yeniden faaliyete geçirmeyi düşünüyorlar. Ama bir süre sonra bu projeden hiç ses soluk çıkmıyor. Bir gazeteci onu araştırmayı düşünürken youtubeda bir videoya rastlıyor, tünelin orada esrarengiz olaylar oluyor. Bu gazeteci ve 3 arkadaşı tünele gizlice girip çekim yapmaya başlıyor ve başından geçenler. Bu filmde anlatılan olaylar gerçek. Gerçek olmayan tek yanı, gerçekte orada insan üstü güçlerin egemen olduğu söyleniyor (anladınız ne olduğunu), filmde ise bunlar yaratık olarak gösteriliyor.

"The Experiment"

Bu filmde bir deney şirketi deney yapmak için eleman topluyor. Bir grup adam denek olmak için başvuruyor. Deney, hapisteki insanların psikolojisi. Tamamen 1/1 hapishane ortamı kuruluyor. Deneklerin çoğunluğu mahkum, bir kaçı gardiyan yapılıyor. Herkesin gerçekte olması gerektiği gibi davranılması söylüyor. Orada geçen olayları ele alıyor.