Ana Menü

"Hırvatistan'a İnşallah Yenilip Eleniriz..."

Başlatan pAscAliAnUmut, Haziran 20, 2008, 11:21:06

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pAscAliAnUmut

İNŞALLAH ELENİRİZ!..

İnanın fena halde böyle diyesim geliyor.. Hatta çıkıp duaya çağırasım geliyor, mahalleyi..

Bu kahrolası Allah'ın belaları yüzünden, hem de ulusça en ihtiyaç duyduğumuz günlerde zafere lanet edip, yenilgi dilenesim geliyor..

Hep ayni hikâye.. Hep ayni trajedi..

Bir futbol maçı kazandık mı patlayan tabancalar ve durup dururken ölen masumlar..

Çek maçı biterken, Sevgili spiker kardeşim Melih sevinç çığlıkları atma yerine öğüt veriyordu başımıza gelecekleri bildiği için.. "Sakın silaha sarılmayın, sakın şarjör boşaltmayın.. Masumları öldürmeyin" diye..

Ama sarıldılar.. Cinsel iktidarsızlıklarını, eksik erkekliklerini saklamak için her fırsatta silaha sarılanlar, güya havaya saydırdıkları kurşunlarla gene, zaferi kana boyadılar.

Yığınla yaralı var.. 12 yaşındaki İzel şimdi yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor. Çıkar mı belli değil.. Çıksa bir daha sağlıklı olur mu belli değil?..

Söyler misiniz, dünyada hangi maçı kazanmak buna değer?.

İnsan canından kıymetli bir şey var mı?. O canın bedeli var mı?..

Her zaferin ardından bu haberleri kanıksadık. En acısı da bu..

Kanıksamak.. Ateş düştüğü yeri yakıyor, ötesinin umurunda değil.

O.. ÇOCUĞUNU KİM DURDURACAK?

Bu ülkede medya medya olsa, gerçekten dördüncü güç olsa, bu yasa değişmez mi?.. Caydırıcı hale getirilmez mi?.

Kutlamalarda silah gösteren ve sıkanların hayatını kaydırsak, bir daha sayabilir mi, hayvan oğlu hayvan?..

Medya medya olsa, bu Meclis'i yeni yasaya zorlamaz mı, insanlarımızın canı için..

Sıkanlar bu Meclis'te.. Milletvekili, hatta bakan var, sıkan, sıkanı teşvik eden.. O zaman İmam cemaat hikâyesi.. O film adına geçen O. Çocuğunu kim durduracak?..

Hırvat zaferi kaç cana mal olur, düşünebiliyor musunuz?..

Türkiye, yarı finale, finale çıkarsa, hele bir de Maazallah şampiyon olursa kaç masum ölür?..

Kızar mısınız bana "İnşallah eleniriz" dersem?.. İNŞALLAH ELENİRİZ!..

İnanın fena halde böyle diyesim geliyor.. Hatta çıkıp duaya çağırasım geliyor, mahalleyi..

Bu kahrolası Allah'ın belaları yüzünden, hem de ulusça en ihtiyaç duyduğumuz günlerde zafere lanet edip, yenilgi dilenesim geliyor..

Hep ayni hikâye.. Hep ayni trajedi..

Bir futbol maçı kazandık mı patlayan tabancalar ve durup dururken ölen masumlar..

Çek maçı biterken, Sevgili spiker kardeşim Melih sevinç çığlıkları atma yerine öğüt veriyordu başımıza gelecekleri bildiği için.. "Sakın silaha sarılmayın, sakın şarjör boşaltmayın.. Masumları öldürmeyin" diye..

Ama sarıldılar.. Cinsel iktidarsızlıklarını, eksik erkekliklerini saklamak için her fırsatta silaha sarılanlar, güya havaya saydırdıkları kurşunlarla gene, zaferi kana boyadılar.

Yığınla yaralı var.. 12 yaşındaki İzel şimdi yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor. Çıkar mı belli değil.. Çıksa bir daha sağlıklı olur mu belli değil?..

Söyler misiniz, dünyada hangi maçı kazanmak buna değer?.

İnsan canından kıymetli bir şey var mı?. O canın bedeli var mı?..

Her zaferin ardından bu haberleri kanıksadık. En acısı da bu..

Kanıksamak.. Ateş düştüğü yeri yakıyor, ötesinin umurunda değil.

O.. ÇOCUĞUNU KİM DURDURACAK?

Bu ülkede medya medya olsa, gerçekten dördüncü güç olsa, bu yasa değişmez mi?.. Caydırıcı hale getirilmez mi?.

Kutlamalarda silah gösteren ve sıkanların hayatını kaydırsak, bir daha sayabilir mi, hayvan oğlu hayvan?..

Medya medya olsa, bu Meclis'i yeni yasaya zorlamaz mı, insanlarımızın canı için..

Sıkanlar bu Meclis'te.. Milletvekili, hatta bakan var, sıkan, sıkanı teşvik eden.. O zaman İmam cemaat hikâyesi.. O film adına geçen O. Çocuğunu kim durduracak?..

Hırvat zaferi kaç cana mal olur, düşünebiliyor musunuz?..

Türkiye, yarı finale, finale çıkarsa, hele bir de Maazallah şampiyon olursa kaç masum ölür?..

Kızar mısınız bana "İnşallah eleniriz" dersem?..

(Hıncal Uluç-SABAH)
Efsane yazdın tarihe Beşiktaş
Aşık oldum renklerine Beşiktaş
Ölüm olsa dönmeyiz bu yoldan
Canım feda olsun sana Beşiktaş

carlito1903

Farklı bi açıdan yaklaşmış olayı Hıncal Uluç, katılmamak elde değil tabi ki...

Özellikle şu satırlara imzamı atıyorum:

''Cinsel iktidarsızlıklarını, eksik erkekliklerini saklamak için her fırsatta silaha sarılanlar, güya havaya saydırdıkları kurşunlarla gene, zaferi kana boyadılar''

gözzde_bjk

Sadece maç değil ki her konuda abartımız var.Silahla sevinmek ne demek nasıl bir haz verir anlamam.Gece 3de mahallede adam çatıya çıkmış,ateş ederek Çek zaferini kutluyor.Var mı böyle bir sevinme şekli ya?Güç göstergesi midir bu?
Kendi yüreğimden başka sığınacak yerim yok,yurdum yok!
Tüm hayallerin sonsuzluğa
Ve sona erebildiği yerdeyim!
Esir değil kul hiç değil
Kendimde yaşıyorum!

pAscAliAnUmut

Evet maçtan sonra Bursa adeta pkk kampı gibiydi ya. Saat 2'ye 3'e kadar sürekli silah sesi geliyordu. Hatta bir ara havan topu attılar sandım. Yani eğer bu akşamda kazanırsak Bursa ve her şehrimiz tam bir pkk kamoı olacak.
Efsane yazdın tarihe Beşiktaş
Aşık oldum renklerine Beşiktaş
Ölüm olsa dönmeyiz bu yoldan
Canım feda olsun sana Beşiktaş

keskinli

silah sevdasindan ancak sert yasaklarla kurtulabiliriz
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

delgado1008

Valla geçen maçta konvoyla silah atarlarken biran bende apartmandan aşağıya doğru atıyım onlardan da bi tane gitsin diye düşündüm ama gönül elvermiyor devletin el koyması lazım böyle bir aptallık dünyanın hiçbir yerinde yok futbolla hiç ilgisi olmayan bir adam bile yemin ediyorum gözümle gördüm sırf millet atıyor diye silahına davranıyor maksat muhabbet olsun...Türk olarak utandığım tek özelliğimiz bu
Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk Halkı'na Türk Milleti denir...

KeePSaKe

Aklı sıra güzel birşey yaptıklarını sanıyorlar orda millet canından oluyor ama onun umurunda değil Magandalar diye boşuna denmiyor.
Since 1903

Cem Goren

ben bunu taa 2002 dünya kupasından beri söylüyorum kazanınca sevinin ama insanlara zarar vermeden kazanıyoruz silahlar patlıyor inanın bende eğer böyle olacaksa kazamayı istemiyorum
altın kapılarımız kan oldu tayfun

Bircan*

biz türkler ne yazık ki sevinci de üzüntüyü de abartıyoruz... :(
UNUTMAYIN! ÇELİK GİBİ SABIR ÇİÇEK GİBİ SEVİNÇLERLE YAŞADIK BU ŞAMPİYONLUĞU..!! [ 2008-2009 Süper Lig ve Türkiye Kupası Şampiyonu BEŞİKTAŞ...! ]

lambkuzu

Hıncal arada bir böyle konulara da değiniyormuş hayret çarşı gidince eleştirecek bişey bulamaz diyordum kendi kendime. Yine de haksız değil adam. Doğru söze ne denir?
Hayatı süsledik izharı ittihatla bugün,
Yolunda gençliğin ulvi değil miydi birleşmek.
Sebatı bayrağımız yaptık, i'tilamız için
Neticesiz ve boş olmaz sebatla hiçbir emek.
Dakikalar bize bir nağbe nişad olsun.
Kulübümüzde müceddet nücumu mevc vursun

bahadıR

bizim milletimiz eğlenmeyi bilmiyo işte,herhangi bi olayda abartmamak elimizde değil her seferinde abartıyoruz
cahilliğin gözü kör olsun...
sen yaşarsın bu kalpte artık geriye dönmesende...
ςǿκ کε√díκ طę ∂طí......

maTem

insanın bi yandan öyle diyesi gelmiyor değil!!
havaya sıkıyosun iyimi oluyo boyunmu uzuyo,kendini bişe mi? sanıyosun.delikanlılığın suyunu çıkarıyolar adam gibi maçını izle adam gibi azıtmadan sevin!!