Ana Menü

'Fatih Terim’i öyle görünce üzüldüm' [Mehmet Y. Yılmaz]

Başlatan carlito1903, Haziran 19, 2008, 00:45:01

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carlito1903

FATİH Terim, hiç kuşku yok ki bu ülkenin sahip olduğu ilginç kişiliklerden birisi.

Futbol vizyonunun bu ülkeye önemli zaferler tattırdığı da bir gerçek.

Bunları söylüyorum ama aslına bakarsanız Fatih Terim için çok objektif olamam.

Kendisini severim ve değer veririm.

Çek Cumhuriyeti maçının ertesinde düzenlediği basın toplantısında söylediği sözleri dinlerken, bu nedenle üzüldüm.

Üzüntümün nedeni, hep birlikte bir bayram coşkusu içinde kutlayabileceğimiz bir futbol zaferini, tanımlanamaz bir rövanş alma isteğine dönüştürdüğünü düşünmüş olmamdır.

Bu yazıyı yazmamın nedeni de bu zaten. Dost acı konuşma hakkına sahiptir!

Türkiye Milli Takımı'nın İsviçre ve Çek Cumhuriyeti ile oynadığı maçların ilk 65-70 dakikası, on kere daha oynansa, sonuç değişmez. Türkiye, öyle oynadığı hiçbir maçı kazanamaz.

Her iki maçın son 20-25 dakikası da on kere daha oynansa sonuç değişmez. Türkiye, öyle oynadığı her maçı kazanır.

Spor yazarları, yorumlarını elbette buna göre yapacaklar.

Spor yazarının işi bir takıma ve teknik direktörüne moral vermek değil, gördüğünü yazmaktır.

Dolayısıyla yazıların 70. dakikadan sonra değiştirilmesi bir soruna işaret etmiyor. Sahada oynanan oyunun gereğidir.

Terim, dünyanın hangi ülkesinde futbolcu anneleri ile gazete ve televizyoncuların röportaj yaptığını soruyor ve gazetecileri eleştiriyor.

Yanıtı şöyle olmalı: Dünyanın hangi ülkesinde futbolcu anneleri, televizyon reklamlarına çıkıp "benim oğlum şöyle, senin oğlun böyle" diye konuşuyor?

Maçın son dakikasında rakibe saldırıp kırmızı kart gören ve maç bittiğinde gazetecilere alışkın olduğu el-kol hareketlerini yapan iki terbiyesizi adam yerine koyup savunmasını ise hiç anlayamadım.

Her ikisi de gerçek futbol severlerin vicdanında mahkûm edildiler ve üzerlerinde hangi forma olursa olsun ait olacakları tek yer "büyümüş ama adam olamamışlar kulübü" olacak.

Terim bilmeli ki bu ülkede herkes milli takım maç kazanınca seviniyor, kaybedince üzülüyor.

Görevi bizleri sevindirmektir. Televizyonlarda gölge boksu yapmak değil!

saldır beşiktaş

"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

ferdikoclu

Futbolcular çıkıp spor yazarlarının anasına avradına sövse. Tebrik edecek onları.. işte bu yüzden sevmiyorum bu terbiyesiz adamı.. İmparatorluğu kapının önünde bırakmış tüm çirkefliği ile milli takıma patron olmuş..

Arkasındaki 1-2 adama güveniyor. Ve bununda farkında.. Sahibinin yaramaz köpeği gibi..iT'e birşey demiyorsak sahibinden çekindiğimizdendir.. Sahibinide herkes biliyo..
Dervişlik baştadır, tacda değildir
Kızdırmak oddadır, sacda değildir
Eğer bir müminin kalbin yıkarsan
Hakka eylediğin secde değildir...
Ararsan Allah'ı kalbinde ara
Kudüs'te Mekke'de Hac'da değildir..

KeePSaKe

Ben Terim in sadece şu sözüne katıldım eğer orada yenilseydik basın Takımımızı yerden yere vuracaktı ama diğer sözleri yanlış tabi.
Since 1903