Ana Menü

Türkiye 3-2 Cek Cumhuriyeti 15 Haziran 21:45

Başlatan akbaba71, Haziran 11, 2008, 23:46:09

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

akbaba71

2 takımda 3 gol yiyip 2 gol attı.
Berabere biterse ne olucak  :D

Milli Takıma bu macta başarılar.
Kazanıp bitirelim işi .
http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

gürol

diğer konuda sorduğum sorunun cevabını aldım teşekürler.
Bir insanın zekası verdiği cevaplardan değil, sorduğu sorulardan anlaşılır.
http://gurolbjk.blogcu.com/

Adriano

Az önce ATV'de açıklandı. Dünya Kupası Eleme maçlarının ortalaması mı ne alınıyormuş ve beraberlik halinde Çek'ler tur atlıyormuş. Bu yüzden kazanmak şart oldu.
Uçurumlardan düşmeden tut elimizi..

saldır beşiktaş

tucayı oynatmasın kazanırız adam 2 maçta hiç bi şey yapamadı
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

akbaba71

Berabere biterse penaltılara gidecek!
11.06.2008 23:44

Milli Takımımız İsviçre'yi 2-1 yenerek 3 puana uzandı. İşler hesaplara kaldı! Son maçımızı Çek Cumhuriyeti ile oynayacağız! Attığımız, yediğimiz, puanımız şu an Çekler ile eşit. Maçı yenersek 6 puanla çeyrek finale gideceğiz. Peki beraberlik? Son 90 dakikada eğer Çek Cumhuriyeti maçı beraberlik ile biterse çeyrek finale gidecek takımı penaltı atışları belirleyecek.Uzatma oynanmayacak. Hem averaj, puan, attığımız, yediğimiz eşit olması durumunda UEFA bu kuralı uyguluyor. İşte Türkiye'nin merakla birbirine sorduğu sorunun cevabı! Çek Cumhuriyeti ile oynayacağımız maç beraberlikle biterse, direkt penaltı atışlarına gidilecek!

Ah şu penaltılar...
05.06.2008 18:11

Avrupa futbolunun patronu UEFA yeni kurallarıyla grup maçlarında penaltılara gidilebilecek düzenlemeler getirdi. UEFA, ilk kez EURO 2004'te uyguladığı yeni bir kuralla futbolseverlere farklı bir heyecan yaşatmayı denedi. İlk iki grup maçıın sonunda aynı puan, aynı averaj ve aynı gol sayılarına sahip iki takım, son maçta birbirleriyle berabere kalırsa, turu kimin atlayacağı, maçın normal süresinin hemen sonunda, iki uzatma devresi oynanmadan, yapılacak penaltı atışları ile belirlenecek.

Eğer bu duruma üçüncü takım da dahil olursa, yani aynı puan, averaj ve gol sayısana sahip bir başka takım varsa, bu durumda turu kimin geçeceğini belirlerken UEFA nın önceki sıralama kuralları dikkate alınacak.

Avrupa futbol şampiyonasında ilk penaltı atışları Çekoslovakya ile Batı Almanya arasında oynanan 1976 yılındaki final maçında,gerçekleşti. Çekoslovakya penaltılarda galip gelip, kupayı kazanan ülke oldu.

Bugüne dek Avrupa futbol şampiyonalarında 11 karşılaşmanın galibini penaltılar belirledi. 1996' da ise hem yarı final maçları hem de iki çeyrek final karşılaşması penaltılarla sonuçlandı.

Çekler turnuva tarihinde penaltılarda en başarılı ülke konumunda. Çek Cumhuriyeti 3 kere penaltılarda gülen taraf oldular.

Dünya Kupası ise 20 kez penaltı atışlarına sahne oldu ve bunlardan ikisi kupayı kazanan ülkeyi belirledi. İki finalde de İtalya başroldeydi. 1994'te İtalya ile Brezilya arasında oynanan final maçında Roberto Baggio topu kalenin bir hayli üzerinden göndererek kupayı sambacılara armağan etti. Aynı İtalya, 2006 yılındaki finalde Fransızları penaltılarla yenerek Dünya Kupası'nın sahibi oldu.

Kaynak : Reuters

Non Mollare Mai

Çek'ler bugün Portekiz'e karşı güçlerinin yettiğince iyiydiler. Ben beğendim oynadıkları futbolu.
Hücum yönleri iyi ama defansta sıkıntıları var. Aynı bizim gibi.
Daha az defans hatası yapan takım kazanır.

Haydi TÜRKİYE'm !
edit

AsA

Bu maci'da aLiriz yeterki bugunku (2. yaridaki) oynadigimiz gibi oynayaLim degiL cek kimse kaLmaz karsiimizda

akbaba71

Portekize karşı hava toplarını kullanmaya calıştılar.
Kornerlerde falanda taktik denediler.
Bizim defansın yan toplardaki durumunu düşününce korkuyorum acıkcası.

saldır beşiktaş

benim bildiğim çeklerin defansı iyiydi ama maçı seyretmedim çeklerle mücadelemiz başa baş geçecektir daha az hata yapan kazanır
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

KeePSaKe

Şu Portekiz maçındaki son golü yemeseydik beraberlik yetiyordu bize keşke yemeseydik.

Neyse biz Çeklerden daha iyi bir takımız bizdeki bu Türk ruhu oldukça alayını dağıtırız yeterki içimizde olsun ve boyle olursa çekleride yeneceğimizi düşünüyorum

Haydi Türkiyem bu taraftar seninle gurur duyuyor !!!

:bayrak
Since 1903

Kralkartal21

Buralara kadar gelip,Türkleri bu kadar heyecanlandırıp,umutlandırıp...

Kaybedip gitmek olmaz. Bugün seninle gurur duyduk. Türklerin gücünü gösterdin şu İsviçrelilere.

Bu galbiyet çok tatlı oldu.

Devamını Bekliyoruz TÜRKİYE'm
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

Cem Goren

artık herşey bizim elimizde bu saaaten sonrada evimize dönmek olmaz büyük umutlarla gelindi buraya tek bişey söyleyeceğim o reklamdaki anneleri için oynasalar yeter
altın kapılarımız kan oldu tayfun

Simurg

valla bizim adam gibi oynadığımız ve alamadığımız bi maç yok
2. yarıdaki gibi oynansın maç kesin cepte ama şimdidende büyük konuşmak istemiyorum
daha önceki maçlarımızda üyük konuştuğumuzda neler olduğunu görüyoruz
bakalım görücez inanarak oynayın başarıcaksınız

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

Cem Goren

dün nihatında dediği gibi türkiye final maçlarını iyi oynayabilen bir takım şimdide final maçı var ondada iyi bir oyunla galip gelmeliyiz
altın kapılarımız kan oldu tayfun

kartalpenchesi

ya arkadaşlar sizi anlamıyorum 2. yarıda bizim kaç net pozisyonumuz var toplasak 3 tane etmez ama herkes 2. yarıda süper oynadık eğer böyle oynarsak karşımızda kimse duramaz gibi yorumlar yazmış, size soruyorum eğer arda o golü atmasaydı bugünkü gazete manşetleri ve burdaki yorumlar nasıl olurdu? tamam öyle yada böyle yendik isviçreyi ama fazla abartmamak lazım önümüzde çek maçı var ve bizden güçlüler ben çek maçından bu futbolla umutlu değilim inşallah ben yanılırım

Şampiyon Olacağız Beşiktaşım Bu Sene