Ana Menü

Yüzüklerin efendisi severler buraya :)

Başlatan Simurg, Haziran 01, 2008, 19:11:16

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Simurg

Özgün ad The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (İng.)
Yönetmen Peter Jackson
Yapımcı Peter Jackson
Barrie M. Osborne
Tim Sanders
Fran Walsh
Senaryo yazarı J. R. R. Tolkien'in aynı adlı romanından:
Frances Walsh
Philippa Boyens
Peter Jackson
Oyuncular Elijah Wood
Ian McKellen
Viggo Mortensen
Liv Tyler
Sean Astin
Sean Bean
Görüntü yönetmeni Andrew Lesnie
Kurgu John Gilbert
Film müzikleri Howard Shore
Yapım yılı, ülkesi 2001,
Yeni Zelanda ve ABD
Dağıtım şirketi ABD: New Line Cinema
ABD dışı: Warner Bros.
Süre Özgün sürüm, 178 dakika;
özel genişletilmiş sürüm,
208 dakika
Dil İngilizce, Sindarin
Bütçe 93 milyon ABD doları

Yüzük Kardeşliği, Peter Jackson'un yönettiği Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin birinci filmidir ve 2001 yılında gösterime girmiştir. J. R. R. Tolkien'in aynı adlı fantezi roman üçlemesinin birinci kitabından uyarlanmış olan film, üçlemenin sırasıyla diğer iki filmi olan İki Kule ve Kralın Dönüşü filmleri ile eş zamanlı olarak, Yeni Zelanda'da çekilmiştir. Birleşik bütçeleri yaklaşık 270 milyon $ olan filmlerin çekimleri 15 ay, çekim sonrası aşamaları da yaklaşık bir yıl sürmüştür. Kitapta çok sevilen Tom Bombadil karakterinin Yüzük Kardeşliği filmine aktarılmayışı Yüzüklerin Efendisi hayranlarını üzmüştür.
Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği ABD'de 313,364,114 $, uluslararası olarak 556,592,194 $ hasılat ile toplam kazancı 871,368,364 $'a ulaşmıştır. Film ABD'de gösterime girdiği ilk hafta 47,211,490 $ gelir elde etmiştir[1].

4 dalda Oscar Ödülü alan filmin konusu kısaca şu şekildedir; Orta Dünya'yı ele geçirmek isteyen Karanlıklar Efendisi Lord Sauron uzun süren bir aradan sonra Orta Dünya topraklarına dönmüştür. Amacına ulaşmak için uzun zaman önce kaybettiği o tek yüzüğe ihtiyacı vardır. Orta Dünya'nın hür halklarının liderleri, yüzüğün Sauron'un eline geçmemesi için kötülüğün kalbi Mordor'da yok edilmesine karar verirler. Bu tehlikeli görev, Frodo ile onun en büyük destekçisi Gandalf'ın önderliğinde Hobbitler, Elfler ve İnsanlardan oluşan " Yüzük Kardeşliği " tarafından gerçekleştirilecektir. Böyle bir macera, Sauron'un topraklarının derinliklerine, yani Ork Ordusunun toplandığı yere gitmek anlamına gelmektedir. Ve Kardeşlik, sadece dış düşmanlarla savaşmakla kalmayıp, yüzüğün baştan çıkarıcı etkisi ve iç sorunlarla da mücadele etmek zorunda kalacaktır.

İki Kule, Peter Jackson'un yönettiği Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin ikinci filmidir ve 2002 yılında gösterime girmiştir. J. R. R. Tolkien'in aynı adlı fantezi roman üçlemesinin ikinci kitabından uyarlanmış olan film, üçlemenin ilk filmi olan Yüzük Kardeşliği ve üçüncü filmi olan Kralın Dönüşü filmleri ile eş zamanlı olarak, Yeni Zelanda'da çekilmiştir. Birleşik bütçeleri yaklaşık 270 milyon $ olan filmlerin çekimleri 15 ay, çekim sonrası aşamaları da yaklaşık bir yıl sürmüştür.

Çok iyi eleştiriler almış olan Yüzüklerin Efendisi: İki Kule, dünya çapında 900 milyon $ gibi olağanüstü bir gişe hasılatıyla, gösterime girdiği zamana göre tarihin dördüncü en başarılı filmi olmuştur.

Filmde çok güzel sahneler var. Orta Dünya'nın kaderini belirleyecek savaşların ilki olan Miğferdibi Savaşı bu filmde. Film ilk filmden kaldığı yerden devam ediyor. Frodo ve Sam Mordor'un Kara Kapılarına ulaşmaya çalışırken yeni bir yol arkadaşı ediniyorlar. Saruman daha da güçleniyor. Ayrıca serinin bu ikinci filmin de birçok soru yanıt buluyor; Marry ve Pippin Saruman'ın Uruk-Hai'lerinin elinden kurtulabilecek mi? Kardeşik bozuldu ve kalanlar Gandalf'sız ne yapacak? Karanlık yana geçmiş Ak Saruman'ın yaptıkları yanına mı kalacak? Miğferdibi savaşını Rohan mı kazanacak? Saruman mı?

Kralın Dönüşü, Peter Jackson'un yönettiği Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin üçüncü filmidir ve 2003 yılında gösterime girmiştir. J. R. R. Tolkien'in aynı adlı fantezi roman üçlemesinin üçüncü kitabından uyarlanmış olan film, üçlemenin sırasıyla ilk iki filmi olan Yüzük Kardeşliği ve İki Kule filmleri ile eş zamanlı olarak, Yeni Zelanda'da çekilmiştir. Birleşik bütçeleri yaklaşık 270 milyon $ olan filmlerin çekimleri 15 ay, çekim sonrası aşamaları da yaklaşık bir yıl sürmüştür. 11 dalda Oscar ödülü kazanmıştır. En İyi Film Oscar'ını kazanan ilk ve tek fantastik filmdir.

Senarist ve Yönetmen Peter Jackson'ın "Görkemli savaş sahnelerinin yanısıra 'Kralın Dönüşü'nde duygusal öyküler de ağırlıkta ve bence bu filmin gücünün önemli bir bölümü işte bu öykülerde saklı" sözleri ile övgüye layık gördüğü "Yüzüklerin Efendisi" üçlemesinin son halkası "Kralın Dönüşü"'nün konusu ise şu şekilde ; Sauron'ın güçleri insan ırkını yoketmek için Gondor'un başkenti Minas Tirith'i kuşatmış durumdalar. Bir zamanların muhteşem krallığı hiç bu kadar kralına muhtaç hale gelmemiştir. Orta Dünya'nın kaderi büyük ölçüde Aragorn'a (Viggo Mortensen) bağlı görünüyor. Acaba o krallığı kurtarmak için mirasını devralacak mı? Kötülüğün kalbine doğru yol alan Frodo tamamen yüzüğün etkisine girecek mi? İnsanlığın sonunu getirebilecek yüzük nasıl yokedilecek? [[İnsan|İnsanların, Hobit'lerin, Elflerin yeraldığı efsane 'yolculuk' nasıl sona erecek? Kısaca Orta Dünya'nın varoluş mücadelesiyle iyi ile kötünün müthiş çarpışması serinin bu son filmi ile gün ışığına çıkıyor.

Hayatımda izlemekten sıkılmadığım ve sıkılmayacağım en iyi flimler arasında bulunuyor!

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

gözzde_bjk

Starda tekrar vermeye başladılar ve her akşam tekrarlarını büyük bir zevkle izliyorum.
Kendi yüreğimden başka sığınacak yerim yok,yurdum yok!
Tüm hayallerin sonsuzluğa
Ve sona erebildiği yerdeyim!
Esir değil kul hiç değil
Kendimde yaşıyorum!

Adriano

Benim içinde tekrar tekrar izlemekten sıkılmayacağım bir filmdir.

Uçurumlardan düşmeden tut elimizi..

carsi52

Hiç bir serisini seyretmedim :)
yada fırsat oLmadı.
Ama oyununu bitirdim ;D
Bölünür senin için uykular!

NoPasaran

Şu film içimde kaldı

STAR da geçen biraz seyrettim çok güzeldi :(

CD sini bulmam lazım :)
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Simurg

Abi bende hepsi vardı inanırmısın tekrar tekrar izlemekten bazı cdler çizildi çalışmıyo :D

BEŞİKTAŞK

Simurg

orlando blooma bu flimde aşık olmuştum :)

BEŞİKTAŞK

ist.hatirasi/3-4

YÖNETİM İSTİFA !!!

RCA

ya varya delisiyim bu filmin bu konuyu açıcaktım ama baktım açmışlar..süper bir film dünyanın en iyi filmi bana göre (yapımı bakımından) yani herşey süper ve teknolojinin her alanını olduğu gibi kullanmışlar..ama viggo mortensen harika bir oyuncu.. 3 filmide en az 15 kez izlemişimdir ve savaş sahnlerini hem geri sarıp tekrar izliyorum ..;D
İnşaat mühendisliğini bitirip sinema oyuncusu olmak isteyen bir abzürd adam profili.

That's me.

Banucan

evet bu filimler süper ama bide yüzüğü buluşu var onun filimi var mı bilmiyorum ama ben kitabını okumuştum okumak isteyenlere duyrulur
ve kitabı okuduktan sonra bir kere daha izleyin filimin tadı çok daha güzel oluyor
kitabın adı =hobbit
yazarı       =J. R. R. Tolkien
yayın evi   =altıkırkbeş yayın
FEDA

RCA

Banu ta 5 buçuk yıl önceden bu işi bitirmiş :)

Akşam 23.30 seansına aldım biletimi. filmin 2.serisini merakla bekliyodum ve sonunda geldi.

The Misty Mountains Cold - The Hobbit
İnşaat mühendisliğini bitirip sinema oyuncusu olmak isteyen bir abzürd adam profili.

That's me.

Banucan

kitabını gönderirim istersen :D
hediye bana öğretmenimden geri göndercem dersen ama ;D ;D
FEDA

RCA

canim bende yaklasik 3 sene once okumuştum tesekkur ederim :)

That's me.

Simurg

BEŞİKTAŞK

Banucan

:D güzel kitap
benimde gidesim var ama bilemiyorum ne yaparım :D
FEDA