Ana Menü

Türkiye - Finlandiya (Hazırlık Maçı)

Başlatan carlito1903, Mayıs 29, 2008, 01:46:23

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onaT

izledim beyler. antrenman programı cidden yorucuymuş bizimkiler 70ten sonra koşamadı ama göreceksiniz portekiz maçında tazı gibi olacaklar.
mevlüt bence 11de başlamamlı ilk bakışta iyi ama ben kesinlikle semihi isterim. tek vuruş gol. bu kadar basit. portekize karşı çok fazla pozisyon bulamacağız ondan dolay 4-4-2nin forveti nihat ve semih, ortada hamit, aurelio,tuncay,arda(emre b. formsuz gerçekten), defansta, sabri, servet-emre veya servet-zan ve uğur boral olmalı. kalede ise volkan iyi.

takım iyi. başarısızlık isteyenlerin hüsranı olacak.

BerkAy1903

Defanstaki Sorunu Hemen Hemen Çözmüş Gibiyiz...

Portekiz Maçından En Az 1 ßeraberLik Alcağımıza İnancım Dahada Arttı...
19o3

carsi52

Maç kaç kaç bitti biri söyLicek mi ?
Bölünür senin için uykular!

BerkAy1903

DARISI EURO 2008'E: 2-0
29.05.2008 21:03

A Milli Futbol Takımımız, Euro 2008 öncesinde oynadığı son hazırlık karşılaşmasında Finlandiya'yı 2-0 mağlup etti. MSV Arena Stadı'nda ilk yarıyı da 1-0 önde kapatan Ay-Yıldızlılarımız'ın golleri 15. dakikada Tuncay Şanlı ve 88. dakikada Semih Şentürk'ten geldi. Gurbetçilerimizin büyük desteği ile maça çok iyi başlayan Milli Takımımız, İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyeceği Avrupa Şampiyonası öncesinde umut verdi.   

İLK GOLÜMÜZ TUNCAY ŞANLI'DAN...
Milli Takımımız'ın, Finlandiya karşısında aradığı golü 15. dakikada buldu. Sağ kanattan hızlı gelişen atağımızda Sabri rakibini şık bir hareketle geçti, ceza sahasına hareketlenen Tuncay'ı iyi gördü, ortasında Tuncay Şanlı topa ayak koydu ve Finlandiya ağlarını sarstı.  1-0.

NÖBETÇİ GOLCÜ İŞ BAŞINDA...
Fenerbahçe'de de sonradan girdiği karşılaşmalarda golünü atan Semih Şentürk, Milli Takım'da da bu alışkanlığını sürdürdü. Maçın 88. dakikasında gelişen atağımızda Kazım Kazım'ın sağ kanattan yaptığı güzel ortaya altı pas içinde ayak koyan Semih, topu ikinci kez Finlandiya ağlarına gönderdi. 2-0.

İLK YARIM SAATTE FIRTINA GİBİ ESTİK...
A Milli Futbol Takımımız, Finlandiya karşısında ilk yarım saatte mükemmel bir oyun ortaya koydu. Rakibini adeta kendi yarı sahasına hapseden ay-yıldızlı takımımız, oynadığı hazırlık maçları içindeki en iyi görüntüyü bu karşılaşmada verdi. Ayağa hızlı paslarla rakip alana geçen Millilerimiz kanatlardan yaptığı bindirmeler ile Finlandiya kalesinde önemli tehlikeler yarattı ve bu pozisyonlardan birinde de Tuncay Şanlı ile golü buldu. Milli Takımımızı daha çok kendi yarı sahasında kabul eden Finlandiya ise kalemize nadir gelse de önemli tehlikeler yarattı. Orta sahamız çalışkan futboluyla dikkat çekerken, savunmamızın zaman zaman hata yaptığı gözlendi.

İKİNCİ YARIDA TEMPO DÜŞTÜ...
Millilerimiz ikinci yarıda, ilk yarıdaki görüntüsünden uzaktı. Daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçen bu yarıda futbolcularımızın fizik olarak oyundan düştüğü gözlendi. Finlandiya ise ikinci yarıda daha çok kalemizde gözüktü, girdikleri pozisyonlarda kalecimiz Volkan yerinde müdahaleleri ile rakibe gol şansı vermedi.

BU KEZ GOL YEMEDİK...
Almanya'da oynadığı ilk iki hazırlık maçında kalesinde gole engel olamayan Milli Takımımız, Finlandiya karşısında 90 dakikayı gol yemeden kapattı. Özellikle kalecimiz Volkan'ın başarılı performansı bu tablonun oluşmasında başrol oynadı. Sakatlık dönemini atlatan Servet karşılaşma boyunca görevini tam anlamıyla yerine getirirken, Gökhan Zan kendisine atılan geri paslarda zaman zaman bocaladı.

GURBETÇİLERİMİZDEN BÜYÜK DESTEK...
Milli Takımımızı, Almanya'da oynadığı üçüncü hazırlık maçında da gurbetçilerimiz yalnız bırakmadı. 90 dakika boyunca oyuncularımıza büyük destek veren taraftarlarımız, MSV Arena Stadı'nı kırmızı-beyaz bayraklarımızla süsledi.

PORTEKİZ KARŞISINDAKİ 11 SAHADA...
Finlandiya karşısına, Portekiz maçında sahaya süreceği 11 ile çıkacağını söyleyen Teknik Direktörümüz Fatih Terim, ileri ikilide Mevlüt ve Nihat Kahveci'ye şans verdi. Kalede Volkan, savunmada da beklendiği gibi Servet, Gökhan Zan, Sabri ve Hakan Balta dörtlüsüne yer veren Terim, orta sahayı ise Tuncay, Aurelio, Emre Belözoğlu ve Hamit dörtlüsünden oluşturdu.

MEVLÜT GÖZ DOLDURDU...
Fransa ligi takımlarından Schoux'ta forma giyen milli oyuncumuz Mevlüt Erdinç, Finlandiya karşısında çok etkili oynadı. Güçlü fiziği ve attığı deparlar ile sivrilen genç oyuncu, Euro 2008 öncesinde Fatih Terim'in yüzünü güldürdü. Özellikle ilk yarıda Finlandiya kalesini attığı şutlar ile bunaltan Mevlüt, taraftarlarımızdan da büyük destek gördü. Golcü oyuncumuz karşılaşmanın 75. dakikasında yerini Kazım Kazım'a bıraktı.

VOLKAN GÜVEN VERDİ...
Savunmamızın eleştirdiği aldığı şu günlerde, kalecimiz Volkan Demirel yaptığı kurtarışlar ile güven verdi. Nadir ama tehlikeli gelişen Finlandiya ataklarında Volkan rakip forvetlerin amacına ulaşmasına izin vermedi. Milli Takımımız'ın bir diğer sivrilen ismi ise Sabri Sarıoğlu'ydu. Sabri, hem savunmada hem de ofansta çok etkiliydi. Sağ kanattan yaptığı bindirmeler ile arkadaşlarına gol pozisyonları hazırlamaya çalışan Sabri, Tuncay'ın attığı golde de asisti yapan isimdi.

TERİM'DEN 6 DEĞİŞİKLİK...
Euro 2008'deki ilk rakibimiz olan Portekiz karşısında sahaya süreceği 11 ile maça başlayan A Milli Futbol Takımımız'ın Teknik Direktörü Fatih Terim, Finlandiya karşısında 67. dakikaya kadar bu kadroya şans verdi. Terim ilerleyen dakikalarda diğer oyuncularımızı da görmek adına değişikliklere gitti. İlk olarak 67. dakikada golümüzü atan Tuncay Şanlı'nın yerine Arda Turan'ı oyuna alan Terim, sırasıyla 75. dakikada Mevlüt-Kazım, 79. dakikada Hamit-Ayhan, 82. dakikada Nihat-Semih, 87. dakikada Aurelio-Mehmet Topal ve 90. dakikada Emre-Gökdeniz değişikliklerine gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
6. dakikada orta sahadan kaptığı topla ceza sahasına sokulan Hamit'in yerden yavaş vuruşunda kaleci topu rahatlıkla kontrol etti. Aynı dakika içerisinde gelişen Finlandiya atağında Vayrynen'in ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Volkan topu yumrukla uzaklaştırdı.
9. dakikada Nihat'ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Servet'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
15. dakikada Sabri'nin sağ kanattan ceza sahasına ortasında Tuncay, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0
19. dakikada Emre Belözoğlu'nun ceza sahasına gönderdiği uzun topla buluşan Mevlüt'ün sağ çaprazdan yerden vuruşunda kaleci Enckelman, topu son anda kornere çeldi.
23. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Mevlüt'ün sert şutunda kaleci üzerine gelen topu kontrol etti.
25. dakikada rakibinden sıyrıldıktan sonra sağ çaprazdan ceza sahasına giren Mevlüt'ün sert şutunda top kaleciden döndü.
36. dakikada Finlandiya'nın paslaşarak kullandığı kornerde Alexei Eremenko'nun sağ kanattan ceza sahasına yerden ortasında kimsenin dokunamadığı topa arka direkte boş pozisyonda Kuivasto çok kötü vurdu. Top üstten auta gitti.
41. dakikada Vayrynen, Hamit'in müdahalesiyle yerde kaldı. Finlandiya, ceza sahası önünde tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanan Alexei Eremenko'nun vuruşunda kaleci Volkan, topu son anda köşeden çeldi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
49. dakikada Nihat'ın kullandığı serbest vuruşta top az farkla yandan auta gitti.
62. dakikada gelişen Finlandiya atağında Johansson'un sol kanattan ceza sahasına ortasında ön direkte Forssell'in vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.
88. dakikada Arda'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Kazım'ın ceza sahasına ortasında Semih'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-0

STAT: MSV Arena
HAKEMLER: Thorsten Kinhöfer, Detlef Scheppe, Christian Fischer  (Almanya)
TÜRKİYE: Volkan, Sabri, Gökhan Zan, Servet, Hakan Balta, Hamit  (Ayhan dk. 79), Mehmet Aurelio  (Mehmet Topal dk. 87), Emre Belözoğlu  (Gökdeniz dk. 90), Tuncay  (Arda dk. 67), Nihat  (Semih dk. 82), Mevlüt  (Kazım dk. 75)
YEDEKLER: Rüştü, Tolga, Tümer, Uğur, Emre Güngör
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim
FİNLANDİYA: Enckelman  (Frederikson dk. 46), Kallio  (Moisander dk. 81), Pasoja  (Lampi dk. 53), Kuivasto, Nyman, Vayrynen, Roman Eremenko, Heikkinen  (Johansson dk. 61), Forssell  (Berat Sadık dk. 78), Aleei Eremenko  (Litmanen dk. 60), Kolkka 
YEDEKLER: Maenpaa, Sauso, Sparu, Hamalainen
TEKNİK DİREKTÖR: Stuart Bater
GOLLER: Tuncay (dk. 15), Semih (dk. 88)
SARI KART: Tuncay (Türkiye)

19o3

carsi52

BerkAy1903

19o3

carsi52

KurtLar Vadisi'ni izLiyordum.
Maçın oLduğundan haberim yoktu zaten.

KeePSaKe

bende dün sınavı çalışıyordum haberim yoktu kaçırdım maçı inşallah grup maçlarında şu basit hataları yapmayız
Since 1903

saldır beşiktaş

bende dün izliyemedim maçı defans bu maçta'da hata yaptımı
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

keskinli

defans hata yapmadi sayilir
finlandiya cok az atak yapti,yaptiklari 1-2 atakta hemen gol pozisyonu verdik
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

alper_1903

Alıntı yapılan: onaT - Mayıs 29, 2008, 22:28:10
Alıntı yapılan: alper_1903 - Mayıs 29, 2008, 22:27:12
Mevlüt ilk yarida fena degil...
sutlari iyi cabuklugu cok iyi

ama daha ayaklari titriyor ve bunuda artik üstünden atmali

şutları kötü. çabukluğu çok iyi.

Türkcell Süper Ligde bana sagli sollu daha iyi vuran 2 topcu söyle...
Besiktasim senin icin herseyimden vazgecerim...

onaT

Alıntı yapılan: alper_1903 - Mayıs 30, 2008, 16:05:33
Alıntı yapılan: onaT - Mayıs 29, 2008, 22:28:10
Alıntı yapılan: alper_1903 - Mayıs 29, 2008, 22:27:12
Mevlüt ilk yarida fena degil...
sutlari iyi cabuklugu cok iyi

ama daha ayaklari titriyor ve bunuda artik üstünden atmali

şutları kötü. çabukluğu çok iyi.

Türkcell Süper Ligde bana sagli sollu daha iyi vuran 2 topcu söyle...

yoo hiç uğraşamam konuyla alakası yok.