Ana Menü

Ronaldo yılın futbolcusu

Başlatan carlito1903, Nisan 28, 2008, 22:47:30

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carlito1903

Manchester United'ın yıldızı Cristiano Ronaldo, İngiltere'de he yıl Profesyonel Futbolcular Denreği tarafından verilen "Yılın Futbolcusu" ödülünü ikinci kez üst üste kazandı.

Bu sezon gösterdiği müthiş performansla bütün Avrupa'nın dikkatini çeken 23 yaşındaki yıldız, bütün turnuvalarda 38 gol atarak ödülü hak ettiğini kanıtlamıştı.

Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları Barcelona maçına hazırlandığı gerekçesiyle ödül törenine katılamayan Portekizli oyuncu, ödülüikinci kez kazandığı için çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Bu benim için büyük bir onur. Bütün sezon iyi oynayıp takıma katkıda bulunmaya çalıştıktan sonra böyle bir ödül kazanmak insana mutluluk ve gurur veriyor. Bu şekilde devam etmek için mtühiş bir motivasyon kaynağı oluyor. Bu ödülü almamda büyük pay sahibi olan takım arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum, onların verdiği paslar olmasa abu kadar gol atamazdım," dedi.

Ronaldo, ödül oylamasında Liverpool'un yıldızları Fernando Torres ve Steven Gerrard'ın yanısıra; Arsenal'le iyi bir sezon geçiren Cesc Fabregas ve Emmanuel Adebayor gibilerini de geride bıraktı.

Oyunu Adebayor'a vermiş

Portekizli oyuncu ayrıca kendi oyunu Arsenalli Adebayor'a verdiğini söyleyerek, "Oyumu ona verdim çünkü o da çok iyi bir sezon geçirdi. İyi bir sezon geçiren başka isimler de var, mesela Torres, Fabregas ve diğerleri. Ancak, ben yine de ödülü hak edenin ben olduğumu düşünüyorum," diye konuştu.

Yılın genç oyuncusu ödülü

Ronaldo, yılın genç oyuncusu ödülü için de aday olmasına rağmen, geçen sezon olduğu gibi duble yapamadı ve yılın genç oyuncusu ödülünü Arsenalli yıldız Cesc Fabregas'a kaptırdı. Bu ödül için diğer adaylar Ronaldo, Torres, Micah Richards ve Villa'nın iki genç yıldızı Gabriel Agbonlahor ile Ashley Young'tı.

Yılın takımı

Profesyonel Futbolcular Derneği'nin seçtiği yılın takımında ise Arsenal'den dört, Manchester United'dan üç, Liverpool'dan ise iki oyuncu yer aldı. Chelsea takımından ise herhangi bir oyuncu listeye giremedi. İşte yılın takımı:

Kaleci: David James (Portsmouth)

Savunma: Bacary Sagna (Arsenal), Rio Ferdinand (Man Utd), Nemanja Vidic (Man Utd), Gael Clichy (Arsenal)

Orta saha: Steven Gerrard (Liverpool), Cesc Fabregas (Arsenal), Cristiano Ronaldo (Man Utd), Ashley Young (Aston Villa)

Forvet: Emmanuel Adebayor (Arsenal), Fernando Torres (Liverpool).

levent1903

hakk ediyor bence, simarik olsa bile cok güzel oynuyor, ne bicim goller atiyor ve 1 sezonda, o kadar maca ragem, nadir sakatlaniyor.
benim icin ilginc olan yilin takimnda chelsea den oyuncu bulunmamasi
Dost vurulunca değil unutulunca kahrından ölürmüş.
Biz dostlarımızı kır çiçekleri gibi avucumuzda değil, kurşun yarası gibi yüreğimizde saklarız.

Bircan*

evet bence de hak ediyor sımarık olsa da.. cok klas goller atıyor, attırıyor.. maca renk katıyor..
UNUTMAYIN! ÇELİK GİBİ SABIR ÇİÇEK GİBİ SEVİNÇLERLE YAŞADIK BU ŞAMPİYONLUĞU..!! [ 2008-2009 Süper Lig ve Türkiye Kupası Şampiyonu BEŞİKTAŞ...! ]

CHEm !

sagna ve vidic de çok sağlam defanslar.
Allah kitap Beşiktaş

carlito1903

Yılın 11 inde C.Ronaldo'dan sonra bence en iyi oyuncu Fabregas, Arsenal'in en kilit oyuncusu hem ofans da hem defans da çok iyi...