Ana Menü

NBA Play Off 2008

Başlatan carlito1903, Nisan 15, 2008, 16:48:00

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carlito1903

Ben Kobe hakkındaki tahminlerimi son maçlara bırakıyorum, adam kritik zamanlarda daha bi çoşuyor :)

Bu geceki maçı 04.00'da Ntv'den takip edebilirsiniz...

akbaba71

Lakers'tan 30 sayı fark
NBA'de Batı Konferansı final eşleşmesinde, Los Angeles Lakers, sahasında konuk ettiği San Antonio Spurs'u 101-71 mağlup etti.
Seride 2-0 öne geçen Los Angeles temsilcisinde, Kobe Bryant 22 sayı kaydederken, Lamar Odom 20 sayı ve 12 ribaundla mücadeleyi tamamladı.

İlk 2 karşılşma Los Angeles'ta yapılırken, 3. ve 4. maçlarda Spurs sahasında rakibini konuk edecek.

NBA tarihinde 222 eşleşmede sadece 14 takım seride 2-0 öndeyken, eşleşmeyi kaybederken, büyük olasılıkla Batı Konferansı'nda Lakers şampiyon olacaktır.

Tim Duncan, ikinci çeyreğin sonlarında yaptığı atışla Spurs'a ancak skorda eşitliği getirebilirken, son 9 sayıyı Lakers'ın atmasıyla, ilk yarı 46-37'lik Lakers üstünlüğü ile tamamlandı.

Duncan, 12 sayı attığı karşılaşmayı 16 ribaundla tamamladı, 14 sayı kaydeden, Jordan Farmer ise play-off maçlarında kariyerindeki en fazla sayısına ulaştı.

20 Ocak'ta sağ ayağı kırılan Trevor Ariza, ilk kez aktif listede yer alırken, son 5:53 dakikada forma giydiği karşılaşmayı sadece tek atış ve 2 sayıyla tamamladı.

http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

carlito1903

LA Lakers - Spurs Batı konferansı final serisi ikinci maçında Lakers evinde konuk ettiği Spurs'ü 101-71 mağlup etti ve seride 2-0 öne geçti...

Bu kadar farklı bi skor beklemiyordum şahsen, maçı izleyemedim ama istatistiklere bakınca hem Lakers'ın çok iyi savunma yaptığını (özellikle savunma ribaundlarını iyi toplamışlar) hem de Spurs'ün çok kötü hücum yaptığını görebiliyoruz (maç boyunca sadece 9 hücum ribaundu alabilmişler)

Lakers'ta Kobe 22, L.Odom da 20 sayıyla oynamışlar, Spurs'de ise en skorer isim 13 sayıyla T.Parker...

Benden önce davrandın Bahadır :)

akbaba71

Bu sefer öyle oldu  :)

İlk maçta Lakers 20 sayı geriden gelip kazanmıştı.
Kobenin 22 de kaldığı bir maçta 30 farkta attılar.

Moral olarak cok öne gectiler.

carlito1903

Kobe'nin coştuğu bi maç olsa tarihi fark olurdu, hoş bu da öyle ya neyse :)

İşi bitirdi Lakers, hayırlı olsun...

Spurs yerine Hornets gelse daha zevkli bi seri izleyebilirdik...

saldır beşiktaş

lakers bu seneyi artık bence şampiyon kapattı o bir tarftan gelen celticden çok daha iyi oynuyorlar
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

onaT

lakers coştu bir kere
san antonio eleniyor ya başka şey istemem.

akbaba71

Boston deplasmanda Detroit i 90 -84 mağlup etti seride 2-1 öne gecti ve saha avantajını tekrar ele gecirdi.
Garnett 22 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Hamiltonun 26 sayısı yetmedi.

Kralkartal21

Boston-Detroit maçı kaçta başladı?
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

carlito1903

Çok büyük sürpriz oldu Boston'ın deplasmanda kazanması...

Tur tekrar Boston'ın lehine döndü...

onaT

Alıntı yapılan: carlito1903 - Mayıs 25, 2008, 11:23:39
Çok büyük sürpriz oldu Boston'ın deplasmanda kazanması...

Tur tekrar Boston'ın lehine döndü...

yoo gider deplasmanda alırız demiştim=)

carlito1903

NBA'in sitesinden dün geceki maçın skoruna baktım ve acaba bi yanlışlık mı var dedim kendi kendime ama skor doğruymuş: LA Lakers 84 - 103 Spurs

Bu seride böyle bi skor çıkacağını düşünmüyordum, çok şaşırdım...

Ginobili 30, T.Duncan 22 ve T.Parker'da 20 sayı atmış...

Lakers'ta en skorer isim ise 30 sayıyla K.Bryant oldu...

akbaba71

Hornets-Spurs serisi gibi kazanan takımlar farklı kazanıyor 7.maca uzayacak mı acaba.

carlito1903

Doğu Konferansı final serisi 4. maçında Detroit Boston'ı kendi sahasında 94-75 mağlup etti ve seride durumu 2-2 ye getirdi...

İki takımda da 5 er oyuncu çift haneli sayılara ulaştı, maçın en skorer ismi ise Detriot'ten A.McDyess oldu 21 sayıyla...

carlito1903

Şampiyonluğun en güçlü adaylarından Los Angeles Lakers, Kobe Bryant – Lamar Odom – Pau Gasol üçlüsünün etkili oyunuyla, San Antonio Spurs'ü deplasmanda 93-91 mağlup etti ve Batı Konferansı final serisinde 3-1 öne geçti. Bu sezon seyircisi önünde oynadığı play-off maçlarında ilk kez sahadan boynu bükük ayrılan son şampiyon, final şansını zora soktu.

Son şampiyonu deplasmanda mağlup ederek NBA finallerine bir adım daha yaklaşmak isteyen Lakers, karşılaşmaya 12-4'lük seriyle başladı. Skor üretmekte zorlanan Spurs'ün savunmasını kolay aşan konuk takım, ilk çeyreğin bitimine 4.5 dakika kala skoru 22-8'e getirerek farkı çift hanelere çıkardı. Tim Duncan - Tony Parker – Brent Barry üçlüsünün sayılarıyla ayakta kalan ev sahibi ekip, çeyreğin sonunda farkı 5 sayı indirdi.

İkinci çeyreğin ilk bölümünde kenardan gelen oyuncuların kaydettiği basketlerle etkili olan Lakers, ilk 5 dakika içinde skoru 41-31'e getirerek farkı yeniden çift hanelere taşıdı. İlk çeyrekte skor yükünü üstlenen üçlüsüyle ikinci çeyrekte de etkili olan Spurs, devrenin sona ermesine 3 dakika 16 saniye kala skoru 43-43'e getirerek eşitliği sağladı. Rakibine 3 dakika içinde yakaladığı 10-4'lük seriyle cevap veren konuk takım, soyunma odasına 53-47 üstün gitti.

İkinci yarı karşılıklı basketlerle başlarken, ev sahibi ekip Tim Duncan'ın pota altından bulduğu sayılarla üçüncü çeyreğin son 4.5 dakikalık bölümüne girilirken skora 65-65 denge getirdi. Oyuna sonradan giren Sasha Vujacic'in de skora katkı yapmasıyla üstünlüğü yeniden ele geçiren Lakers, dördüncü çeyreğe 77-70 önde girdi.

Konuk takım son çeyreğin ilk 2 dakikalık bölümünde skor üretemezken, Tim Duncan ve Brent Barry ile hücumda etkili olan son şampiyon farkı 2 sayıya kadar indirdi. Kobe Bryant ve Lamar Odom'un sahne almasıyla birlikte son 3.5 dakikaya 88-79 üstün giren Lakers, Manu Ginobili - Tony Parker ikilisinin sayılarına engel olamadı ve son 28 saniyeye sadece 2 sayı avantajla girdi. Kalan bölümde rakibine sayı şansı tanımayan Spurs, Brent Barry'nin bitime 2.1 saniye kala kullandığı üç sayılık atışı sayıya çevirememesiyle birlikte maçı 93-91'lik skorla kaybetti.

Son şampiyona ribauntlarda 46-37 üstünlük kuran Lakers, yüzde 44.7 saha içi isabetiyle hücum etti. Rakibini 14 top kaybına zorlayan Spurs yüzde 40 saha içi isabetiyle maçı noktalarken, serbest atış çizgisinden de yüzde 92.3 ile oynadı.

Maç boyunca Spurs'ün öne geçmesine izin vermeyen Lakers'ın süper starı Kobe Bryant, 28 sayı – 10 ribauntla double-double yaptı. Takımının en skorer ismi olan yıldız oyuncu, kullandığı 29 şutun 14'ünü sayıya çevirdi. Üç sayı çizgisinin gerisinden skor üretemeyen normal sezonun en değerli oyuncusu, sahada kaldığı 41 dakika içinde hanesine 1 asist – 1 top çalma yazdırdı ve galibiyette kilit rol oynadı.

Son çeyrekte ürettiği 8 sayıyla ön plana çıkan Lamar Odom, karşılaşmayı 16 sayı – 9 ribaunt – 3 asistle tamamladı. 4/9 saha içi isabetiyle hücum eden tecrübeli isim, serbest atış çizgisinden 8/9 ile oynadı. 31 dakika görev yapan yıldız oyuncu, sadece 1 top kaybı yaptı. 

İspanyol yıldız Pau Gasol 10 sayı – 10 ribaunt – 6 asist – 2 blok – 1 top çalmayla double-double yaparken, Sırp forvet Vladimir Radmanovic 11 sayı – 6 ribaunt – 2 asist – 1 top çalmayla, Luke Walton 9 sayı – 5 ribaunt – 1 asistle, Derek Fisher 9 sayı – 3 ribaunt – 2 top çalma – 1 asistle katkı yaptı.

Seyircisi önünde maça istediği şekilde başlayamayan Spurs'te karşılaşmayı 29 sayı – 17 ribaunt – 3 asist – 3 top çalma ve 3 blokla noktalayan Tim Duncan gecenin en iyi performanslarından birine imza attı. Double-double yaparak sahanın en skorer ismi olan tecrübeli oyuncu, 10/26 saha içi isabetiyle hücum etti. Serbest atış çizgisinden 9/11 isabet kaydeden yıldız oyuncu, 45 dakika ter döktü; ancak takımını galibiyete taşıyamadı.

Skorer oyunuyla Spurs'e önemli katkı yapan Tony Parker, 23 sayı – 9 asist – 4 ribauntluk performansıyla takımını ayakta tutmaya çalıştı. 8/17 saha içi isabetiyle hücum eden Fransız oyun kurucu, kullandığı 7 serbest atışı da sayıya çevirdi. 42 dakika mücadele eden yıldız oyuncunun çabaları, galibiyet için yeterli olmadı.

Maçın bitimine 2.1 saniye kala kullandığı 3 sayılık satışı sayıya çeviremeyerek takımına maçı kazandırma şansını değerlendiremeyen Brent Barry 23 sayı – 5 ribaunt – 2 top çalma – 1 asistle salondan ayrılırken, 2/8 saha içi isabetiyle hücum eden Manu Ginobili 7 sayı – 6 asist – 1 ribauntla, Bruce Bowen 7 sayı – 2 ribaunt – 1 asist – 1 top çalma ve 1 blokla oynadı.