Ana Menü

Felsefemize ters olan şeyler

Başlatan yorumbjk, Mart 18, 2008, 16:03:33

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yorumbjk

Arkadaşlar bizler Bülent ECEVİT vefat edince "Türkiye Laiktir Laik Kalacak" diye bağırdık.
Şehitler verdik, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez Dedik.
Maçlarda İstiklal Marşımızı gururla bir ağızdan okuduk.
Şehit ailelerini her ilden toplayıp maça getirdik.
Çarşının odak noktası olan Anarşizmin a harfini gönlümüze kazıdık.
En önemlisi Atatürk'e ve Cumhuriyetimize bağlı kalarak dev bayraklar açtık.

Şimdi soruyorum?

Bu kadar ülke sevdalısı bir taraftarın stadına ordu ve Atatürk düşmanı yeni şafak ,vakit ve zaman gazetesinin reklamları nasıl alınır.
Spor siyaset ayrı ama bizim bir duruşumuz Çarşının bir felsefesi var bu konu ile ilgili bir şey yapacak misyonumuza sahip çıkacakmıyız.
Yanıtlarsanız sevinirim.Tşk.

Batuhan

bence bu yönetimin bileceği iş,bu siteden kimse bişey yapamaz bence
Koca hestiy aya bedenem ?

Batuhan

+

Forum Kuralları 

8-Büyük harfle konu açmak,yazı yazmak  uyarı sebebidir.Büyük harfi sadece yazınızda önemli bir durumu belirtmek amacıyla kullanılabilir.
Koca hestiy aya bedenem ?

NoPasaran

Konunun yeri aslında  burası değil ama buraya yazılmış madem devam edeyim :)

Söylediklerine tamamen katılıyorum

Ancak

Stadtaki reklamlardan çok BEŞİKTAŞIN BASKET TAKIMIMIN hemen yanındaki isimden kurtulmalıyız diye düşünüyorum :)
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Simurg

Bu konu forumda tartışılacak bir konu değildir.
Forumda siyaset yasak!
Ve bu konununda siyasi olduğunu verlen cevaplarında siyasi olacağını düşünüyorum...

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

NoPasaran

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Simurg

Olabilir ama verilicek cevapların siyasi olacağını düşünerek bunu söylemiştim,
Takılan tek konu reklamsa gerçekten acınılacak bir konuyu tartışıyoruz
Burası beşiktaş forumu burdada fenerle ilgili reklamlar okuduğumuzu çok iyi hatırlıyorum...
Nolduk hiç birimiz fenerli mi oldu yada o ürünleri satın aldı
Amaç eğer iyi bir amaçsa önündeki pürüzlere takılmadan hedefe ulaşırsın
ama amaç kötüyse ergeç tökezler ve o yarıştan atılırsın :)
Bilmiyorum anlatabildim mi, ama anlattığımı sanıyorum
Umarım siyasete kaymaz ve bu konuyu burdan çözebilirsiniz iyi yazmalar...

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

NoPasaran

Konunun siyasi olduğunu çok düşünmüyorum nedense halen :)

Rekalmların çokta önemli olmadığını benmde üstteki postumda belirttim ancak cola turka isminden sonra Basket şubesinden şahsım adına çok soğudumuda söylemeden geçemeyeceğim..

BEŞİKTAŞ stadına Calsberg ismini bir bira firması olması nedeniyle geri çevirirken şimdi başka çevrelerden gelecek destekler için onların firmalarını sindirmekte hoş olmuyor..

Herneyse

Yukardaki ÇARŞI FELFESİ diye bir kelime geçmiş?

"Nedir bu felsefe" merak ettim?
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

yorumbjk

Admin çok teşekkür ederim bu ciddi bir olay siyaset değilde beşiktaşımız kuruluşunda savaş sırasında kırmızı beyz olan renklerini siyah beyza çevirdi.Beşiktaşımız sıradan bir takım değil halkın takımız.Anarşizmin a harfini bazı arkadaşların ne anlama geldiğini okumasını öneririm.Karşı çıkabilirsiniz ama beşiktaş Atatürk ilkelerinde ilerlemeli.

okumak isteyen var ise felsebe aşağıda.

Kendimizi sizlere anlatmak yerine, dünyanin en büyük web ansiklopedisi Wikipedia'nin bizleri tanıtan yazısını koymayı uygun gördük.

ÇARŞI

Beşiktaş Çarşı Grubu, Beşiktaş Kulübünün taraftarlarından oluşan belli bir grubun ismidir. 1982 yılında kurulan Çarşı grubu, futbol maçlarını ağırlıklı olarak Kapalı tribünde izler. En bilinen sloganları "Çarşı Atatürk harici her şeye karşı"dır.

Bu grup diğer taraftarlardan ya da taraftar gruplarından ilginç bir bileşen olmasıyla ayrılmakta, maçlarda takındığı tavırlar, açtığı pankartlar, dile getirdiği tezahüratlarla farklı bir taraftar profili çizmektedir. 1980'lerin ortalarından itibaren belirginlik kazanan, 1990'lardan sonra iyice bilinir hale gelen grup, aslında homojen bir yapıdan oluşmamakta ya da belli başlı üyelerden ibaret sayılmamaktadır. Farklı sosyal tabakalardan, kültürel çevrelerden ve etnik kimliklerden, farklı ve hatta çatışan politik ve ideolojik alanlardan insanlar Çarşı Grubu adı altında toplanmaktadır. Bununla birlikte genel olarak muhalif bir görünüm ve söylem Çarşı Grubunun özelliği olarak işaret edilebilir.

Beşiktaş Kulübüyle doğrudan ilişkili grup üyeleri olabildiği gibi, özerk ve bağımsız taraftar olarak kendini ifade eden üyeler de söz konusudur. Ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerinin de içinde yer aldığı bir grup olarak bilinmektedir. Bunun sonucu olarak grubun öne çıkan özelliği hazır cevap ve mizahi yönü gelişmiş bir topluluk olmasıdır.

Grubun içindeki insanlar sürekli bir değişkenlik arz etmekle birlikte, belirli bir anlamda Çarşı Grubunun kendine özgü söylemi ve özgün tarzı sürekli geliştirilmekte, belirli bir doğrultuda sürdürülmektedir.

Bununla birlikte Çarşı Grubu denilence akla gelen daha çok tribünlerde görmeye alışık olunmadık tarzda muhalif bir söylem kullanması, sol politik söyleme ait kavramları ve sembolleri benimsemesi, güncel politik konulara ilişkin çoğu zaman beklenmedik tavır takınması olmaktadır. Örneğin Çarşı yazarken A'yı anarşizmin sembolü olan yuvarlak içindeki a şeklinde yazmaları, genelde milliyetçi ve ülkücülerin egemen olduğu kabul edilen tribünlerde başlı başına bir ilginçlik olarak görünmektedir. Belirgin bir özellik olarak anti-faşist bir söylem görülmektedir grubun belli çıkışlarında. Ayrıca grup içinde kendilerini demokrat, sosyal demokrat, sosyalist, ekolojist vb. şeklinde de ifade edenlerin varlığı da söz konusudur.

İlginç yapısı nedeniyle dikkat çeken Çarşı Grubu bu nedenle medyada pek çok kere özel programlar ve haberlerle yer almıştır. Mehmet Ali Birand'ın sunduğu haber programı 32. Gün Çarşı için özel bir program yapmıştır. Ayrıca, pek çok dergi ve gazetedeki yazı dizisine konu olan Çarşı Grubu, popülerliği ve söylemleri ile TV dizilerinde de yer bulmuştur.

keskinli

ya bu kapitalist düzene uyacagiz,sponsorlar alacagiz;yada 2.ligde oynamayi göze alarak kapitalist düzenin sirketlerine sirt cevirip sponsor almadan yolumuza devam edecegiz.
artik hic bir spor dali sponsorsuz basarili olamaz!
yoksa delgado gökden zembillemi indi inönüye?
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

CooLDumaN

Alıntı yapılan: keskinli - Mart 18, 2008, 18:31:35
ya bu kapitalist düzene uyacagiz,sponsorlar alacagiz;yada 2.ligde oynamayi göze alarak kapitalist düzenin sirketlerine sirt cevirip sponsor almadan yolumuza devam edecegiz.
Günümüzde o düzen öyle bir kurulmuş ki dediğin gibi artık uymamak çok zor.

Onların verdikleri reklamdan ne olur zaten.kimsenin 1-2 reklamla fikirlerinin değişeceğini zannetmiyorum.Eğer reklamla değişecek kadar fikirleri veya düşünceleri sahteyse o düşünceden kimseye hayır gelmez zaten.

Yani uzun lafın kısası bırakın da reklam verenleri sömürelim rahat rahat ;)
Dizlerini çökerek yaşayacağına..

ayaklarının üstünde öl!

M34

Digerlerini önemsemiyorum da "Vakit"den reklam aliyorsak gercekten üzücü.

yorumbjk

Haklısınız galiba arkadaşlar bu olay finanas olayı ama büyük beşiktaşıma reklam verecek bir dünya zengin iş adamı var ulusoyun babasından tutun frat plastiğin sahibinden turgay cinere kadar koçtan koloto kadar say say bitmez.

Neyse burada siyaset yasak ama benim düşüncelerim sadece bir öneri ve Bjkmızın imajı açısından bir mesaj vermekti.Bu yüzden  kırılan ,darılan varsa özür dilerim.

Bircan*

Alıntı yapılan: yorumbjk - Mart 18, 2008, 16:03:33
Arkadaşlar bizler Bülent ECEVİT vefat edince "Türkiye Laiktir Laik Kalacak" diye bağırdık.
Şehitler verdik, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez Dedik.
Maçlarda İstiklal Marşımızı gururla bir ağızdan okuduk.
Şehit ailelerini her ilden toplayıp maça getirdik.
Çarşının odak noktası olan Anarşizmin a harfini gönlümüze kazıdık.
En önemlisi Atatürk'e ve Cumhuriyetimize bağlı kalarak dev bayraklar açtık.

Şimdi soruyorum?

Bu kadar ülke sevdalısı bir taraftarın stadına ordu ve Atatürk düşmanı yeni şafak ,vakit ve zaman gazetesinin reklamları nasıl alınır.
Spor siyaset ayrı ama bizim bir duruşumuz Çarşının bir felsefesi var bu konu ile ilgili bir şey yapacak misyonumuza sahip çıkacakmıyız.
Yanıtlarsanız sevinirim.Tşk.

Arkadaşıma katılıyorum bence de söyledikleri doğru
UNUTMAYIN! ÇELİK GİBİ SABIR ÇİÇEK GİBİ SEVİNÇLERLE YAŞADIK BU ŞAMPİYONLUĞU..!! [ 2008-2009 Süper Lig ve Türkiye Kupası Şampiyonu BEŞİKTAŞ...! ]

keskinli

Alıntı yapılan: yorumbjk - Mart 19, 2008, 08:38:35
Neyse burada siyaset yasak ama benim düşüncelerim sadece bir öneri ve Bjkmızın imajı açısından bir mesaj vermekti.Bu yüzden  kırılan ,darılan varsa özür dilerim.

hakaret ve küfür olmadikca kimse kirilmazda darilmazda
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin