Ana Menü

Ferrari, F2008'i tanıttı

Başlatan carlito1903, Ocak 07, 2008, 01:03:39

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carlito1903

Formula 1 takımlarından Ferrari, bir dizi teknik yenilikler içeren ve ''F2008'' adını verdiği yeni aracını basına tanıttı.

Ferrari'den yapılan açıklamada, Ferrari Maranello'nun ürettiği 54. araç olan F2008'in, SECU (Standart Elektronik Kontrol Birimi) adı verilen yeni elektronik sisteme sahip olduğu ifade edildi.

Daha fazla güvenlik sağlayan ve pilot kasklarının yanında ek korumaların bulunduğu belirtilen açıklamada, F2008'in aerodinamiklerinin tüm kontrolünün yapıldığı kaydedildi.

Ferrari'nin yeni aracında, Mart ayındaki Avustralya Grand Prix'inden önce başka değişikliklerin de yapılacağını ifade eden yetkililer, aracın ilk test sürüşünün, yarın Kimi Raikkonen tarafından yapılacağını bildirdiler.

Ferari'yi geçen sezon şampiyonluğa taşıyan Fin pilot Kimi Raikonen, yeni kurallar gereği araçlardan hakimiyeti kolaylaştıran 'traction control - çekiş denetimi' sisteminin kaldırıldığının altını çizdi. Raikonen, "Artık elektronik bir yardımcımız olmayacak. Ama bu yarışların daha eğlenceli geçmesini sağlayacaktır. Yarışlara insanların ilgisinin artacağını tahmin ediyorum. Elektronik destek olsun ya da olmasın bu spor tehlikeli ve eğer korkan varsa, ona başka spor dalı seçmesini tavsiye ediyorum" dedi.

Ferrari'nin diğer pilotu Felipe Massa ise takım arkadaşından farklı düşünüyor. Brezilyalı pilot, "Bu çok önemli bir değişiklik. Bence güvenlik hiçbir zaman ikinci plana itilmemeli. Formula 1 pilotları olarak FIA'dan önlemlerin daha çok üzerinde durulmasını istedik" dedi.

levent1903

emin degilim ama M. Schumacher de test etti bu arabayi......
ve tabiki bol para harcayip süper bir araba icat ettiler ( etmislerdir )
bu sene yine Ferrari ve McLaren favori ama
Renault ve BMW de bu sene cok iyi, hele hele BMW nin yeni arabasini cok övüyorlar.
Renault ise Alonso ile ilk testlere süper bir performans gösterdiler Jerez deki testlerde.

Yani bu sene cok cekismeli gececek diye düsünüyorum 
Dost vurulunca değil unutulunca kahrından ölürmüş.
Biz dostlarımızı kır çiçekleri gibi avucumuzda değil, kurşun yarası gibi yüreğimizde saklarız.

Jackass

bence bu sene süpriz var renault gümbür gümbür gelio...