Ana Menü

Zirvenin adı Sivasspor

Başlatan akbaba71, Aralık 09, 2007, 17:44:12

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

akbaba71

Lider Sivasspor! Turkcell Süper Lig'de Sivasspor, Denizlispor'u 2-0 mağup ederek 5 hafta aradan sonra liderliği yeniden ele geçirdi. Sivas 4 Eylül Stadı'nda ilk yarısı golsüz eşitlik ile tamamlanan mücadelede Sivasspor'a üç puanı getiren ve liderliği getiren goller maçın 49. dakikasında Musa Aydın ve 93. dakikada İlhan'dan geldi. Sivasspor'un iki şutu da direkte patladı.

Galatasaray'ın dün Fenerbahçe'ye mağlup olmasının ardından, Denizlispor'u mağlup eden Yiğidolar puanını 34'e çıkartıp liderliğe yükselirken, Horozlar 21 puanda kaldı.

KRİTİK GOLLERİN ADAMI MUSA...

Sivassspor'a liderliği getiren gol maçın 49. dakikasında Musa Aydın'dan geldi. Kırmızı-beyazlıların iki hafta önce Kayserispor'u 1-0 mağlup ettiği maçta da golünü atan Musa, Denizlispor maçını da boş geçmedi. Devran'ın sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde topa ayak koyan Musa, Denizlispor ağlarını sarstı. 1-0

92'DE GİRDİ 93'TE GOLÜNÜ ATTI...

Sivasspor'un galibiyetini ilan ettiği gol karşılaşmanın uzatma dakikalarında geldi. 90+2. dakikada oyuna Devran'ın yerine oyuna giren İlhan, 90+3. dakikada ani gelişen Sivasspor atağında ceza sahasına girdi, sol çaprazdan sert vurdu ve topu Souleymanou'nun solundan ağlara gönderdi. 2-0

5 HAFTA SONRA YENİDEN LİDER...

Bu sezon ortaya koyduğu performansla müthiş bir çıkış yapan Sivasspor, ligin 10. haftasında Konyaspor'a mağlup olarak Galatasaray'a bıraktığı liderlik koltuğunu, 5 hafta aradan sonra Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye mağlup olmasıyla yeniden ele geçirdi. Karşılaşma sonrasında Sivasspor taraftarlarının sevinci görülmeye değerdi.

8'DE 8...

Sivasspor deplasmanı rakip takımlar için korkulu rüya olmaya devam ediyor. Denizlispor'u da evinde mağlup eden Yiğidolar bu sezon iç sahada oynadığı sekizinci maçından da galibiyet ile ayrılmasını bildi.

MEHMET'İN ŞUTU DİREKTE PATLADI...

Sivasspor'un golcü oyuncusu Mehmet Yıldız, Denizlispor karşısında çok hırslı ve istekli bir görüntü çizdi ancak bir türlü aradığı golü bulamadı. Kaptan Mehmet, maçın 78. dakikasında ceza sahasına çok süratli girdi, sert vurdu ancak bu kez üst direk gole izin vermedi. Mehmet 83. dakikada Balili'nin pasıyla kaleci Souleymanou ile karşı karşıya kaldı, şutunda Souleymanou çok iyi uzandı ve topu çıkardı. Sivasspor'un en golcü oyuncusu Mohammed Ali'nin de 85. dakikadaki frikiği direkten auta çıktı.

BALİLİ 15 DAKİKA...

Kırmızı-beyazlıların en büyük gol umutlarından İsrailli Balili sakatlığının tam olarak geçmemesi nedeniyle maça yedekler arasında başladı. Sivasspor Teknik Diröktörü Bülent Uygun karşılaşmanın 75. dakikasında Cvetkov'un yerine Balili'yi oyuna aldı.

DENİZLİ'DE ZORUNLU DEĞİŞİKLİK...

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe'ye mağlup olan Denizlispor, bu hafta da Sivasspor'a mağlup olmaktan kurtulamadı. Yeşil-siyahlılarda uzun bir sakatlığın ardından Sivasspor maçına ilk 11'de başlayan Musa Kuş karşılaşmanın 30. dakikasında sakatlığının nüksetmesi sonucunda yerini Julio Cesar'a bıraktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
8. dakikada Mehmet Yıldız'ın ceza sahasına gönderdiği topu Mohammed Ali, kafayla Cvetkov'a indirdi. Kaleci Souleymanou ile karşı karşıya kalan Cvetkov'un çapraz pozisyonda vuruşunda top kaleciden döndü. Devam eden pozisyonda tehlikeyi defans uzaklaştırdı.
12. dakikada kaleci Souleymanou'nun önde olduğunu gören Mohammed Ali'nin ceza sahası dışından kaleye gönderdiği topu kaleci
Souleymanou son anda kontrol etmeyi başardı.
37. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Mohammed Ali'nin vuruşunda top üst direğe çarparak auta çıktı.

09.12.2007   

Kaynak : Sporx.com ve İHA
http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

Adriano

Uçurumlardan düşmeden tut elimizi..

siyah

istifa istifa istifa yönetim İSTİFA

CHEm !

böyle giderse rahat şampiyon olurlar
3 büyüklerin kayıplarını iyi değerlendiriyorlar
Allah kitap Beşiktaş

Adriano

Büyük takımlar rahat bırakmıyacak Sivas'ı.. Saha dışı olaylarıyla önünü kesecekler..

Non Mollare Mai

Helal olsun.. Ne denir ki başka ?
Haftayada cimbomu yensinler sivası durdurmak zor olur..
2. Devre fener-Beşiktaş-galatasaray maçlarını evlerinde oynayacaklar..
Fikstür avantajları var.
Başarılar !
edit

Onur*

Sivasspor takım oyunu oynuyor. Böyle oynadığı sürece şampiyonluğu d hak ediyor..
duymadığım kalmadı; kalmayanı duydum aklım almadı..!

keskinli

büyük ihtimal 2.devrede bazi oyuncularini satacaklar
2.devrede düsüse gecerler
ama simdi kadar yaptiklari gercekten büyük basari
tebrik etmek gerek
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

husoeagle

her sene çıkar böyle
gençler manisa kayseri şimdide sivas

Tassadar

:S  
neden helal olsun ya? anlayamadım,bize ne ki?
Bu sene BJK şampiyon.

Adriano

Bir Anadolu ekibinin, ufak kısıtlı bütçesiyle zirveyi zorlaması ve liderliğe oturması takdir edilecek bir başarı değil mi?

Tassadar

Bu sene BJK şampiyon.

CHEm !

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ''Şampiyon olmayacağız, bizim böyle bir iddiamız yok. Bununla ne demek istediğimi anlayan anladı'' dedi.

Bülent Uygun, Denizlispor karşısında 2-0 galip ayrıldıkları maçın ardından yaptığı açıklamada, çok zor bir maç olduğunu belirterek, ''Fenerbahçe-Galatasaray maçında Fenerbahçe'nin galibiyeti bizim de burada alacağımız 3 puan bizi burada liderliğe taşıyacaktı. Dolayısıyla bu anlamda çok önemli bir galibiyet almış olduk'' diye konuştu.

Uygun, şunları kaydetti: ''Türkiye'deki sistem anlamında en değişik sistemi oynatan Güvenç hocamızın sistemini çözebilmek için futbolcularımız elinden geleni yaptı. Ve sonucunda da ikinci yarıda özellikle yerinde hamlelerle ve düşünce tarzını sahaya yansıttıktan sonra 2-0 gibi bir skorla kazandık.''

''Mutluyuz, yolumuza devam ediyoruz'' diyen Uygun, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ben şunu söylemek istiyorum. Bana hep soruyorlar. Şampiyon olmayacağız, bizim böyle bir iddiamız yok. Bununla ne demek istediğimi anlayan anladı. Biz sadece şunu yapıyoruz. Türk futbolunda futbolun gereği neyse bireysel yetenekleri sahaya yansıtan, mücadele eden, agresif oynayan, fair-play'den ödün vermeyen, her maça özenle hazırlanan, yenebilmek için de elinden geleni yapan, yenildiği maçta da alkışlayan ve öbür maçına bakan bir takımız. Biz duruşumuzla, yapımızla, onurumuzla Sivasspor'uz. Biz şampiyon olmak istemiyoruz.''

Maçın hakemini de eleştiren Uygun, şöyle konuştu: ''Futbolun gereği neyse ne görüyorsan onu çalacaksın. Benim kimseden bir beklentim yok. Çıkın gördüğünüzü çalın. Lütfen ya bu kadar da değil ya. Ben şampiyon olmak istemiyorum. Yokum, ben şampiyonlukta falan yokum kardeşim. Ben futbolun gereğini yapmakta varım. Gereğini yaptıktan sonra da sezon sonunda hep beraber bakacağız. Ne kadar, nereye geldiğimizi hep beraber göreceğiz.''

Allah kitap Beşiktaş

carsi52

HeLaL oLsun.
Haftayada geseyi yenersiniz inşaallah.
Bölünür senin için uykular!

Non Mollare Mai

Güzel konuşmuş Bülent hoca..
Umarım bizim arkamızdan 2. olurlar !
edit