Ana Menü

Söyleşi Cevapları | mdc

Başlatan mdc, Ekim 20, 2007, 10:06:12

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mdc

@ erdibatmaz
mdc nedir veya kimdir ?

Adım ve soyadımın baş harfleri :)

@ özlemta
1)benimLe süRekLi kavga etmek nasıL biR duygu?
2)aksi ve uyuz biR insan oLduğuna kaRaR veRdim kendimce.. bunun sebebi nediR?
3)sence foRum ahaLisi seni daha çok hangi özeLLiğinLe tanıyoR?

1- Hiç hoş bir duygu değil.Kimseyle sürtüşmek istemem, böyle olunca, az da olsa sinirlerim yıpranıyor...
2- Farklı bir kişiliğe sahip olmam olarak görüyorum bunun nedenini,bunu söyleyen tek sen değilsin :)
3- Son 1-2 aydır foruma neredeyse hiç yazmıyorum.Tek tük gerekli gördüğüm yerlere yazıyorum fakat bu konuları okumadığım anlamına gelmiyor, takipteyim yani 8) Bu zaman zarfında katılan arkadaşlar beni pek fazla tanıyamazlar, fakat daha öncekiler yukardaki madde de yazdığın gibi aksi ve uyuz bir insan olarak tanırlar... Sanırım :)

@ CHEm
1-en sevdiğin yönün ?
2-arkadaşların çevren senin hangi özelliğini beğeniyor ?
3-forumda en çok değer verdiğin kişiler kimler ? (kaçmak yok net cevap bekliyorum )

1- Çok rahat olmam, her konuda ... Bazı insanları aylar boyunca unutamadığı duyguları,acıları ben 2 en fazla 3 günde atlatıyorum. Tabi atlatmak istersem.
2- Valla özellikle şu huyunu beğeniyoruz diye kimse birşey söylemedi fakat sanırım içten oluşum,sıcak davranışlarım etkili sebepler diyebilirim.
3- En başta Volkan abi.Birçok özel şey paylaştım onunla , bir çok şeyde yardım etti sağolsun.Sonra da İhsan abi :) Güvendiğinin göstergesi olarak da sitenin önemli şifrelerini bana vermesidir.Sende olmayan şeyler yani ;D ;D Daha sonra da sizler varsını tabi ki forumda.Sıraya koy dersen sen en sondasın derim ;D

@ Kral Kartal

1. Forum Kurulunda oldugun icin, insanlarin nefreti ve kinleri ile karsilasmistirsin kesin..
Sence neden bu sekilde davraniyorlar... ? hata senin mi yoksa baska bi sebep mi var sence?

2. Bundan once forumlarda yazmisligin var.. Ve halada yazmaktasinda sanirim..
Kralkartal'i digerlerinden farkli yapan ne senin icin..? Tabiki varsa...

3. Yeni sitemiz hakkinda dusuncelerini alabilirmiyiz duru bey

1- Karşılaştım tabiki.Karşılaşmazmıyım :) Bizimde hatalarımız olabilir, bizde insanız sonuçta.Fakat aldığımız kararları en objektik şekilde vermeye çaba sarf ediyoruz.Ki böyle de olması gerekir.Genelde üyelerdeki psikoloji yaptığının doğru olduğunu düşündüğü için direk karar mecii'lerinde hata arıyorlar,yanlı düşündüğümüzü , ona göre karar verdiğimizi savunuyorlar.Fakat onlarda objektif birşekilde düşünebilseler böyle bir sorun meydana gelmez :)
2- Zaman zarfı belirtecek olursam geçen sezon ile bu sezonu karşılaştırdığımda forumdaki arkadaşlık geçen sezon ki kadar değil,bir takım kopukluklar meydana geldi ki bunlar her zaman olacaktır.Fakat bu sene ki forum arkadaşlığı çok soğuk geçiyor.Yahut , mevcut üye arkadaşlarla veya yeni gelen arkadaşlarla eskisi gibi  kaynaşmak istemediğimden dolayı böyle gözlemliyorum.Fakat tek dileğimdir ki ; forumda ne bir kopukluk olsun, nede sahte arkadaşlıklar.Umarım dileğim en kısa zaman da gerçekleşir.Tabi böyle bir durum varsa :)
3- Valla abi yenilik iyidir,şarttır.Fakat maziyi bir kenara bırakıp köklü bir yenilik yaparsan,o biraz  tabiri caizse adama koyar.Şubat 2006 dan beri bu sitede olmama rağmen (ki benden önceleride var)değişiklik kararını aldığımız zaman içim cız etti diyebilirim.Sonuçta verdiğimiz bazı emekler var.Saatlar boyunca site için bilgisayar başında oturmakmı dersin, uykusuz kalmak mı dersin... Site değişikliği ile bazı köklü değişiklikler yarattık bence.Duruşumuz gibi.Bazı arkadaşlar idrak etmekte zorlanabilirler fakat Sadece Beşiktaş'ın var olduğunu,bunun üstünde ne bir kişinin nede bir grup'un olduğunu anlatmaya çalışacağız artık.Ne kadar işe yarar bilinmez ama buna benzer birşeyi değişiklik kararını açıkladığımızda sabit konuya yazan arkadaşlardan görebilirsin ,Kimlerin anlayıp,kimlerin anlamayacağını...

@ prodigy
1.Hayattan ne gibi beklentin var? hayat bu beklentilerini karşılayabilcek gibi görünüyor mu?
2.Neden insanlar seninle hep ters düşüyor? herkes seni sert,asabi,bazende gıcık buluyor bunun sebebini neye bağlıyorsun? kendine mi yoksa karşındaki insana mı? yoksa her iki tarafında konuşma tarzına mı?
3.Arkadaşlık  senin için ne ifade ediyor?

1- Hayattan birşeyler beklemen için öncelikle ona birşeyler vermen gerektiğini düşünüyorum.Senden birşeyler gidecek,eksilecek ki zamanla sen istediklerini elde edebilesin.Beklediğin şeyleri almak içinde donanımının sağlam olması gerekiyor.Bana gelince, beklentilerimin henüz daha yarısındayım sanırım.Gelecekteki düşüncelerimi gerçekleştirmem için gereken zemin yavaş yavaş oturuyor. Ve sanırm beklentilerimi karşılayacak.
2- Büyük çoğunluk bende sanırım.Normal bir insanın sahip olduğu ne bir psikolojiye nede kişiliğe sahibim.Bunun en büyük nedeni lisede almış olduğum eğitimdir.5 sene almış olduğum eğitim ve davranışlar şu anki kişiğimi oturtmuştur.
Gıcıklık konusunda da birşey söylemek istiyorum.Dedim ya almış olduğum eğitim diye, özellikle tek bir hocadan gördüğüm ders kişiliğimi oturttu.Bazen okulda o hocamızın isteklerini karşılayamıyoruz.Artık buna kapasitemi dersiniz, yetenek mi dersiniz bilinmez ama öyle bir zaman oluyorki elimiz kolumuz bağlı kalıyoruz.sonucunda hocaya şu olmuyor, bu olmuyor, bu imkansız gibi cevaplar verdiğimizde,aldığımız karşılık ; "imkansız diye birşey yoktur.Herşey mümkündür.Tek şey hariç ; doğan bir bebeğin tekrar yerine girmesi ... Öyle yada böyle bu istediklerimi yapacaksınız.beni ilgilendirmiyor " oluyor.Sırf bu cevaptan bile gıcıklık konusunda ona çektiğimi düşünüyorum :)
Biraz karışık oldu ama idare edin :)
3- Arkadaşlığın derecesine bağlı.Sıradan bir arkadaş olmak var, birde can ciğer kuzu sarması olmak var :D kast ettiğin 2. madde ise ; hiç bir çıkar gözetmeksizin,bir takım şeylerin paylaşılması olduğunu ifade ediyor

@ hAlil21
1-Bu hayatta almak istediğin 3 şey? (araba, ev vs..)

2-Beşiktaş'ın sana kaybettirdikleri var mı? Varsa neler?

3-Bigün baba olursan oğlunun/kızının ismini ne koyardın?

1- Müstakil bir ev. Apartman hayatından sıkıldım :D
2- Hangi açından baktığına bağlı biraz da.Maddi olarak düşünürsen çok şey kaybettim ;D ;D Şaka bi yana son 3-4 senedir sinir sistemlerimde bozulma meydana gelmiştir heralde.Tabi bu sadece benim içinmi geçerli bilmemekle beraber sanmıyorum :)
3- Çocukluğumdan beri kızlarda Işıl ismini seviyorum.Kızım olursa da Işıl koymayı düşünüyorum tabi yenge karşı çıkmazsa :D Erkeklerde ise aklımda çok isim var tam karar verebilmiş değilim :)

@ NoPasaran
1- Halen seviyomusun onu?

2-Çarşı hakkındaki düşüncelerin nelerdir?

3- Forumda bir revizyon yapsan ne yapmak isterdin?

1- Bazen aklıma geliyor yaşadıklarımız.Acı çekiyorum ki sende bunu biliyorsun :) Sevme konusuna gelince sanırım eskisi gibi sevmiyorum.Kalbimde yinede bir ateş var.Körüklenirse eski günlere dönerim :)Fakat şu anda onun mutluluğu için körüklenmemesi en iyisi :)

2- Özeleştiri yapmayı severim.Bu nedenle de hem reel ortamda arkadaş çevrem ile hemde sanal ortamda ve seninle,bir çok kez tartışmışlığım vardır.Cevabını bile bile bu soruyu neden sordun anlamadım :D Çarşı grubunun Beşiktaş'a kattığı değerler şüphe kaldırmaz bir gerçek.Fakat son dönemlerde ki Çarşı olma modası, beni Çarşı grubuna karşı keskin düşünceler almama sebep oldu.Her kendini bilmezin Çarşıyım demesi sonucunda Beşiktaş zarar gördü.Onlar bu gerçeği göremiyorlar,görmek istemiyorlar.Bu kadar keskin düşüncelere sahip olmama rağmen Beşiktaş taraftarları dışında da bu grubu korumayı çok iyi becerdiğimi düşünüyorum.
Bunlardan çok daha fazla düşüncelerim var fakat kısa kesmek zorundayım.

3- Bazı arkadaşlarımız ciddi olmadığımı düşünebilirler fakat Forum Kurallarını kaldırmak isterdim.İNSANların bulunduğu bir yerde iki elin parmağını geçmeyecek sayıda kişilerin koyduğu kurallar ve buna uymak zorunda olmaları bana göre yanlış.Hiç bir insan'ın,hiç bir şekilde ne bir kişinin emri altına girmesi nede onun söylediklerine zorunlu olarak uyması akıl alır birşey değil.Tabi bu ; kurallar olmazsa asıp keserim, istediğimi yazarım,küfür yazarım vs vs demek değildir.Kuralların ortadan kalkmasından önce bilinçli bir insan olmalıyız.Bunu başarabilmeliyiz.

@ Simurg
1-Bize kendini tanıtırmısın?
2-Kendini bir başkasına tanıtmak için bir kelime kullanıcak olsan o kelime ne olurdu?
3-Sevdiğin kız için hiç ağladın mı?

1- Genel de gıcık,uyuz,huysuz,geçimsiz,zor bir kişiyimdir yukardaki sorularda belirttiğim gibi.Ama içimde de bir kedi yatmıyor değil hani :)
2- Merhaba,ben Duru
3- Ohooooo :D

@ !..çArşı uLan..!
1- Neden beşiktaş?
2-Neden mdc yaptın baska bişey yapmadın?
3-en sevdiğin Futbolcu?

1- Bu soruya cevap verebilmek için çocukluğuma inip o zaman ki şartları düşünmem gerek ama zihnim 2 yaşına inecek kadar kuvvetli değil ;D Halamın oğlu sokaklarda En büyük Beşiktaş  diye bağırtırmış.Tek bildiğim neden bu :)
2- mdc, diğerlerine göre daha orjinal geldi :)
3- Raul :)

@ Keskinli
hayat felsefen nedir?
ilerisi icin planin varmi,okul ve meslek secimi acisindan?
aslen nerelisin?

1- Gününü yaşamaya bak fakat geleceği unutma

2- Var abi.hazırlık sınıfında aldığım İngilizce eğitim'in geleceğim açısından yeteceğini düşünüyorum fakat pek tatmin olmuyorum.İlerisi için bir kaç sene içerisinde ya burada  yada Avrupa'da İngilizcemi geliştirmeyi düşünüyorum.Üniversite okumayı pek düşünmüyorum. Çünkü 5 senelik lise döneminde aldığım eğitimin yarısı hemde okulumdaki olanak  Türkiye'de yüksek eğitimin verildiği varsayılan üniversitelerde bile verilmiyor.
Bundan dolayı üniversite okumayı pek düşünmüyorum.Zaman kaybından başka bir şey değil.Bulunduğum yerin sanayi bölgesi olmasından dolayı kolumdaki altın bilezikleri en iyi şekilde kullanacağımı düşünüyorum.

3- İşte bu soruyu hiç düşünmüyorum :) Düşünmek istemiyorum.Çok karışık çünkü :) Anne tarafımın ataları Dağıstan Türklerine dayanıyormuş. Baba tarafımın ataları ise araplara dayanıyormuş ama nereden geliyorlar bilemiyorum :) Dedim ya karışık durumlar var :D Bu soruyu soranlara ise verdiğin genel cevap ; yolda doğdum bilmiyorum  oluyor ;D

@ Gökhan Davulcu
* OkuL tercihinden doLayı pişmanmısın? okuLunu, sana verdikLerini seviyor musun acep ?

* duru ismini seviyor musun.eLinde oLsa adını sen ne koyardın

* aiLenden sonra hayatındaki en değer verdiğin insan kimdir. neden en üsttedir senin için.

1- Bazen pişman oluyorum.Yaşıtlarım 3 senelik liseden iki senelik üniversiteye gidip bu sene  bitirecekken, ben bu sene liseden mezun olacağım.Onlara göre 2 sene kaybım var fakat alacağım diploma seviyesi farkı onlardan üstün olacağımı gösteriyor :) Bunun içinde pek pişmanlık duymuyorum.aksine iyiki gitmişim diyorum :)
2- Seviyorum,farklı olmayı tek olmayı seviyorum.Tek olduğum içinde değiştirmek istemiyorum. he benimi kıracaksın değiştir adını diyorsan Hakan koyardım sanırım derim :)
3- Ailem den sonra arkadaşlarım var tabiki.Bunlardan en yakın olanları birbirimize karşı göstemiş olduğumuz değerden dolayı en üsttedirler.

@ erdinc1926
1-) beşiktaşı tek kelimeyle anlatır mısınız?
2-) senin için beşiktaş mı? sevdiğin mi?önemli açıklayınız.
3-) hayattaki en değerli varlık ve en çok yapmak istediğin şey nedir?

1- Yaşam tarzı,hayatının ona göre şekillenmesi
2- Çok seveceğimi,aşık olacağımı bildiğim bir arkadaşımdan sırf Fenerbahçeli diye ve Beşiktaş'ın ondan önce geleceğini bildiğimden dolayı ayrılmak zorunda kaldım.
3- Annem

@ Gülçin 1903
1-bizim tanıdığımız duRu sivRi dilli hazıR cevap altta kalmayan bi üye ama eminim ki içinde başka bi duRu var o duru  yu anlatırmısn bize

:) Doğru düşünüyorsun.
Forumda Volkan abi,Nazlı ve Ayşegül bilir içimdeki Duru'yu. O bahsettiğim Duruyu onlara daha çok anlattım.yaşadılar , bilirler :) Çok agresif ve zıt bir yapıya sahip olmama rağmen çok duygusal bir insanımdır.Bir insanın üzülmesini,zarar görmesini istemem.Sert olan herşey kırılgandır sözünü kullanırım.Beni çok iyi tasvir eder.Kırılganlığın doğuracağı sonuçları iyi bildiğim içinde kimsenin kırılmamasını isterim ve bunun için elimden geleni yaparım.Umarım yeterli bir cevaptır. ;)

@ freedom forever
1)Sana soru sormaya gelince yüzlerce soru sormak istiyorum fakat,aklıma hiçbirşey gelmiyor biranda,aslında çok soru geliyor fakat forumda yazılacak konular değil . Sence neden sana bu kadar fazla soru sormak isteyipde neden soramıyorum ?  Çok karışık oldu ama cevaplıyacağından eminim

2)Belirli bir siyasi duruşun var olduğunu tahmin etmekteyim, seni bu konularda besleyen siteler mi yoksa yazarlar mı ? Bilgi verir misin ?

3)Birde tantuni tarifi alabilirmiyim senden

1- Karışık ve çok yönlü bir insan olduğum için aklına her türlü sorunun gelmedi doğal olduğunu düşünüyorum :D Soramamanın nedeni de içlerinden hangisinin daha can alıcı bir soru olduğuna karar verememenden kaynaklanıyor sanırım :)
2- Asla ve kat-a hiç bir kimse bana sen şuna inan,şunu yap,bunu düşün demedi.Hiç bir zaman kimsenin etkisi altında da kalmadım.2 sene önce canım sıkıldığından dolayı elime aldığım genel kültür ansiklopedisi sayesinde şu anki düşünceme vardım.Ondan sonra da teknolojinin nimetlerinden de faydalanarak kendimi tatmin etmeye çalıştım.Tek taraflı değil tabi ki... Siyasi sitelere pek girmem, bir kaçında üyeliğim vardır o da merak ettiğim konuları, yada unutmaya yüz tutmuş konuları tekrar canlandırmak içindir.Sidik yarışına girmeyi pek sevmem de ayrıca...
3- Herşey öncelikle işin ehline sorulmalıdır

@ Satukblade

1-bazı konularda içindeki sesi hiç bastıramıyorsun ve gururunu neden ön planda tutuyorsun?kişilkten dolayı mı yoksa düşündüğün başka bişey mi var ?
2-beşiktaşın kazandırdığı bişeyi sen kendin kayıp ettin mi? ( mesela BJK forumundan biri ile tanışırsın ama sen eşeklik yapıp kayıp edersin gibi )
3-bazı zamanlar çok sevdiğin ama bazı zamanlar nefret ettiğin birisi oldumu?eğer böyle bi kişi varsa tanıyorsak açıklarmısın canım  ?

1- Kişilik pek sayılmaz ama o zamanın şartlarıyla kast ettiğin şeyi pek yedirememiştim.
2- Daha derin konularıda kapsarsak evet kaybettim.(olm bildiğin soruyu niye soruyorsun ya :D )
3- Kimseye karşı nefret beslemem,her nekadar öyle gözükmediğini bilsemde ama durum böyle.

@ Smyrnian Jose

1 - Hiç birilerine inat bir şeyler yaptığın oluyor mu ? Yoksa daima bildiğini okur gelecek tepkiyi önemsemeden mi hareket edersin ?

2- Geçmişte yaşadığın çok ağır ve bir türlü üstünden atamadığın halada etkisinde olduğun bir olay var mı ? Varsa bizlerle paylaşırmısın.

3- Öğretmeninden hiç dayak yediğin oldu mu ? Olduysa neden ve nasıl en ince ayrıntısıyla anlatırmısın.

1- İnat olsun diye birşeyler yapmam damarıma basılmadığı sürece.
2- 8 sene önce oldu.Çok ağırdı.Atlatmam biraz zor oldu. Bu kadar açıklama yeterli sanırım.bende kalması daha iyi olur.Anlayışla karşılayacağınızdan eminim.
3- Dayak tan ne anladığına bağlı biraz be :D İki tane tokatı dayak olarak gösterenler var birde allah yarattı demeden dalanlar var :D 2. seçeneği yaşamadım ama lise 1 de yediğim bir tokatı unutamıyorum :)

Teknik Resim dersi vardı.Yukarda "imkansız birşey yoktur" cevabını aldığımız hocamın dersiydi.Bu derste ilk 1-2 ay çok zorladık.Daha önce nerde gördük teknik resimde burda eksiksiz uygulayacağız :D
Sınıfın geneli ilk aylarda bu dersten başarısızdı.Sonra bir gün verdiği bir ödev sonrası benim eksik ve baştan savma yaptığımı görünce masasına çağırdı.koca sınıfın önünde :D Çok sakin bir dille neden böyle yaptığımı sordu.bende asi bir şekilde  "yapamıyorum hocam" dedim.Yine çok sakin bir şekilde evladım yapacaksın.Bu dersi yapamazsan bu bölümde okumanın hiç bir anlamı yok gibi laflar etti.Zaten hocanın karşısında put gibi durmaktan sıkılmışım,baygınlık gelmiş, adam oturmuş karşıma sakin bir dille nasihat veriyor.Eveleyip geveledi tekrar sordu bu dersi yapacakmısın diye. bende 2 3 ay birşey olmadı, hiç isteğim kalmadı hocam şeklinde gayet sakin bir şekilde bir cevap verdim.Daha çok yavaş bir şekilde sandalyesinden kalktı.3-4 saniye pencereden dışarı baktı :) Daha sonra bana döndü. hangi ara kolu havaya kalktı , hangi ara o kolu suratıma indi anlayamadan şılaakk diye bir sesle sınıf inledi :D Bu sesle birlikte sınıfta çıt yok.Nefes alışlarını bile duyamazsınız.O derece :D Sonra hadi git sırana otur dedi  başından def eder gibi :) Sırtımı dönüp sıraya giderken de sen bu dersi başaramazsan ben de adam değilim diye söylendi :D o tokattan sonra sınıfın büyük çoğunluğu nedenini hala çözemediğim  bir neden den dolayı (!)  ;D  bu dersi başardı, ortalama yükseldi  :)
4 sene önce yediğim o tokat, dün gibi hatırımda :)

En ince ayrıntısına kadar anlattım  :)

@ SARJR
1-En çok korktuğun şey nedir
2-ÇaRşInın hayatındaki yeri nedir
3-Hayatında ''Kırılma noktam budur'' dediğin bir olay oldu mu hiç?Olduysa nedir?

1- 99 depremini canlı yaşadığımdan dolayı deprem ve karanlık diyorum :)
2- Beşiktaş'dan çok sonra geldiği şüphesiz.
3- Evet oldu. Bi yukardaki 2. madde yi buna dahil edebiliriz.

Çok zevkli bir söyleşi olduğunu düşünüyorum.
Soru soran, sormayan herkese teşekkür edeceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz :D
Soru soranlara teşekkürler
Sormayanlara da elbet forumda karşılaşırız diyorum. :D

Eyvallah :)
HAYATTA BEŞİKTAŞ

Simurg

sağol çok uzun ve açık cevaplar vemişsin bir an hiç bitmicek sandım :D

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

Non Mollare Mai

Eyvallah duru. :)

Büşra uzun söyleşi görmemişsin sen. Benimkine bak bakıyım hele bi ;D
edit

husoeagle

ya hemen hemen her cevapta okulundan bahsetmişin de sen nerde okuyorsunki :)

Simurg

Alıntı yapılan: Smyrnian Jose - Ekim 20, 2007, 14:57:26
Büşra uzun söyleşi görmemişsin sen. Benimkine bak bakıyım hele bi ;D

maksadım eleştirmekti :)
kısa cevaplar verdiğini ve bağzı sorulardan kaçtığını ima etmiştim ama neyse

BEŞİKTAŞK

mdc

Çok merak ediyorsan msn'den sor  :D
Bağzı değil bazı :D

HAYATTA BEŞİKTAŞ

Simurg

Allah Allah :D
mesenedemi söyleşi yapıyoruz :D

BEŞİKTAŞK

freedom forever

Paris'te 72 gün boyunca fabrikalar çalıştı, atölyeler üretti, fırınlar yiğit Parislilere ekmek yetiştirdi. Paris'te 72 gün boyunca ücretin, sermayenin, karın, paranın olmadığı bir dünya kuruldu.

erdinc1926

güzeldi bence ellerine,yüreğine sağlık teşekkürler
K A R A G Ü M R Ü K L Ü L E R

CHEm !

Allah kitap Beşiktaş

mdc

HAYATTA BEŞİKTAŞ

[KralKartal]

eyvallah durucum, cok guzel bi soylesi olmus
seni boylece tanimayanlar belki daha iyi tanirlar :)
Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi

mdc

HAYATTA BEŞİKTAŞ

özLemTA

git ona git benden seLam söyLe..
aRamasın aRtık hiç beni öyLe,
git ona git benden seLam söyLe,
son pişmanLık fayda etmez git ona söyLeee !!! ;)

keskinli

eline ve yüregine saglik duru
cok kisi seni gicik olarak tanisada,senin cok yardim sever ve temiz kalpli oldugunu biliyorum
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin