Ana Menü

Optik Başkan Anısına

Başlatan Non Mollare Mai, Temmuz 25, 2007, 16:58:01

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

NoPasaran

Anne tarafım İstanbul Ortaköylüdür benim. Çocukluğumun her Cumartesi - Pazarı ve yaz tatilleri Ortaköy'de geçti. Köy komple Beşiktaşlıdır. Dayım; Sarı Fahri o dönemim Beşiktaş tribünlerinin kafa adamı. Habire Hürriyet'te, Milliyet'te resimleri çıkıyor. Bende Bursa'da ki mahalle arkadaşlarıma dayımın resimlerini gösterip hava atıyorum. Büyüyünce bende kafa adam olacağım diyorum.
Dayım idolümdü benim. Deli metinler, balta Ömerler, kokolar, karıca Ayhanlar, cüceler, tribün olaylarını anlatırlar. Onu şöyle kovaladık, bunu şöyle hırpaladık... Bende bu hikayelerin hayallerini kurar, sanki bende onlarla sabahlıyormuşum gibi havaya girerdim. Söyledikleri tuhaf sözlü bestelere çok güler, "ulan ne kadar zekiler" diye iç geçirirdim çocuk dünyamda.
Dayım şeref stadına götürürdü beni. Bazen erken gider, stadın hemen yanında ki Beşiktaş yüzme havuzuna takılır sonra antrenmanı seyretmeye geçerdik. Antrenman başlayınca makarada başlardı. Optikle ilk orada tanıştım. Dayım onların abisi konumunda olduğu için Ona saygı duyarlar, bende her ne kadar içlerinde ki irlandalı olsam da, beni de severlerdi.
Bursa'da Skorbord' u kırdıkları sene, Yalova'dan bir otobüs adam beni arayıp kızdırmışlardı.
Türkiye tribün camiası, bir tribün emekçisini daha kaybetti. Optik başkanın öldüğünü forum sayfalarından okudum. İnanmadım önce, inanamadım. Sonra inandım...Bir tribünde efsane olmak, binlerin arkandan koşmasını sağlamak az iş değil. Koskoca Çarşı'nın hacı bekler gibi seni beklemesi az iş değil. Yıllarını sevdiğin renklere adamak uğrunda tonlarca fedakarlık yapmak az iş değil. Bizi ancak biz anlarız. Beşiktaş'la olan husumet zerre kadar umurumda değil. Çok üzüldüm arkadaşımın öldüğüne. Yaşadığı siyah beyaz hayata da saygı duyuyorum.

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Non Mollare Mai

edit

NoPasaran

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

NoPasaran

Buda başka yazı

Her ölüm sevenlere acı getirir ama zamansız ölüm sadece yıkımdır. Beşiktaş camiası böyle bir yıkım yaşıyor. Evet aramız kötü olabilir ama insanlığımızı unutmadık. Hala kızgınız ama Beşiktaşla birlikte yas tutuyoruz. Çünkü vefat eden bizlerden biri. Kutsal mesleğini gönül verdiği renkler için terketmiş biri.. Deplasman tozunu yutmuş sırf takımı için binlerce kilometre yol yapmış bir kişi.. Tribünün sevgilisi olmuş adına besteler yapılmış bir kişi.. O bizden biriydi.. Tribüncüydü. Efsaneydi.. Allah gani gani rahmet eylesin Optik Başkan...
Sakaryalı genç kardeşimiz Aykut'un deplasman yolunda vefatı da bizleri çok üzmüştü. Rengi ne olursa olsun o gün Sakaryada toplanılmıştı.. Anlamsız kavgaların bitmesi gerektiği tek yürek olarak haykırılmıştı. Çünkü hepimiz içerde dışarda maça giderken arkada sevdiklerimizi bırakıyoruz. Sadece aşık olduğumuz renklere bağlılığımızı göstermek için destek olmak için.. En büyük olmak için adam kesmenin, en uzağa taş atmanın, pet şişeyle hedefi tutturmanın, en keskin sallamaya sahip olmanın lüzumu yok. Hepimiz aynı vatanın evladıyız. Renkler elbette farklı olacak. Tahammül sınırlarını bu kadar daraltmanın kime ne faydası var.
Kimse kimseyle dost olmak zorunda değil. Kimse başka renklere gönül vermiş biriyle kolkola maça girmek zorunda da değil. İntikamlar sadece sahada alınsın. Tribün kavgaları artık sona ersin. Kim stadını daha çok dolduruyorsa kim daha iyi bağırıyorsa kim daha çok deplasmana gidiyorsa en büyük o olsun. Türk milletinin binlerce düşmanı varken kendi içimizde kavganın hiçbirimize faydası yok...

Optik başkan... İnşallah Çarşının dediği gibi cehenneme kombine almamışsındır... Mekanın cennet olsun... Tüm Beşiktaşlıların ve tüm tribüncülerin başı sağolsun..
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

CHEm !

optik başkana yapılan ve idmanda söylenen yeni beste çArşı berlinden ugy kardeşime aittir
taaa stutgart'tan beste yapıp buralara kadar getirdi ya bravo :)

başkan tekrar allah rahmet eylesin
Allah kitap Beşiktaş

NoPasaran

Kapalının adının değişmesi biraz ütopya
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

b.canli

...beşiktaşla ilgisi olmayan iki tane taraftar sitesinde hatta fenerbahçenin antu.com sitesi optik başkanımızı sitenin giriş sayfasına taşıdılar kralcarsidan da aynı özeni beklerdim...

mdc

Alıntı yapılan: b.canli - Temmuz 31, 2007, 21:20:46
...beşiktaşla ilgisi olmayan iki tane taraftar sitesinde hatta fenerbahçenin antu.com sitesi optik başkanımızı sitenin giriş sayfasına taşıdılar kralcarsidan da aynı özeni beklerdim...

"Kralcarsimedia.com/forum"  adresinden foruma ulaşırsan zaten böyle bir şey olduğunu görürsün
ki ilk günden beri var zaten
HAYATTA BEŞİKTAŞ

ugur24

kralcarsi.com ana girişini söylemiş heralde..tamam barış'ta unutulmadı ama optik başkan'ın acısı çok daha taze.. :-\

lacrymosa

UĞRUNDA ÖLMEYEN fenerli OLSUN!!!
          --->  BEŞİKTAŞ  <---

Reginaldo

NoPasaran

kralcarsi.com ana sayfası ile ilgili ben açıklama yapayım size..

"Kralcarsi.com ile kralcarsimedia.com bambaşka serverlerde hizmet vermekte..İhsan (kralcarsi) nickli adminimizin tatilde olması nedeniyle şu an kralcarsi.com sitesine müdahale edecek kişi malesef yok.Biz media ve foruma etki edebiliyoruz ancak ve forum için girş sayfası yaptık..Eğer ihsan burada olsaydı kralcarsi.com giriş sayfasında Optik başkan ile ilgili gerekli fotoğraf konulurdu, merak etmeyin.."
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Brestgerfich

Bugün YorumBlog'u ziyaret ettiniz mi?

PancUgur

Alıntı yapılan: CHEm ! - Temmuz 31, 2007, 19:02:14
optik başkana yapılan ve idmanda söylenen yeni beste çArşı berlinden ugy kardeşime aittir
taaa stutgart'tan beste yapıp buralara kadar getirdi ya bravo :)

başkan tekrar allah rahmet eylesin

keske hic ayrilmasaydi aramizdan, hic emegim gecmeseydi :(

topragin bol olsun optik baskan !
avrupa'nin tek cArsi'si, berlin cArsi uLann !!

akbaba71

"Azrail akıllı ol"
Siyah-beyazlı taraftarlar, geçen günlerde vefat eden tribün liderlerinden ''Optik Başkan'' lakaplı Mehmet Işıklar'ı FC Sheriff unutmadı. Işıklar için kapalı tribünde çok sayıda pankart asılırken, taraftarlar zaman zaman ''Optik başkan ölmedi kalbimizde yaşıyor'' diye tempo tuttu. Ayrıca Işıklar'ın görüntüleri skorborddan yayınlanırken, ''Yiğidim aslanım burada yatıyor'' şarkısı çalındı.

Bu arada takımlar ısınırken taraftarların isteğiyle Işıklar için saygı duruşunda bulunuldu. İki takım futbolcuları da ısınmayı keserek saygı duruşuna katıldı. Ayrıca kapalı tribünde, ''Türkiye'deki taraftar ruhunu taşıyan ve acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyoruz'' pankartı açıldı. Yeni açık tribünde de ''İnönü'de Işıklar söndü, karanlıktayız'' pankartı dikkati çekti.

Diğer yandan geçen ay yaşamını yitiren Beşiktaş taraftarı olan şarkıcı Barış Akarsu'nun posteri de yeni açık tribünde yer aldı. Diğer yandan tribünlerde ilginç pankartlar da göze çarptı. Yeni açık tribünde ''Azrail akıllı ol'' pankartı açılırken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam için de ''Çok Sağlam geliyoruz'' pankartı asıldı.
http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş