Ana Menü

Hayatı Iskalama Şansın Yok Senin

Başlatan Simurg, Temmuz 09, 2007, 18:38:14

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Simurg

Hayatı Iskalama Şansın Yok Senin

Bir aşk için yapabileceğin her şeyi yaptığına inanıyorsan ve buna rağmen hala yalnızsan, için rahat
olsun. Giden zaten gitmeyi kafasına koymuştur ve yaptıkların onun dudağında hafif bir gülümseme
yaratmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır.

Sen kendini paralarken o her zaman bahaneler bulmaya hazırdır. Hani ağzınla kuş tutsan "Bu kuşun
kanadı neden beyaz değil?" diye bir soruyla bile karsılaşabilirsin.

İki ucu keskin bıçaktır bu işin...

Yaptıklarınla değil yapmadıklarınla yargılanırsın her zaman...

Bu mahkemede hafifletici sebepler yoktur. İyi halin cezanda indirim sağlamaz.

Sen, "Ama senin için şunu yaptım" derken o, "şunu yapmadın" diye cevap verecektir ve ne söylesen
karşılığında mutlaka başka bir iddiayla karşılaşacaksındır.

Üzülme, sen aşkı yaşanması gerektiği gibi yaşadın.Özledin, içtin, ağladın, güldün, şarkılar
söyledin, düşündün, şiirler yazdın. "Peki o ne yaptı" deme. Herkes kendinden sorumludur aşkta. Sen
aşkını doya doya yaşarken o kendine engeller koyuyorsa bu onun sorunu. Bir insan eksik yaşıyorsa,
ve bu eksikliği bildiği halde tamamlamak İçin uğraşmıyorsa sen ne yapabilirsin ki onun için?

Hayatı ıskalama lüksün yok senin. Onun varsa, bırak o lüksü sonuna kadar yaşasın.

Her zaman ki gibi yaşayacaksın sen. "Acılara tutunarak" yaşamayı öğreneli çok oldu. Hem ne olmuş
yani, yalnızlık o kadar da kötü bir şey değil. Sen mutluluğu hiçbir zaman bir tek kişiye bağlamadın
ki.... Epeydir eline almadığın kitaplar seni bekliyor. Kitap okurken de mutlu oluyorsun Unuttun mu?
Kentin hiç görmediğin sokaklarında gezip yeni yaşamlara tanık olmak da keyif verecek sana...

Yine içeceksin rakını balığın yanında. Üstelik dilediğin kadar sarhoş olma özgürlüğü de cabası...

Sen yüreğinin sesini dinleyenlerdensin ve biliyorsun asıl olan yürektir. "Yürek sesi ne?"
bilmeyenler, ya da bilip de duymayanlar acıtsa da içini unutma; yasadığın sürece o yürek var olacak
seninle birlikte. Sen yeter ki koru yüreğini ve yüreğinde taşıdığın sevda duygusunu...

Elbet bitecek güneşe hasret günler. Ve o zaman kutuplarda yetişen cılız ve minik bitkiler değil,
güneşin çiçekleri dolduracak yüreğini...

Nazım Hikmet

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

özLemTA

okumuştum buna benzeR bi yazı yanıLmıyoRsam. eLine sağLık büşRa sağoL :)
git ona git benden seLam söyLe..
aRamasın aRtık hiç beni öyLe,
git ona git benden seLam söyLe,
son pişmanLık fayda etmez git ona söyLeee !!! ;)

mdc

Büyüksün üstad

Alıntı YapBir aşk için yapabileceğin her şeyi yaptığına inanıyorsan ve buna rağmen hala yalnızsan, için rahat
olsun. Giden zaten gitmeyi kafasına koymuştur ve yaptıkların onun dudağında hafif bir gülümseme
yaratmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır.
Yorumsuz bir hayatı seçiyorum...

Alıntı YapSen kendini paralarken o her zaman bahaneler bulmaya hazırdır. Hani ağzınla kuş tutsan "Bu kuşun
kanadı neden beyaz değil?" diye bir soruyla bile karsılaşabilirsin.

Annemle kavgalıyım,Kuzenim var gelemem,hasta oldum,çok gezdim dışarı çıkamam vs vs poffff

Alıntı YapSen, "Ama senin için şunu yaptım" derken o, "şunu yapmadın" diye cevap verecektir ve ne söylesen
karşılığında mutlaka başka bir iddiayla karşılaşacaksındır.

Alıntı YapÜzülme, sen aşkı yaşanması gerektiği gibi yaşadın.Özledin, içtin, ağladın, güldün, şarkılar
söyledin, düşündün, şiirler yazdın. "Peki o ne yaptı" deme. Herkes kendinden sorumludur aşkta. Sen
aşkını doya doya yaşarken o kendine engeller koyuyorsa bu onun sorunu. Bir insan eksik yaşıyorsa,
ve bu eksikliği bildiği halde tamamlamak İçin uğraşmıyorsa sen ne yapabilirsin ki onun için?

Hiç bir şey yapamam !

Alıntı YapSen yüreğinin sesini dinleyenlerdensin ve biliyorsun asıl olan yürektir. "Yürek sesi ne?"
bilmeyenler, ya da bilip de duymayanlar acıtsa da içini unutma; yasadığın sürece o yürek var olacak
seninle birlikte. Sen yeter ki koru yüreğini ve yüreğinde taşıdığın sevda duygusunu...
"Gönlüm Kapalı Senden Başkasına" derim, isteyen buyurur gelir sahibi olur.
İstemeyen ... !

Alıntı YapElbet bitecek güneşe hasret günler. Ve o zaman kutuplarda yetişen cılız ve minik bitkiler değil,
güneşin çiçekleri dolduracak yüreğini...

Güzel günler göreceği"M"
Güneşli günler
HAYATTA BEŞİKTAŞ

@LAYINA GİDER

gözzde_bjk

daha oncede okumustum bunu ozamn bu ask ıcın cabalayan bendım sımdıyse yapılan herseye karsı o askı ıstemeyen bırı oldum hayat acımasız ama aşklar degistıkce bızde degısıyoruz be...
Kendi yüreğimden başka sığınacak yerim yok,yurdum yok!
Tüm hayallerin sonsuzluğa
Ve sona erebildiği yerdeyim!
Esir değil kul hiç değil
Kendimde yaşıyorum!

kara kalem

bilmem ne çiçeğine giderken ayağının altında ezdiğin bilmem nelerin farkında olamassın sözünü açmak gerekirse;

İnsanların bi' takım egolarının olduğu aşikar ve bi' takım insanların hayatlarını bu egoların üzerine kurmuş olduğu da su götürmez bi' gerçek. Bi' kere sevdirme egosundan yola cıkacak olursak sevdiğinizi söylediğiniz zaman olaya 1-0 geride başlıyorsunuz -istisnalar kaideyi bozmaz- ki bu durumda sevdirme duygusu bi' nebze tatmin olmakla beraber, daha da bi' azıyor ve ulasılamayacak baska birisinden de bu sözün duyulması bekleniyor. Yani saf sözün hiç bi' önemi kalmıyor.

...ve insanlar egolarının o kadar esiri olmuşlar ki, darbeyi vurup giden birisini unutamamak tamamı ile hikaye ! Sadece içine sindiremez ve intikam duygularını bastırmak adına peşinden gider ki pişman olduğunu duymak ya da aynısını belki de daha fazlasını yapmak için !

He, bu esnada.. O sana hayatının en güzel günlerini mi yaşattı, o seni hiç üzmedi mi, seninle ağlayıp senle mi güldü ? -vay salak vay !- E tamam o zaman, sorun ne. O üzerine düşenleri yapmış ve bi' takım ihtiyaçları karşılamış, unutmamak için bi' neden ya da alınacak bi' intikam mı var ? Yok ! Sindirilemeyecek bi' durum mu var ? Yok ! Geçiniz efendim..

Velhasıl kelam;
Yaşamak gibi bi' şey onun gitmesi; umutsuz, çaresiz, hayalsiz, beklentisiz..

edit; he unutmadan, hayat mı ?

Bunca senedir tribüne giderim, bi' şekilde Avrupa maçlarını takip ederim ama hâlâ daha 'hayat' gibi kontratak taktiği uygulayanı görmedim.
kalem sana akan, kara senin sevdan.

mdc

Volkan yazma abi şöyle yazılar ya.
Zaten yaramız var
Sende bunların üstüne tuz basıyorsun
HAYATTA BEŞİKTAŞ

kara kalem

kalem sana akan, kara senin sevdan.