Ana Menü

2012 Polonya-Ukrayna'nın

Başlatan carlito1903, Nisan 18, 2007, 16:24:20

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carlito1903

EURO 2008'in organizasyonu Polonya-Ukrayna'ya verildi.
UEFA Yönetim Kurulu, Galler'in başkenti Cardiff'te yaptığı toplantının ardından, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Polonya ile Ukrayna'nın ortak düzenleyeceğini açıkladı.
Polonya-Ukrayna ortaklığı UEFA Yönetim Kurulu'ndan 8 oy alırken, diğer adaylardan İtalya'ya 4 oy çıktı. Hırvatistan-Macaristan ortaklığı ise oy alamadı.
2012'nin favorileri arasında gösterilen İtalya'nın son zamanlarda  futbolda yaşanan şike skandalları ve son olarak Sicilya derbisinde 1  polisin ölümüyle sonuçlanan şiddet olayları nedeniyle tercih edilmediği  belirtiliyor.         
UEFA Başkanı Michel Platini'nin kazananı açıklamasının ardından basına  konuşan Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Michal Listkiewicz, 2 ülkede  yaşayan 85 milyon insanın bu büyük futbol organizasyonunu beklediğini  kaydetti.                 
2012'NİN STATLARI
2012 yılında yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Polonya'nın Gdansk,  Poznan, Warşova ve Wroclaw kentlerinde bulunan statlar  kullanılacak. Diğer bir organizatör olan Ukrayna'dan ise Kiev, Donetsk, Dnipropetrovsk  ve Lviv kentleri futbol şölenine evsahipliği yapacak.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan ve 1980 Rusya Olimpiyatları'na ev  sahipliği yapan Olimpiyat Stadı'nda ise final maçının oynanabileceği  bildirildi

ugur24

euro 2008'e aday olan türkiye 2012'ye neden aday olmadıki ? ben o zaman 25 yaşında olacam..kim öle kim kala ?  ;D

Non Mollare Mai

Ukraynanında polonyanında atmosferleri tribün açısından kötü. İnşallah atmosferi sönük bir turnuva olmaz..
edit

keskinli

Alıntı yapılan: Smyrnian Jose - Nisan 18, 2007, 23:00:57
Ukraynanında polonyanında atmosferleri tribün açısından kötü. İnşallah atmosferi sönük bir turnuva olmaz..
cok iyi tespit etmissin.bu secimlerde siyaset varmidir aceba?
yunanistan türkiye adayligini destekleseydi uefa dünya barisi icin iyi bi adim atmis olurdu
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

carlito1903

Türkiye de adaydı uğurcum 2012 ye hemde yunanistanla ortak düzenlemek için ancak ilk turda elendik .......

2 dia 2 muerto

Boylesıne buyuk bır yukten nasıl kalkıcaklar bılemıyorum umarım yanılırımm

alper_1903

ya polonyaya arabayla gidilmez calarlar onun icin gitmem

bize yakin olsada
Besiktasim senin icin herseyimden vazgecerim...