Ana Menü

"Servet ile anlaştık, imza atacak..."

Başlatan eRe, Nisan 09, 2007, 10:37:04

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eRe

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, futbolcuların geçtiğimiz sezona göre alacaklarının daha düzenli ödenmesine rağmen başarısızlığın takım ruhundan kaynaklandığını belirterek, "Biz maalesef takım ruhunu yakalayamadık" dedi. Öte yandan Adnan Polat gelecek sezon için Servet ve Sivasspor ile kesin anlaşmaya vardıklarını ve transferin sadece imzaya kaldığı müjdesini sarı-kırmızılı taraftarlara verdi.

NTV'de yüzde 100 Futbol programına katılan Polat, "Bu yıl ayrıca golcülerimiz de benim beklentilerimden uzaktı. Geçen yıl futbolcular daha zor şartlar altında mücadele ederek şampiyon olmuştu. Oysa ki bu yıl 20 puan farkla şampiyon olunabilecek bir ligdi. En kolay kazanılan ligiydi" dedi.

"Gerets'le ilgili konuşmaktan sıkıldım"

G.Saray'da kimsenin yerinin garanti olmadığını ifade eden Polat, "Bizim takımımızda kimse vazgeçilmez değil. Buna futbolcular, teknik heyet ve biz yöneticilerde dahiliz. Giden gider, kalan kalır. Sezon başından beri Gerets tartışılıyor. Ben artık bundan sıkıldım. Kimse G.Saray'dan büyük değildir. Herkesin kazandırdıkları ortada" diye konuştu.

"İzlemeler sürüyor"

Önümüzdeki yıl için futbolcu izlemelerinin devam ettiğini vurgulayan Polat, "Gelecek sezon kilit yabancı futbolcu almalıyız. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Adnan Sezgin bize bir kaç isim getirdi. İnceliyoruz. Ben takımın yaşlandığı görüşüne katılmıyorum" diye konuştu.

Song'un yedekliği

Song'un yedek kalmasının Emre Aşık'ın yüksek performansından kaynaklandığını ileri süren G.Saray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, "Song, G.Antep maçı öncesi bir mide problemi yaşadı. Orada hepimizden gizli bilmeden bir ağrı kesici ilaç kullanmış. Bunu öğrenince doktorlara sorduk. Onlarda ilacın içinde doping maddesi olduğunu ve böyle maça gidemeyeceğini söyledi. Bu olayın ardından Song başka da sakatlıklar yaşadı. Ancak şimdi Emre Aşık daha iyi oynadığı için Song yedekte bekliyor" ifadelerini kullandı.

"Bizi sevmeyenler var"

Polat, G.Saray taraftarıyla iletişim kopukluğu olduğunu söyleyerek, "Taraftar geçtiğimiz 1 aya kadar bizi desteklemeye devam ediyordu. Ancak alınan sonuçlarla desteğini kesti. Ben deplasman dönüşünde teknik heyet ve futbolculara yapılan protestoyu kendime yapılmış sayıyorum. Ben o protesto da çok üzüldüm. Ben bu güne kadar kimseyi yarı yolda bırakmadım. Maalesef beni sevmeyenlerde varmış" dedi.

"F.Bahçe'nin geliri iki kat daha fazla"

Galatasaray'ın kasasında kalan rakam ile Fenerbahçe'nin kasasında kalan rakam arasında çok fark. F.Bahçe'nin gelirleri 2 kat daha fazla. Fakat kesinlikle umutsuz değiliz. Galatasaray bu durumdan çıkacak. Gelir gider seviyemiz istediğimiz düzeyde değil, sıkıntı yaşıyoruz.

Yeni Stat konusu...

Stat konusunda çıkan spekülasyonlar ile ilgili olarak Polat, "Mayıs ayının ikinci bölümünde bir ihale olacak. Temmuz ayı gibi tahminen temel atma işlemi olacak. Bu olduğu anda Galatasaray'da birçok şey değişecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı bir protokolün altına imza atıyor ve biz yine de bu stadı yapamıyorsak başka gidebileceğimiz bir yer yok. İnşaat başladığı anda bu stadın pazarlamasına başlayacağız. Avrupa'nın en iyi statlarından biri olacak. Stadyumumuz Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait olacak. 49 yıllığına Galatasaray'a verilecek." dedi.

"3-4 futbolcumuz hazır"

Altyapı konusundaki başarılarının altını çizen Adnan Polat, "Sadece büyük paralar harcayarak önemli futbolcular alarak iyi bir takım kurulmuyor. Geçen sezon F.Bahçe yaptığı transfler ile 81 puanla ligi bitirdi. Bu sezon kalan maçların hepsini kazansa 76 puanla kapatacak ki bu da kolay değil. Bizim şu anda çıkış yapabilecek 3-4 tane futbolcumuz hazır. Altyapısına en büyük değeri veren, altyapısından en iyi futbolcu çıkarabilen kulüp Galatasaray'dır. 1992-1996 döneminde, benim bulunduğum zaman diliminde 8 tane altyapıdan çıkmış ve banko oynuyordu. Okan, Suat, Mustafa Kocabey, Fatih, Ceyhun. Bunlar bazıları. Galatasaray 0 transfer yapsa dahi şampiyonluğa oynayabilecek bir takım. Futbolda bazen olmuyor. Şans faktörü bu sezon bizim yanımızda değildi." ifadelerini kullandı.

"Hakemler Saracoğlu'nda korkuyor"

Hakemlerin F.Bahçe aleyhine düdük çalamadığını iddia eden Polat, "Önümüzdeki süreçte Galatasaray bir gençleştirme dönemi yaşayacak. Bu kaçınılmaz. Altyapı dışında da Türkiye ve dışında futbolcular izliyoruz. Biz F.Bahçe ile sezonun birinci yarısında oynadığımız maçta iyi oynamıştık, kaybetmiştik. Selçuk Dereli o maçta beni çok büyük hayal kırıklığına uğrattı. Ceza sahasında Mondragon'a yapılan hareket faul ve ikinci sarı kartken bu verilmedi. Hakemler o statta 50 bin kişi önünde korkuyor. Veremiyorlar. İkinci pozisyon Önder'in penaltıya sebebiyet vermiş olması. Herkes buna maç sonu penaltı derken, hakem yine verememişti." dedi.

"Runje'nin verdiği bıçaklar ne oldu?"

Kendilerine verilen cezalar ve rakiplerinin aldığı cezalar ile ilgili bir kıyaslama yapan Polat, "Bir tarafta 7 kişi bıçaklanıyor. Bursaspor - F.Bahçe maçında F.Bahçe tribünleri birbirine giriyor. Diğer tarafta Ankara'da olaylar çıkıyor. Bizim sahamızda bir bıçak atılıyor. Kapalı olan bıçağı hakem açarak 4. hakeme veriyor. Bizim sahamız kapanıyor, onlara 1000'er YTL ceza. Eğer böyle cezalar veriliyorsa yarın öbür gün rakip taraftarlar bizim stadımız kapanması için ellerine bir koz almış olacak. Beşiktaş - F.Bahçe maçında Runje'nin toplayıp hakem verdiği bıçaklar ne oldu? Bunu soruyorum. Görüntüler her yerde var." dedi.

"F.Bahçe'nin yaygara yapmasına gerek yok"

F.Bahçe'nin çok fazla ses çıkarmasını anlamlı bulmadığını söyleyen Polat, "Türkiye'de futbolun çivisi çıkmış durumda. Bu sezon bize F.Bahçe'den daha çok hata yapıldı. Fenerbahçe'nin yaygara yapmasına gerek yok. Herkes fair play ruhunu korumalı. Biz sesimiz çıkarmıyoruz sadece futbol sorun yaşamasın diye. F.Bahçe yöneticilerinin bağırdığı kadar onlara olan bir şey yok. Haluk Ulusoy ve Aziz Yıldırım arasında bir çekişme sorunu var. Herşeyde Federasyona bahane bulunuyor. Penaltı kazanıyor F.Bahçe'nin rakibi, bu TFF'ye mal ediliyor. F.Bahçe gol atamıyor, gol kaçırıyor federasyona bahane ediliyor." dedi.

"Erciyesspor maçı ile havlu attık"

Ligde şampiyonluk yarışında şanslarının tükendiğini kabul eden Polat, "Kayseri Erciyesspor maçı şampiyonluğa %99 havlu attığımız maç oldu. Bu maçı alsaydık çok farklı olacaktı. Beşiktaş ve F.Bahçe'nin şansları eşit. Arada 4 puan olmasına rağmen bunu söyleyebilirim. F.Bahçe'nin önünde çok zorlu maçları var ve iki takım da strese girmeye başladı. Son oynanan Kayserispor maçında F.Bahçe yönetimi ve futbolcuların görüntüleri açıktı."

Servet konusunda son nokta...

Uzun süredir devam eden Servet Flörtü konusunda Polat, "Servet ile görüştük. Sivasspor ile de görüştük. Bir protokol yaptık. Her konuda anlaştık. İmza atılmadı sadece fakat bunu önemsemiyorum ben. İmza işin prosedürüdür. Servet sözünün eri biri. Başka sürprizlerimiz de olacak..." ifadelerini kullanaran son noktayı koydu.

"Arda'nın olgunlaşması lazım"

Arda'ya Ada ekiplerinin talip olduğunun sorusuna ise Polat, "Arda için bize yansıyan bir teklif yok. Gazeteler ne diyor bilmiyorum. Arda'nın şu an gitmesinden yana değiliz. Galatasaray'da bir sezon daha oynayıp olgunlaşması lazım. Daha sonrasında kendi isterse ve istenilen bonservis bedeli verilirse o zaman gider. Gelecek sezon için en fazla 3 transfer yapacağız. Tahminimce gazetelerde 300 isim çıkacak. Kulüplere futbolcu öneriliyor. CV'si gönderiliyor. Ertesi gün hemen pazarlama amaçlı gazetelerde yer alıyor ve taraftarda bir beklenti oluşuyor. Futbolda en sevmediğim dönem transfer dönemi." dedi ve sözlerini tamamladı...

www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi

Brestgerfich

erciyes maçıyla havlu attık demiş ama inşallah febe ye maçı vermezler...
Bugün YorumBlog'u ziyaret ettiniz mi?

ugur24

galatasaray'ın fenerbahçe'ye maç vermesi gibi bir şey düşünülebilirmi sence ?  ;)

konyAçArşıbAyrAm

cinconlarda bizim şampiyonluğumuzu istiyo vermezler kolay kolay

eRe

bu adam sonunda dun duzgun konustu.kım sampıyon olsun sorusuna bızım takım olamadı gerısı onemlı degıl dedı.
hele sukur bızım adımızı verıp yıne ortalıgı karıstırmadı
www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi