Ana Menü

#19 Pedro Franco

Başlatan ERHUN, Haziran 30, 2013, 23:26:46

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ERHUN

23 Nisan 1991, Bogotá/Kolombiya.
183 cm, stoper-ön libero.

Altyapı Kariyeri
2001-2009 Millonarios

Profesyonel Kariyeri
2009-2013 Millonarios
2013-... Beşiktaş

Milli Kariyeri
2009-2011 Kolombiya U20

eRe

Pedro Franco Beşiktaş'ta

Beşiktaş Futbol A.Ş., futbolcu Pedro Franco'nun transferi için oyuncu ve kulübüyle anlaşmaya varıldığını KAP'a bildirdi.

Beşiktaş Futbol A.Ş.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklama şöyle:

"Profesyonel futbolcu Pedro Franco'nun transferi için kendisi ve kulübü Millonarios ile anlaşmaya varılmıştır. Buna gore, Millonarios kulübüne oyuncunun transferine ilişkin 2,400,000 Avro fesih tazminatı ödenecektir. Oyuncu ile 5 senelik sozlesme imzalanmış olup şartları şu şekildedir;

2013-14 sezonu: 750,000 Avro
2014-15 sezonu: 750,000 Avro
2015-16 sezonu: 500,000 Avro
2016-17 sezonu: 500,000 Avro
2017-18 sezonu: 500,000 Avro"

Pedro Franco Kimdir?

23 Nisan 1991'de Kolombiya Bogotá'da dünyaya geldi. Futbol hayatına Millonarios kulübünde başlayan Franco, 2001 – 2008 yılları arasında bu kulübün altyapısında top koşturdu. Daha sonra A takım forması giymeye başlayan oyuncu bu takımda 103 maça çıktı ve 5 kez fileleri havalandırdı. Kolombiya U-20 milli takımının da formasını terleten defans oyuncusu 2013 -2014 sezonu başında Beşiktaşımız ile sözleşme imzaladı.
www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi

CR7

artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

eRe

"Bu kadar zor olacağı aklımın ucundan bile geçmemişti. Hissettiğim çaresizliği anlatamam. Sahaya atlayıp arkadaşlarımı yönlendirmek istedim. Umarım bir daha böyle bir şeyi yaşamam." 2012 kapanış ligi, play-off finali ilk ayağında Medellin karşısında tribünde oturan Pedro Franco, Bogota'da oynanan ve penaltılara giden rövanşta golü attıktan sonra verdiği bir röportajda sorulan soruya böyle cevap vermişti.
Milliyet'ten Alper Öcal'ın haberine göre; Dışarıda sessiz, sakin bir karakter olsa da sahaya çıktığında dominant olanlardan, lider doğanlardan Pedro Franco. Futbol onun çocukluk hayâli. Millonarios'un in 24 yıl sonra kazandığı şampiyonlukta takım kaptanı olarak kupayı kaldıran Pedrito'nun bu başarısını henüz 9 yaşındayken onu kulübün altyapısına yazdıran babası göremedi ama Güney Amerika 20 Yaş Altı Şampiyonası'nda kaptan çıktığı Kolombiya formasıyla turnuvanın en iyi oyuncusu seçildiği anı babasıyla, vefatından 1 hafta önce paylaşabilmişti.
Manchester City, Porto ile İtalyan ve İspanyol takımlarının izlediği ve yükselişteki bir oyuncu buraya getirebilmek Beşiktaş'ın Önder Özen ile yeniden şekillenen transfer politikası için önemli bir adım.

TRANSFERİ BÜYÜK BAŞARI
Pedro Franco'nun en dikkat çeken özellikleri pozisyon bilgisi, yer tutuşu, hamle zamanlaması ve pas kalitesi. Her iki ayağıyla da, ileriye dönük bir orta saha oyuncusunun yumuşaklığında, saha görüşünde topu kullanabiliyor. Beşiktaş'ın geriden oyun kurma sorunu bu transferle rafa kalkabilir.
Rakibine yakın ve sert oynamayı seven, yer toplarındaki hamle kalitesi kusursuza yakın profilde bir sağ stoper Pedro Franco ve savunmayı öne çıkarmak isteyen bir yapıda başarılı olmaması için bir sebep yok. Sol stoperde daha savruk bir görüntü vermesi, vasat atletizmi ve buna bağlı olarak yan toplardaki hava hakimiyetindeki sorun göze çarpan en önemli zaafı. Çabukluk antrenmanlarıyla bu sorununu da aşabilir, öte yandan cepheden hava hakimiyeti 1.83'lük boyuna rağmen gayet iyi.

SIVOK'LA GEÇİT VERMEZ!
Millionarios şampiyon kapatılan sezonda savunmadaki atlet partneri Torres ile rakiplerine geçit vermemişler ve kalelerinde 18 maçta sadece 9 gol yemişlerdi. Sivok'un varlığı bu açıdan önemli.
5 YILDA 3 MİLYON KAZANACAK
Beşiktaş'ın, yeni transferi Pedro Franco'nun, alacağı ücret KAP'A bildirildi. 5 yılda toplam 3 milyon Euro alacak 22 yaşındaki savunmacı ile ilgili KAP'a şu açıklama gönderildi:
"Pedro Franco'nun transferi için kendisi ve kulübüyle anlaşmaya varılmıştır. Millonarios'a oyuncunun transferine ilişkin 2 milyon 400 bin Euro fesih tazminatı ödenecektir. Oyuncu ile 5 senelik sozlesme imzalanmış olup şartları şu şekildedir: 2013-14 sezonu: 750 bin Euro, 2014-15 sezonu: 750 bin Euro, 2015-16 sezonu: 500 bin Euro, 2016-17 sezonu: 500 bin Euro, 2017-18 sezonu: 500 bin Euro."

PEDRO FRANCO KİMDİR?
Beşiktaş'ın yeni transferi Kolombiyalı savunmacı Pedro Franco, kariyeri boyunca sadece altyapısından yetiştiği Millonarios takımının formasını giydi. 1.83 boyundaki defans oyuncusu bu takımda 103 maçta 5 gol atıp 3 de asist yaptı. Kolombiya U20 milli Takımı'nın formasını da 6 defa terleten Pedro Franco 1 de gol attı.
www.erdemeksi.com

ERHUN

"Burada olmaktan çok mutluyum. Çok büyük bir kulübe geldim. Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşımak için elimden geleni yapacağım. Araştırmalarım sonucu Beşiktaş'ın çok büyük bir kulüp olduğunu gördüm. Ayrıca Oscar Cordoba bana çok iyi referans verdi. Kazanmayı seven bir oyuncuyum. Takım arkadaşlarımla çok çalışacağız. Elimden gelenin en iyisini yapıp taraftarlarımızı mutlu etmek istiyorum."

ilhan mansız_melis

Millonarios taraftarı twitter'da hashtag falan hazırladı ki 22 yaşında daha.

İyi bir oyuncu aldık sanırım.
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

CR7

siftahı şalkeden bereketi trabzondan galatasaraydan
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

ERHUN

NoPasaran

HTC One cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

ilhan mansız_melis

28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

ERHUN

"Pedro Franco can sıkıyor" manşetini gördüğüm an fotomaç olduğunu tahmin ettim. Bunlara eskiden inanıyorduk kusura bakmasınlar.

eRe

hayır önder özen net dedı bu sene onu hazırlayacagız seneye de oynatıp yıldız yapıp dunya devlerıne satacagız dıye
oynamıyor dıye uyduruk haberler baslar
www.erdemeksi.com

NoPasaran

Beşiktaş Kolombiya'nın Deportivo Los Millonairos kulübünden aldığı Pedro Franco'yu, "Geleceğe dönük bir yatırım" olarak lanse etmiş, 22 yaşındaki genç futbolcu özelikle hazırlık dönemindeki performansıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Stoper olmasına rağmen özel maçlarda gol de atan Franco, resmi maçlarda ise ortada yoktu. Herkes Pedro'nun neden kadroya giremediğini sorgularken, genç oyuncunun bu süre zarfında fiziksel gelişmini tamamlaması amacıyla Sportif Direktör Önder Özen tarafından özel olarak kampa sokulduğu öğrenildi.

Franco'ya eksta 'Özen'
Özel olarak kampa alınan Franco, çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Genç yıldıza bir yandan kondisyon yüklenirken, diğer yandan fiziği güçlendiriliyor.

Fizik gücü Türkiye için yetersiz
"Pedro Franco çok iyi bir futbolcu, onda yıldız kumaşı var. Ancak fiziği zayıf. Bu fizik belki Latin ülkeleri için yeterli olabilir. Ama sert futbol oynanan Türkiye'de yetersiz. Sizden bana üç ay içerisinde Franco'dan bir Lugano yaratmanızı istiyorum. Lugano, gibi güçlü fizikli, yılmayan ve yıkılmayan bir futbolcu olmalı." Bu görüşme sonrası antrenörlerin özel program uyguladığı genç oyuncunun, hem sahada hem de salonda sıkı bir tempoda çalıştığı, bazı günlerde antrenman sayısının ikiye katlandığı öğrenildi.
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

ERHUN

Seneye banko stoperimiz olacağını düşünüyorum.

ERHUN