Ana Menü

NBA 2013

Başlatan eRe, Temmuz 15, 2012, 11:44:14

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ERHUN

Ben olsam bırakırdım ama o Kobe, dönmeyi deneyecektir.

ilhan mansız_melis

Ve Kobe dönecektir de.

Kendisine son derece iyi bakan bir sporcu Kobe.

Başaracaktır. :)
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

CR7

Dünkü orlando maçından keps
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

CR7

ilhan mansız_melis

Dallas kalamamış play-off'a. Vay be.
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

CR7

NBA İftihar Tablosu

Yazıhane, 2012-2013 NBA sezonu ödüllerini dağıtıyor...
Nisan 19, 2013    | Yazıhanedekiler

NBA’de sezon öncesi tahmin yapmanın en güzeli yanı, sezon sonuna kadar tahmini yapanlar dahil herkesin bunları unutması. Biz yapmıştık, biliyoruz. Unuttunuz. Biz de unuttuk. Lâkin bu, sezon sonunda bir kez daha aynı topa girmemize engel olmadı. Bu sefer hissiyatlar yerini kanıtlara bıraktı, dilekler gerçeklerle çarpıştı ve LeBron James…

Bir saniye, spoiler vermiyoruz. Hemen aşağı inin, bakın bakalım. Yazıhane, 2012-2013 NBA sezonunda kimlere ödül dağıtmış? Son uyarı: Ödül törenine takım elbise giymeden gelmeyin, Hıncal Abi kızıyor.

Most Valuable Player
(L. James 6)
Sedat Koç, L. James (Sezon Öncesi Tahmini: K. Durant)

sezon öncesinde her ne kadar herkes gibi yarışın yakın olacağını düşünsem de, finali kaybetmenin verdiği motivasyonla kevin durant’in, sonunda şampiyon olup rahatlayan lebron james’e nispeten normal sezona daha fazla asılabileceğini tahmin edip fotofinişle 35 numarayı öne koymuştum. yakın bir yarış oldu, durant harika oynadı ve hatta james harden’ı kaybetmelerine rağmen galibiyet yüzdeleri daha da arttı ama lebron’un geçirdiği tarihi sezona karşı yeterli değildi. yine de durant’in bize izlettiği, kobe’nin 2006 sezonundan beri mvp olamayan en iyi normal sezon performansıydı.

geçen yaz kazandığı şampiyonluğun verdiği rahatlık aslında sadece kırılan bir başka zincir gibi, lebron için sanki bu oyunu daha kolay bir hale getirdi. 6 maç üstüste %60’la 30+ sayı atıp tarihe geçerek başlattığı miami’nin 27 maçlık nba tarihinin en uzun 2. galibiyet serisini bir kenara koyarsak, lebron james’in bu sezon en kötü oynadığı 10 maçtaki ortalamaları bile[1] all-star rakamlarıydı. kariyerinin en az şut kullandığı sezonunda %56.5 ve %40.6 gibi fantastik şut ve üç sayı yüzdeleri ise örneği olmayan ve ceket ilikleten rakamlar.

Orkun Çolakoğlu, L. James (Sezon Öncesi Tahmini: K. Durant)

Sezon öncesinde Durant tahmini yaparken üç temel dayanağım vardı: Birincisi, son final serisinin kaybeden tarafı Thunder’ın Heat’e kıyasla normal sezonu çok daha büyük bir açlıkla oynayacağı ve daha iyi dereceyle bitireceği, ikincisi zaten “rahat” bir takım olan Heat’in bir son şampiyon ölçüsünde pek de iyi bir normal sezon performansı sergilemeyeceği ve üçüncüsü James Harden da gitmişken Durant’in sayı ortalamasını arttıracağı, üstelik bunu yüzdelerini düşürmek bir yana, yükselterek yapacağı… İlk yarı boyunca işler aşağı yukarı düşündüğüm gibi gitti, özellikle Miami bakımından.  Fakat sonra LeBron James neye sinirlendiyse oyunun ayarlar kısmına girip zorluk seviyesini “rookie” seviyesine indirdi ve geçen play-off’larda olduğu gibi çoğumuza önümüzdeki birkaç yıl boyunca NBA’in onun keyfine göre şekilleneceğini düşündürttü yine. Seri uzadıkça takımı daha konsantre oynamaya başladı, takım daha konsantre oynadıkça seri biraz daha uzadı ve Miami sadece NBA tarihiyle yarışmakla kalmayıp, geriden gelerek NBA birinciliğini aldı. Bu sırada OKC geçen seneki galibiyet yüzdesini geliştirdi ve Batı’da birinci oldu, Durant de 50-40-90 gibi çok saygın ve az üyeli bir kulübe girip sayı krallığında az farkla ikincilikte kaldı ama LeBron ve Miami’nin gölgesi bunları bile örtecek kadar büyüktü. Önemli bir detay olarak, Heat sezon içindeki Thunder’a karşı iki maçı da kazandı ve James her ikisinde de “bu alemin kralı benim” dedi. Sezonun büyük bölümünde olduğu gibi… Son beş yılda dördüncü defa ödül onun hakkı. Belki bir gün canı sıkılır ve başkalarına izin verir.

Alp Akbulut, L. James (Sezon Öncesi Tahmini: K. Durant)

Bu sene Durant’in götüreceğine inanıyordum ciddi ciddi. İki adama karşı olan sevgi seviyelerim arasındaki korkunç fark değildi bunu söyleten. Sıracılık faktörü devreye girer, Lebron her zamanki oyununu oynar, Durant ise birkaç bir şey katar kendine, oy verenlerin aklını çeler. Senaryo böyle ilerliyordu esasında. Durant oyununu ileri taşıdı, boyutlandırdı, MVP olabilmek için gereken bireysel istatistiklere ve takım derecesine ulaştı. Ancak son iki ayda öyle şeyler oldu ki, Lebron bir adım gerideyken, on beş adım öne geçti. Şu an tüm oyları alarak “unanimous MVP” olma ihtimali konuşuluyor. Durant’in tartışmada adı bile geçmiyor.

Kaan Kural, L. James (Sezon Öncesi Tahmini: L. James)

Eğer LeBron olmasaydı Chris Paul, Kobe Bryant, Tony Parker, Kevin Durant veya Carmelo Anthony MVP seçilebilirdi. Ve her biri de hak etmiş olurdu bu ödülü. Uzun yıllardır MVP için bu kadar çok sayıda oyuncunun çıtayı bu kadar yukarıya koyduğunu hatırlamıyorum. Rakipler iyiye gitti. Harika sezonlar geçirdiler. Hatta ligin ilk yarısında az farkla Kevin Durant ilk sıradaydı belki de. Ama LeBron James öyle bir düzeye çıktı ki neredeyse Sh[kufur otomatik editlenmistir]’ın 1999-2000 sezonu gibi bir übermensch portresi yarattı izleyenlere. Bir de Miami 27 maç kazanıp lig birincisi olunca karşısında ne argüman üretebilirsiniz ki. 27-7-7 gibi başka bir insan evladı yaptığında hakkında günlerce methiyeler sıralanacak istatistikleri zaten sıradanlaştırmıştı LeBron. Ama bu sene bu rakamların yanına %56.5 isabet gibi bir saçmalık ekledi. Yetmedi %40.6 ile üçlük attı. Alçak posttaki etkinliği ligin sayılı uzunlarında yok. Ama hepsinin ötesinde oyunu mental olarak çözdü. Daha önce hiç yapmadığı kadar oyuna hükmediyor artık. Ne zaman ağırlık koyacağını, ne zaman yavaşlayacağını o kadar iyi biliyor ki.

Tüm rakipleri 1 adım ileri çıkmış olabilir. LeBron zaten öndeydi ama bu defa 2 adım daha ileri attı.

Atlas Sepet, L. James

Zaten basketbol sahasında her istediğini yapabiliyordu. Fakat artık en doğru hamleyi tespit edebilen bir basketbolcuya dönüştü. Heat’in ihtişamlı hücumu (4,5 kısanın yay etrafına dağılıp alanı açması, mükemmel alan paylaşımının sonu gelmeyen bir pas akışıyla beslenmesi, topsuz hareketin ve pick&roll’lerin içiçe geçmesi…) LeBron James’in eşsiz yetenekleri etrafında şekilleniyor. Takımının hem hücumda, hem de savunmada en önemli kozu olan LeBron, 2011 Finalleri’ni takiben tarifi imkansız bir mental evrim geçirdi.[2] NBA cemaatinin dilinden düşmeyen eğlenceli bir paralel evren senaryosu var: “Wilt (veya Sh[kufur otomatik editlenmistir]) yalnızca basketbola odaklansa Russell’dan daha büyük kariyere sahip olurdu.” LeBron James artık tüm yeteneklerini galip gelmek için kullanıyor. Lig tarihini tamamen değiştiren bir paralel evren projeksiyonuna şahit oluyor gibiyiz.

İsmail Şenol, L. James (Sezon Öncesi Tahmini: L. James)

Bazı oyuncuların bazı sezonları olur, istatistiklerine bakarak iç geçirirsin. 1961-62 sezonundaki Oscar Robertson veya Wilt Chamberlain, 1988-89′daki Michael Jordan bunlardan birkaçı. LeBron James’in geçirdiği sezon, gelecekte geriye bakıp “vay be, ne top oynamıştı” denilecek sezon oldu, anında tarihe geçti. 26.8 sayı-8 ribaund-7.3 asist-1.7 top çalma-0.9 blok-%57 saha içi-%41 üçlük-%75 serbest atış… Artık kimsenin şüphesi olmamalı LeBron ligin en dominantı, en iyisi, tarihin de en iyilerinden biri.

CR7

CR7

CR7

ERHUN

Damian Lillard'da yılın çaylağı oldu.

CR7

saldır beşiktaş

"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

CR7

CR7

CR7