Ana Menü

Alessandro Nesta

Başlatan saldır beşiktaş, Mart 15, 2012, 13:39:27

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

saldır beşiktaş

Alessandro Nesta (d. 19 Mart 1976, Roma) İtalyan defans duayeni.
AC Milan'ın formasını giyen Alessandro Nesta futbola Lazio'da başladı,genç yaşında dünyanın en iyi savunma oyuncularından biri oldu.2002 Yılında Silvio Berlusconi tarafından 30 Milyon Euro bedelle Ac Milan'a transfer edildi.Lazio'da ve İtalya Milli takımında olduğu gibi AC Milan takımında da 13 numaralı formayı sırtına geçirdi.Geldiği ilk günden beri AC Milan defansının ve dünyanın en iyi savunmacısı olduğunu bir kez daha tüm dünyaya kanıtladı. Zamanlaması,Pozisyon Sezgileri,Hızı,Markajı,Yatarak Müdahelelerdeki Ustalığı ve Üstün hava hakimiyetiyle komple bir defans oyuncusu olması onu diğer savunma oyuncularından bir kaç gömlek daha üstün yapan başlıca özellikleri.
Ayrıca UEFA 2002-2003,2003-2004,2004-2005,2006-2007 yılı Avrupada yılın 11'ine girmiş ve bu alanda bir ilki başarmıştır.
Pelé'nin yaptığı FIFA 100. Listesine girmiş nadir savunma oyuncularından birisidir.İtalya futbol tarihinin yetiştirdiği en iyi stoperdir.Ayrıca Paolo Maldini ile birlikte Gelmiş geçmiş en iyi Defans ikilisi olarak anılmaktadır.
FIFA Başkanı Sepp Blatter bile bir demecinde Alessandro Nesta için şu sözleri sarfetmiştir; Dünyaya bir daha Nesta gibi bir defans oyuncusu gelmedi,gelemez ve gelmeyecektirde.
Gelmiş geçmiş en iyi 3 defans oyuncusundan biri olarak kabul edilmektedir.
      Başarıları 

• 1995 - İtalya 21 Yaş Altı Şampiyonluğu S.S. Lazio ile.
  • 1996 - Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası İtalya ile
  • 1998 - İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası S.S. Lazio ile
  • 1999 - Kupa Galipleri Kupası ve UEFA Süper Kupa S.S. Lazio ile
  • 2000 - Scudetto Serie A, İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası S.S. Lazio ile
  • 2003 - İtalya Kupası, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Süper Kupa A.C. Milan ile
  • 2004 - Scudetto Serie A, A.C. Milan ile
  • 2007 - Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, UEFA Dünya Kulüpler Şampiyonluğu
Nesta vs Messi
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

El Colgado

Nesta futboldan anlayan ve futbolu takip eden insanların göz bebeği defans oyuncusudur.
Sakatlıklar belini bükmeseydi efsane olabilirdi.

IL Capitano

Juveli olmama ragmen severim nestayi. yillarca önce lazioda sonra milanda muhtesem bir performans gösterdi, maldiniyli cok iyi anlastilar.
Inadina Gülümse Hayata : Biz ATATÛRK Gencleriyiz !!!....

[KralKartal]

Benim adamim NESTA ya :)
Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi

CR7

AC Milan star Alessandro Nesta is a target for New York Red Bulls.

Milan are prepared to hand Nesta a new 12-month deal, but the Italian wants to move to a less pressurised competition.

Nesta is a regular visitor to New York and would be an ideal fit for the glamourous Red Bull.
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

CR7

Sözleşmesi sona erdikten sonra Milan'la anlaşmayan tecrübeli savunma oyuncusu Alessandro Nesta, Montreal Impact'le resmen anlaştı.

ilhan mansız_melis

Maldini deyince Nesta,Nesta deyince Maldini gelir aklıma hep.
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

ERHUN

Şu hareketler kariyerlerine yakışmıyor.

CR7

İtalya'da yaşadığım bir anıyı unutamam. Lazio-Roma maçı öncesinde, Lazio kampındayım. Hemen hemen tüm takımla röportaj yapmışım ama o zaman takımın yıldızı Signori ve bir şekilde onunla da konuşmam gerek. Signori'yi gördüm ama güvenlik bırakmıyor, bir türlü ulaşamıyorum. O sırada oralarda üzerinde eşofmanla dolaşan genç bir çocuk gördüm, yanıma çağırdım, Türkiye'den geldiğimi, Signori'yle mutlaka konuşmam gerektiğini söyledim. Çocuk, bunun üzerine Signori'nin yanına gitti, bir şeyler konuştu, Signori kapıdaki güvenlik görevlilerine işaret etti, ben de yanına gidip röportaj yapma isteğimi belirttim .Röportaj dönüşü hâlâ oralarda dolaşan çocuğun yanına gidip teşekkür ettim. Adın ne dedim, 'Nesta' dedi. Kimin aklına gelirdi ki Nesta'nın ileride bu kadar büyük bir yıldız olacağı.
FourFourTwo #3