Ana Menü

Ali Cansun Begeçarslan ile Soru-Cevap

Başlatan [KralKartal], Ocak 05, 2012, 19:21:01

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

[KralKartal]

Sitemizden veya asagidan soru-cevaplari okuyabilirsiniz. http://kralcarsi.com/anasayfa/2012/01/ali-cansun-sorularinizi-cevapladi/

Soru: Beşiktaş ile ilgili unutamadığınız bir anıyı bizimle paylaşırmısınız?
Ali Cansun: Besiktas ile unutamadigim bir anim, sezon basi kampta Isvicrenin luzern takimiyla hazirlik maci oynuyorduk,lucescu kaptan olarak beni görevlendirmisti ve o macta benim attigim golle 1-0 bitmisti ertesi gün gemisini kurtaran kaptan olarak okumak gazetelerde hoş bir aniydi..

Soru: Yüzüncü yıl kadrosunu görmüş biri olarak, o futbolcularla hala görüşüyor musun? Yerli yabancı dahil ve o dönemin ruhundan biraz bahseder misin bize?
Ali Cansun :Tabiki görüsüyorum, Yasin Sülün, Ahmet Yildirim, Bayram Bektas, Ahmet Dursun, Pascal , Tayfur abi cok sık bir sekilde telefonlasiyoruz hepsiyle. 100.yildaki arkadaslik dostluk gercekten hic bir takima nasip olmayacak sekilde cok güzeldi, yasanan sampiyonlukta arkadasligin eseridir...

Soru: Sarajova'yı deplasmanda 5-1 yendiğimiz maçta çaprazdan bir gol atmıştın,o gol hala dün gibi aklımda. İnönüye ilk çıktığın zaman neler hissettin?
Ali Cansun : Evet o gol benim ilk uefa macimdi ve o sene oynadigim ilk goldu inanilmazdi ve o golle uefa da tarihimizde deplasmandaki en farkli skoru almistik benim icin cok anlamlidir uzun seneler gecmesine ragmen insalar hala o golu hatirliyor benim icin cok guzel bir duygu..İnonuye ilk defa 2001 de siirt macinda cikmistim ayaklarim titremisti.

Soru: Besiktastan ayrildiktan sonra, bir röportajinda gelecekten umutluyum demistin, ve buyuk takimlarda oynamak istiyorum demistin,ama BESIKTASLI oldugunu hic saklamadin, Super Ligde senin gibi biri neden oynamiyor, bu senden mi kaynaklaniyor yoksa baska sebepleri mi var?
(Benzeri bir soru:
Oldukça parlak bir kariyer beklerken, daha 29 yaşlarında süper ligten bile uzak kaldınız. Nerede hata yaptınız yada kızdığınız birileri varmı?)
Ali Cansun :Maalesef bazen hayat planladiginiz gibi gitmiyor oynadigim takimi tabiki kücümsemiyorum ama suanda bu seviyede olmamaliydim ,2008 sezonunda devre arasinin transferin bitimine 1 gün kala Antep beni kadro disi birakmisti ,hic nedensiz ve sebepsiz 6 ay evimde oturmak zorunda kaldim, bu benim kariyer planlamamda geriye gitmeme neden oldu, ertesi sene de bu olaydan dolayi azerbaycana transfer oldum buda biraz uzak kalmama neden oldu, birde artik Türkiyede transfer yapabilmek icin baglantilarinizin cok kuvvetli olmasi gerekiyor,bunun sıkıntılarinida cok yasadim üzülerek söyluyorum Turk futbolunda menejerlik sistemi degismedigi surece bir cok futbolcu arkadasim zarar gorucektir ileriki zamanlard[kufur otomatik degistirilmistir]izdigim birileri konusuna gelince antepte yasadigim olaydan dolayi hakkimi hicbir zaman helal etmiyorum..

Soru: Beşiktaşın hayatındaki önemi nedir ?
Ali Cansun :Besiktas benim cocukluk askimdir babamin elinden tutup kostura kostura giderdik maclara babadan ogula gecen bir asktir..

Soru: Şuanki beşiktaş futbolunun gözündeki artıları yahut eksikleri nelerdir ?
Ali Cansun : Suanda besiktas cok iyi bir cizgi yakaladi futbol kalitesi mucadele ust duzeyde bu sene icin cok fazla eksi yonu yok haftalar ilerledikce de daha iyi olucaktir..

Soru: En sevdiğin ve başarılı bulduğun efsane beşiktaşlı kimdir ?
Ali Cansun :Metin-Ali-Feyyaz efsanesi unutulmaz..

Soru: Beşiktaş'ta en çok özlediği şey nedir ?
Ali Cansun : En cok özledigim sey inonude taraftarin huzuruna cikmak ,cok fazla yasayamadim ama kulubede oturdugumda bir gözüm sahada bir gözüm tribunde olurdu hep, bunu özledim..

Soru:Bu sezon Beşiktaş'ın lig ve avrupada neler yapabileceğini düşünüyorsun ?
Ali Cansun : Ligde sampiyon olabilcek kapasitede suanda, takim avrupada en azindan bir ceyrek final basari olucaktir..

Soru: Beşiktaşı ne kadar takip ediyorsun, maçlara gidiyor musun  ? Ahmet Dursun ile aran nasıl ?
Ali Cansun : Maclara zaman buldukca gidiyorum,Ahmet abi ile ayni takimda bir cok defa oynama firsati buldum kendi halinde ve cok düzgün bir insan cok neseli biridir ve iyi besiktaslidir onunla oynama firsati yakaladigim icin sansliyim aramizdan ayrilip futbolu birakmasi ise bizim icin cok buyuk uzuntu oldu..

Soru: Yillarca ben isminizin Ali soyadinizin Cansun oldugunu zannetmistim, bu basiniza gelen bir olay mi?
Ali Cansun :  :) ) bende yillarca soyadimi ögretebilmek icin cok sıkıntı yasadim inandiramadigimda oldu,basima gelen bir olay olmadi sadece bazi ortamlarda soylendiginde insanlarin saskin bakislari bu kim ya demeleri ilginc oluyor:))

Soru: Sizi futbol kabiliyetinize göre daha iyi yerlerde görmek istiyoruz, ilerisi icin planlariniz neler ? Yoksa Eyüpspor yeterli mi diye düsünüyorsunuz?
Ali Cansun : Eyüpspor da bu sene iyi bri cikis yakalamak istiyordum, kupa maclarinda bu firsati yakaladim, yeniden gündeme gelme acisindan iyi bi firsat yakaladim daha 29 yasindayim performansimi dahada arttirirsam daha üst liglerde tekrar mucadele etmek istiyorum ama oncelikle Eyupsporun bank asya hedefinde gereken katkiyi yapmamiz gerekiyor..

Soru: Futbolu ne zaman bırakma niyetindesin ve bitince ne yapmayı planlıyorsun ? Bunu her futbolcuda merak ederim.
Ali Cansun : Daha futbolu birakmak icin cok yillarim var futbolu biraktiktan sonra hep besiktas kulubu icinde bir gorev alma hayalim var tabi bu nasip olurmu olmazmi bilmiyorum bunu zaman gostericek..

Soru: (Besiktasta oynarken) Neden 29 numaralı forma giyiyordun ?
Ali Cansun : Tesaduftu ben secmemistim forma numarami :)

Soru: Beşiktaş'ı şu an sportif ve yönetimsel olarak nasıl buluyorsun?
Ali Cansun : Yildiz oyuncu getirmek basariysa basarili ama benim basari kriterim bu degil ne zaman saglam bir altyapi özkaynak düzeni kurulursa her sene tikir tikir 4-5 oyuncu A takima cikarsa kendi yildizlarini kendi yetistirirse ve sirtindaki milyonlarca lira borctan ne zaman kurtulursa o zaman basarili olur..

Soru: Beşiktaş'ta suan oynamayı istermiydin? Ve neden Beşiktaş'tan gönderildin?
Ali Cansun : Isterdim tabiki benim cocukluk askim yetistigi, buyudugum yer kim oynamak istemez ama nasip...Yildirim baskan oyle istedi ayrilmak zorunda kaldim ama tekrar soyluyorum kimseye kirgin degilim yasadigim hersey icin siyah-beyaz renklere besiktas camiasina ve taraftarina tekrar tesekkür ederim..

Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi

keskinli

cok samimi bi söylesi olmus umarim gönlünden gecen yerde bulur kendini Ali cansun
söyleyisi soranada cevaplayanada tesekkür ederim
maalesef soru soramadim ama benim soracagim sorular hep  sorulmus zaten
aslinda söyle bi soru geliyor aklima;bu kadar yakisli olmasaydi daha basarili olabilirmiydi?
keske sorsaydim bu soruyu :D
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

NoPasaran

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Banucan

bize vakit ayırıp söyleşiye katıldığınız için teşekkür ederiz :)
FEDA

[KralKartal]

NoPasaran

YOK ABİ sorumun önemki kısmı makaslanmış

:ban

;D
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Brestgerfich

Bugün YorumBlog'u ziyaret ettiniz mi?

IL Capitano

Tesekkurler Ali Cansun, umarim hersey istedigin gibi olur..
Inadina Gülümse Hayata : Biz ATATÛRK Gencleriyiz !!!....

Simurg

Çok güzel bir söyleşi olmuş, Teşekkürler

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

saldır beşiktaş

Klasik Türk futbolcusu.
Bu kafayla anca eyüp'te oynar.
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

[KralKartal]

Maalesef turk futbolculari pek profesyonel olamiyor.
Ama Eyüpte oynamak ayip mi? Ahmet Dursun'da Murat Sahinde orada oynadilar, oynuyorlar.
Ilhan Mansiz kusadasispordan, Sifo Mehmet  Kahramanmaraş Spor dan geldi Besiktasa..

Buyuk takimdan ayrilanlar yabancilarda dahil, genelde gittikleri klupler anadolu oluyor.
Anadoludan sonrada bank asya ve artik turk futbolunda heryerde IYI futbolcu bulabiliriz.

saldır beşiktaş

Tabii ki ayıp değil, kast ettiğim başka şey.
Geçen gün twitter'da; Ergin Ataman'a bilip bilmeden o kadar saçma şeyler yazdı ki, ne kadar cahil olduğunu gösterdi.
Bu zihniyetini değiştirmeden, Eyüp'ten daha büyük bir klupte oynayamaz.
Gönül ister ki daha iyi yerlere gelsin, ama bu kafayla zor.
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

IL Capitano

Bende Eren gibi dusunuyorum. Tabiiki eninde sonunda birileri Eyupspordada oynayacak, kesinlikle ayip degil. ama sen 29 yasinda demiri oraya attiysan hemde Besiktas altyapisindan gelmissen bu bir basarisizliktir. yok takilirim Istanbulda, twitterima bakarim buda bana yeter diyorsa eyvallah. Kesinlikle bence kapasite olayi degil kafa olayi.
Inadina Gülümse Hayata : Biz ATATÛRK Gencleriyiz !!!....

[KralKartal]

Dusunce ile adam yargilamak bana dusmez, senin gorusune tabiki saygiliyim. Ama soylesideki cevaplara baktigimda, menejer yoksa arkanda
bu is zor diyor. Yani Besiktas alt yapisinda nice insanlar yetisti, YILDIZ denildi, ortada yoklar. Turkiyede isler zor, torpilli Tayfur diyebiliyoruz ama Ali Cansuna gelince, farkli, buda celiskili.

Yoksa Tayfur senelerdir Besiktasta kapasitesi ile mi oynadi? Cansun haric Eser Yagmur var, Aydin Karabulut, Ali Kucik, Batuhan gibi isimlerde
maalesef asagi yukari ayni kaderi paylasiyorlar, alt yapidan gelme veya degil, buna Okan Koc gibilerinide eklersek liste devam eder.

ama Burak YILMAZ dersen, Besiktastan ayrilipta basarili olan nadir insanlardan, yani kopmadi, bir yere tutundu, iste azim ve istek olmali.
Her futbolcu icin gecerli. Gelistirmezsen kendini, düsersin.