Ana Menü

Mazzarri: "Guardiola benim taktiği kullanıyor"

Başlatan El Maestro, Ekim 27, 2011, 15:53:43

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

El Maestro

Napoli'nin başarılı çalıştırıcısı, kendi defansif stratejisinin Pep Guardiola tarafından Katalan ekibine uygulandığını düşünüyor.

Napoli Teknik Direktörü Walter Mazzarri, Barcelona'nın hocası Pep Guardiola'nın kendi takımını ilham kaynağı alarak üçlü defansa geçtiğini söyledi.

50 yaşındaki çalıştırıcı tüm teknik direktörülük kariyeri boyunca üçlü defans anlayışının bir savunucusu olmuştu ve taktiğine olan güveni Napoli'yi geçtiğimiz sezon lig üçüncülüğüne taşımıştı.

Barcelona ve Napoli arasındaki benzerliklere değinen Mazzarri, Guardiola'nın da kendi uyguladıkları sistemi takımına monte etmeye çalıştığını düşünüyor.

Sportweek'e konuşan deneyimli taktisyen, "Kendimi İtalyan Guardiola gibi hissediyor muyum? Onun futbolunu izliyorum ve analiz ediyorum, ancak onun da bizi izlediğini düşünüyorum, çünkü bizim üçlü savunma sistemimizi deniyor." ifadelerini kullandı.

Bu sezonki hedeflerinden de bahseden Mazzarri, Şampiyonlar Ligi'ne ağırlık verdiklerini belirterek, "Her yıl beklentileri yükseltmek istiyorum. Bu bir teşvik, kendimize koyduğumuz ve her geçen gün daha da zorlaşan bir hedef. Her yıl işimiz daha da zorlaşıyor. Artık hedef takımız ve her şey çok daha karışık." dedi.

Napoli şu an Serie A'da 4. sırada yer alıyor.
Kalabalık vardı; ama ınsan cok azdı... ~