Ana Menü

Muhteşem Yüzyıl

Başlatan NoPasaran, Ocak 06, 2011, 10:17:48

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eRe

buyuk ıskender fılmınede bu kadar tepkı gelmıs mıdır acaba cok merak edıyorum..

daha 1.bolum arkadaslar 1 bolumde dunyayı fethetmesını mı beklıyordunuz.dızı bu yıllarca suruyor.kadınlarda gırecek savaslarda.herhalde kanunı kadınlara duskun degıldı sadece savasıyordu dıye bılıyordunuz?
www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi

eyup1903

kanuni asla içki içmemiştir ve kadınlarada düşkün değildi bunun burada tartışması bile komik koskoca cihan padişahından bahsediyoruz peygamber sevgisiyle yanan bi padişahtan bahsediyoruz lütfen biraz düşünürek konuşalım

NoPasaran

Koskoca Amerika Başkanı Clinton...
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

keskinli

konu nereden nereye gelmis
isteyen istedigi gibi ötsün,istedigi diziyi cikarsin,istedigi gibi kinasin
sanli tarihimizi lekelemeyi kimse basaramayacak
herkesin bu konuda farkli düsüncesi olabilir,normaldir bi sey demem
ama yorumlarinda sürekli kendi milletini kücümseyen hakaret ednlere ne demeli?
siz kendiniz akillisiniz milletiniz deli,öylemi?
günün 10 saatini net basinda geciripte sonrada dizi seyredenlere aptal demek akil isimi?
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

Simurg

Olaylar 1520'de geçmektedir. Oysa Topkapı Sarayı'na haremin gelmesi 1540'ta başlar. Bu tarihten önce harem, Beyazıt'taki Eski Saray'daydı. 

Yavuz Sultan Selim'in Rodos seferi için 200 parça kalyon hazırlandığı söyleniyor.

Osmanlı'da ilk harp gemisi 1644'te inşa edilmiştir.

16. yüzyılda adına Avrupa denilen müstakil bir coğrafya yoktu. Bu kavram 18. yüzyıldan sonra aydınlanma döneminde ortaya çıktı.

Hareme kızlar, seçilerek alınır, ardından çok ciddi bir eğitimden geçirilirdi.

Başta örf-âdet olmak üzere İslami ilimler ile kabiliyetlerine göre birer sanatta yetiştirilirlerdi.

Dizideki harem halkının davranışlarının, asırlar boyunca süzülerek gelen 'saray terbiyesi ve nezaketi'yle alâkası yok. 

Harem halkının muhafazasını sağlayan ve dışarıyla ilişkilerine yardımcı olan harem ağaları, binanın dışında kendilerine ayrılan nöbet yerlerinde beklerdi.

Harem ağaları da aynı terbiye ile yetiştirilirdi. 

Dizideki oryantal oyunlar ve müzik, Osmanlı eğlence anlayışı ve musikisini yansıtmıyor. 

Babasının cenazesi ortadayken bir padişahın eğlence düzenlemesi inandırıcı değil. 

Kostümler Osmanlı'dan çok İngiliz dizisi Tudors'tan alıntı gibi... 
ii.20110105174210.jpg

Osmanlı geleneğinde padişahın huzuruna baş açık çıkılmazdı.

Kanuni sultan süleyman 25 yaşlarında bu olayları yaşarken, 40 yaşında adamın onu oynaması ne derece alakadar Orasıda meçhul

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

CR7

adamlar bildiğin tudors'ın çakmasını yapmış.
bariz belli.
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

eyup1903

bu diziyi yapanlar keske kanuninin pacasından dusen camur olabilseler ama nerdeee

NoPasaran

haberturk teke tek. Erhan afyoncu diziye referans olan tarihçi diziyi anlatıyor
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Brestgerfich

Banu Güven'e helal olsun.
Az önce Artı programında Ntv'de 2.Abdülhamit'in torunu Adile Nami Osmanoğlu Tars isimli Osmanlı kırığıyla öyle güzel ve detaylı bir söyleşi yaptı ki keşke izleseydiniz... Adile Nami Hanım kesinlikle dedelerine dokunulmaması gerektiğini söyledi durdu. Sürekli tarih kurcalanamaz, o kadar özgürlük olamaz diye çıkıştı. Kendini demokrat olarak tanımlayan hanedan çocuğu kısıtlı özgürlük dedi durdu.
Bugün YorumBlog'u ziyaret ettiniz mi?

CR7

vallahi ben dizinin ilk bölümünü daha yeni izledim ve beğendim.
nesi eleştirilmiş anlamıyorum.
ders kitaplarına göre yapılmalıymış dizi falanmış filanmış
hee zaten bunlar sırf sefer yapıyor. başka bir iş yaptıkları da yok ettikleri de yok
çocukları da zaten ganimetleri toplarken elde edilip şehzade oluyor.
hiç ilişkiye girer mi koskoca padişah.
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

NoPasaran

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

saldır beşiktaş

Padişahlık kötülüğü sembol eden bir makamdır bence bu insanları ulu yüce  kişilermiş gibi göstermek yanlış. Taht için kardeşini öldüren insanlar zevkinede uçkurunada düşkündür. Tarihte Fatih Sultan Mehmet harici hiç bir padişahı sevmem oda istisnadır.   
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

KeePSaKe

Bu bir belgesel gibi değil de dizi olarak izlenmeli...
Since 1903

NoPasaran

Diziyi izleyen varmı forumda bilmiyorum (banu hariç ;D )

Çok beğeniyorum vallahi..

Bravo..

Ne olacağını birazcık bilsekte oyuncular çok iyi, senaryo çok iyi..
Aşk bu Aşk !

volkanca.net