Ana Menü

Afrika Basını Türk antrenör Engin Fırat’ı konuşuyor

Başlatan ilhan mansız_melis, Ağustos 12, 2010, 14:29:05

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ilhan mansız_melis

Afrika Basını Türk antrenör Engin Fırat'ı konuşuyor.
Türk Teknik Adam Engin Fırat, Afrika basınına açıklamalarda bulundu.
     Kenya Basınına açıklamalarda bulunan Türk teknik adam Engin Fırat, Afrika futbolu ile ilgili görüşlerini paylaştı.

İngilizce, Almanca ve Fransızca bilen Engin Fırat, Afrika futbolunun planlama ve organizasyon bakımından büyük eksiklikleri olduğunu belirtti. Kenya Gazetesi'nin Türk antrenör ile yaptığı röportajın önemli kısımları şöyle;

Afrika takımlarının Dünya Kupası'ndaki performansı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Engin Fırat: Gana, kupada Afrika takımları arasında en iyi futbol oynayan takımdı. Dürüst olmak gerekirse Gana'nın performansı beni şaşırtmadı. Nijerya, Kamerun ve Fildişi sahil'i ise büyük oyunculara sahip olmalarına rağmen takım olmayı başaramadıkları için turnuvada hüsran yaşadılar

Afrika ulus takımlarının performansı ve gelişmişliği hakkında ne düşünüyorsunuz?
Engin Fırat: Afrika futbolunun en büyük problemi plansızlık. Ama Gana'yı bu konuda ayırabiliriz. Gana genç futbolculara dayalı bir sistem kurdular ve genç oyuncularından maksimum oranda faydalanıyorlar.

Almanya'da futbol antrenörlüğü üzerine eğitim alan Fırat, Werner Lorant'ın yardımcısı olarak Fenerbahçe, Sivasspor gibi Türk takımlarında görev aldıktan sonra İran'ın Sefahan takımında görev aldı ve bu takımla Asya Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etti.

Daha sonra İran Milli Takımı'nda da görev yapan Türk antrenör ile şu sıralarda Nijerya ve Angola milli takımları ilgileniyor.
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.