Ana Menü

Fb-Gese veya Beşiktaş'ın T.D olsam rakip ortasahayı geçerse şerefsizim

Başlatan carsi52, Mayıs 14, 2010, 19:39:35

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carsi52

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum  ilgili açıklamalarıyla gündem olan Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural, İzmir'den yine meslektaşına yüklendi.

İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK)'nın Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Eğitim ve  Vakfı sponsorluğunda düzenlediği Ayın Başarılıları Yarışması'nın nisan ayı jüri toplantısına misafir olan Vural, Her zaman için Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'tan birinin başına bir Türk antrenörü gelmesini istediğini söyledi.

Yaptığı iddialı açıklamalara bir yenisini daha ekleyen ve 50 bin kişiye ayakta  izleteceğini iddia eden Vural, "Bir Real Madrid ile oynuyorsunuz, Fenerbahçe'nin başında bir Türk antrenörün ismi anons ediliyor. İnsan bununla gurur duymaz mı? Eğer Fenerbahçe, Galatasaray veya Beşiktaş takımlarından birinin teknik direktörü olsam, rakibim orta sahayı geçerse şerefsizim. Gelemezler. 50 bin kişiye ayakta maç seyrettiririm, bu kadar iddialı söylüyorum. Bu hikaye değil, bilgi birikimi." diye konuştu.

Türkiye'de Türk antrenörlerin yaptığı küçük hataların büyütüldüğünü vurgulayan Yılmaz Vural Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a teknik direktör olmaya layık görülmediklerini belirtti. "Daum'un yaptığı öyle bir hata var ki hiç affedilecek gibi değil." diyen Vural, aynı hatayı kendisinin yapması halinde bu ülkede yaşamasının mümkün olmayacağını iddia etti.

Sekiz maç kazanırken eleştirilen Daum'un, yedi maçta puan kaybettiğinde ise eleştirilmediğine dikkat çeken Vural, "Daum'a başarısızlığında bu kadar tolerans gösteriliyor. Bir Türk antrenör, yedi maç puan kaybetse Fenerbahçe'de durabilir mi? Bu farklılık neden? Almanya'da 30 sene yaşadım, onların nasıl davrandığını biliyorum. Orada kendi vatandaşlarına birinci sırada davranılıyor. Türkiye'de ise yabancılara imtiyaz sağlanıyor. Bu ülke için çalışan, vergi veren benim ama yine de Alman kadar adam yerine koyulmuyoruz. Bizi Alman da Türk de adam yerine koymuyor. Biz başka nereye gideceğiz? Umarım bir gün bize de böyle bir şans verilirse bakın neler yapıyoruz, o zaman görün." dedi.

İki üniversite bitirmiş, Avrupa kültürü olan, ağzı iyi kötü laf yapan birisi olduğunu kaydeden Vural, kendisine yazık olacağını, bir şeyler yapamadan ömrünün bitireceğini söyledi.

Genellikle ligde kalma mücadelesi veren takımlarda çalıştığını, Kasımpaşa'da 40 puan topladığını anlatan Vural, futbolculara en fazla 400-500 bin lira verdiklerini ifade etti. Fenerbahçe'nin sadece bir futbolcuya 15 milyon dolar verdiğine dikkat çeken Vural, buna rağmen güçlü rakiplerini mağlup ettiklerini anlattı. Yılmaz Vural, futbolcularda olduğu gibi Almanya'da birlikte aynı eğitimi gördüğü Daum'un da fahiş ücretler aldığını söyledi.     Resim   

:ahaha
Bölünür senin için uykular!

Cem Goren

altın kapılarımız kan oldu tayfun

ilhan mansız_melis

Seviyorum ya Yılmaz Vural'ı..

Büyük konuşuyor hep ama icraat olur muydu acaba :)
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.