Ana Menü

Protesto!

Başlatan CR7, Nisan 06, 2010, 14:40:28

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CR7

bizeyazin@startv.com.tr

star televizyonunun sene başından beri şampiyonlar ligi maçlarını   d-smart ile paslaşarak yayınlama politikasını benimsemesi ve de bu   politika sebebiyle 6 nisan 2010 barcelona-arsenal maçının   yayınlan(a)maması sebebiyle yapmış olduğum protestodur.

konuyla   ilgili olarak star tv'yi aradığımı belirtmek isterim. telefondaki   kişinin vermiş olduğu cevaba göre:
"start tv uefa ile haftada 1 maç   yayınlama şeklinde sözleşme imzalamış durumda". kendisine d-smart ile   paslaşıldığını hatırlattığımda "doğrudur efendim" diyerek geçiştirdi.   yani aslında olay tamamiyle doğan yayın grubunun yayın politikası.   neyse, "kendisine toplu bir talebin işe yarama ihtimali olabilir mi"   diye sorduğumda da "talebi ilettiklerini" belirtti. efenim sonuç olarak   çok uzatmayayım ama zamanında ekşi sözlük protesto örgütlenmesi diye bir   başlık açmıştım. şimdi bilmiyorum ne kadar destek olunur bitilir ama en   azından kendi adıma start tv'ye aşağıdaki gibi bir mail atacağımı   belirtmek isterim. start tv'nin bu politikasından rahatsız olanların da   atmasını isterim. son olarak mail atanlar da başlığa tanım formatında   dahi olsa bir şeyler yazıp mail attıklarını belirtirlerse ne kadar çok   olduğumuz bilinir bence(tabii yalnız kalmak da var):

bizeyazin@startv.com.tr
tel:   (0212) 478 07 87

merhaba,

bizler   futbolu seven insanlar olarak, sizlerin star tv olarak benimsemiş   olduğunuz şampiyonlar ligi yayın politikasını benimsememekteyiz. bu   yayın politikanızla en son katlettiğiniz maç bu akşam yayınlanacak olan   maç olacak. yani 6 nisan 2010 barcelona-arsenal maçını izlememize mani   olacaksınız.

sayın star tv yetkilileri,

bilmenizi isteriz   ki bu yayın politikanızla d-smart'a üye sağlamayıp ülkedeki yüzbinlerce   kişiyi start tv'den soğutuyorsunuz. eğer amacınız start tv'nin marka   değerini yükseltmekse o zaman izleyicinin start tv'ye sempati   beslemesinin neredeyse tek sebebi olan şampiyonlar ligi maçlarını lüften   star tv'den yayınlayınız.

iyi günler.

ekşisözlük
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

CR7

Ekşi Sözlük'te STAR TV'ye protesto başlatılmış, Barcelona-Arsenal maçını yayınlamadıkları için herkesin mail atması isteniyor bizeyazin@startv.com.tr adresinden. O maillerle maç yayınlanır mı yayınlanmaz mı bilmiyorum da bunun bardağı taşıran son damla olduğunu söylemek gerek. Geçen haftaki mükemmel maçın rövanşını yayınlamayınca ellerine ne geçtiğini çok merak ediyorum. Papatyam isimli dizi bekleyebilir 1 hafta daha, kimsenin Metin Akpınar'ın yapacağı 2 tane komikliği maça tercih edeceğini sanmıyorum.

Ben sözlükteki metinden ayrı kendi adıma bir şikayet maili yazdım, akşam ekranda Barcelona-Arsenal maçını göremezsem de hakkımı UEFA'da arayacağım hem de araya sezon başında TNT'de yayınladıkları Bükreş-Fenerbahçe maçında yayın kurallarını nasıl çiğnediklerini de aktararak. Destek olan olur mu olmaz mı bilmiyorum ama benim mailim şu:

"Merhaba,

Şampiyonlar Ligi'nin resmi yayıncı kuruluşu olarak amacınızın ne olduğunu sizden öğrenebilmek için bu maili atıyorum. Futbol adına son yılların en efsanevi maçı olan Arsenal-Barcelona maçının rövanşını yayınlamamanızın sebebi nedir?

"Papatyam" isimli diziyi bu maça tercih etmenizin özel bir sebebi vardır muhtemelen, merak ediyorum doğrusu bu çok özel sebebi.

Yaptığınız bu hareketle, yani haftada 1 maçı Star'dan verip diğer maçlar için D Spor ve Euro Futbol'u kullanıyor olarak daha fazla abone çekeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Siz her hafta hakkımız olan 1 maçı vermeyip bunu ücretli kanalcığınızdan yayınlayarak D-Smart isimli platformunuza daha fazla üye çekmiyorsunuz bunun bilincindesinizdir umarım.

Sizin Star'dan yayınlamadığınız maçları uydu üzerinde onlarca kanaldan şifresiz olarak takip etmek mümkün. Yayınlarınızda tüm Türkiye'nin spikerlerden dert yandığını düşünürsek de o maçları yabancı spikerlerden dinlemekten hiç kimsenin rahatsız olmadığı da bir gerçek.

Digital platformunuza böyle üye kazandıramayacaksınız. Futbol izleyicisini mağdur ederek, izleyicinin taleplerini hiçe sayarak D-Smart kutusu aldıramayacaksınız bana ve diğer insanlara.

Şampiyonlar Ligi'ndeki bu standart dışı yayın anlayışınız için ve sezon başında yaptıklarınız için size olan şikayetimi UEFA'ya da yapacağımı belirtmek isterim. Türk futbol izleyicisinin taleplerini hiçe sayıyor olabilirsiniz, hatta bu maili görmezden geliyor da olabilirsiniz ancak UEFA'nın konuya sizin gibi tepkisiz kalmayacağını umuyorum. En ufak problemde ve soruda çoğu zaman aynı gün içerisinde kullanıcıya dönüş yapan UEFA bu konuda da bize yardımcı olacaktır.

Sezon başında yaptıklarınız derken ona da açıklık getireyim: TNT'den "şifresiz" olarak maç yayınlanacağını duyurup Digiturk üzerinden de sizin kanalınız TNT'de yayınlanan maçı "izinsiz yayınlıyorlar, kuralları çiğniyorlar" diye isyanlarla yayınladığınız ve ekrana koca bir D-Smart logosu koyup öyle yayınladığınız maç var ya hani, bildiniz mi? İşte o gün yapılanlar UEFA'nın yayın politikasına kökten aykırı şeyler. Haftada 1 maçı şifresiz yayınlama zorunluluğunuz varken diğer platform şifresiz yayınlıyor diye ekrana kendi logonuzu koyup maçı izlenemez hale getirdiğinizin kurallara aykırı olduğunun siz de farkındasınız umarım.

Ben tamamen bağımsız, bireysel bir futbol izleyicisi olarak hakkımı önce size mail yazarak arıyorum. Şayet Barcelona-Arsenal maçını izleyemeyeceksem de hakkımı UEFA nezdinde arayacağımı belirtmek isterim.

Ben futbol izlemek istiyorum. Papatyanız size kalsın.

Saygılar(!)"

http://artemiofranchi.blogspot.com/2010/04/bu-bir-isyandr-star-tv.html

KeePSaKe

Doğru düzgün maç bir Star da izliyorduk o da yok artık...
Since 1903

NoPasaran

Şifreli maç saçmalığından bıktım ya..

Şampiyonlar Ligi şifreli nasıl olur aklım almıyor..

Neredesin Uzan :sopa
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Cem Goren

hay şifrenızı yıyım
altın kapılarımız kan oldu tayfun

+18 !

Rustavi 2'den rahat rahat izleyecem maçı..

Guti ORÇ.

Şampiyonlar Ligi finali nerde acaba onuda d-smarta atarlarsa işte o zaman ülke karışır.

uzan zamanı star daha bi iyidi be

Cem Goren

yaptıkları ayıp resmen ya
altın kapılarımız kan oldu tayfun

CR7

şu an Atletico-Liverpool maçı var ve ilginçtir ki 7 dakika geçmesine rağmen şifre girmediler :D

+18 !

Maçın tamamını izledim dün :D

Çok şaşırdım :D