Ana Menü

"Digitürk’ten 24 Liralık İndirimi Nasıl Aldım!" | Cem Dizdar

Başlatan CR7, Şubat 01, 2010, 14:42:20

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CR7

"Digitürk'ten 24 Liralık İndirimi Nasıl Aldım!"         
31.01.2010 14:46:00
Milliyet Gazetesi yazarı Cem Dizdar, Digitürk'ün müşterilerineuyguladığı farklı tarifeyi dile getirdi. İşte Dizdar'ın konu ile ilgiliyazısı: 

Hesabınıkitabını bilenlerden olmadığım için kredi kartı ekstrelerini incelemehuyum yoktur. Ama aksilik ya son gelene göz atacağım tuttu. Otomatiködemeye bağladığım harcamalarımdan Digitürk üyeliğimin karşısında103.99 TL yazdığını görünce hani derler ya, 'kan beynime sıçradı'.
Yapıştımtelefona. Karşımda sesinden anlayabildiğim kadarıyla 20'li yaşlarınsonlarında bir kadın. Tahmin ediyorum ki, kendi de sesi gibi yumuşak,iyi huylu biri.

Adını söyledi ama şimdi hatırlamıyorum, sordum 'sarıçiçeğe', "Nedir bu para?" diye. Dedi ki, "Cem bey, siz 'süper paket'üyesisiniz. Aralık'ta fiyatlara zam geldiği için sizin 93.80 lira olanüyelik bedeliniz de 103.99 liraya çıktı."

Karadenizliyiz, denizimizgibi çabuk parlar çabuk söneriz. Parladım... "İnsan zam yapınca bunuhaber vermez mi? Bir telefon açmak yok mu müşteriye" dediğimde yumuşaksesli kadın tane tane anlattı; "Cem Bey, zam yapıldığı bilgisi o aygönderilen faturanızda belirtilmiştir." İkna olmaya niyetimolmadığından ateşim hafiften yükselmeye, tansiyonum çıkmaya başladı.

Kibarfakat kararlı bir dille anlatmaya başladım; "Hanımefendi, zamdan haberiolmayan ve olsa da bunu kabul etmeyecek biri olarak kendimi 2 aykazıklanmış sayıyorum. Üyeliğimin devamı için zammı geri alın vealdığınız farkı geri ödeyin. Yoksa yarın izinliyim. Birini gönderipdekoderi de, onu çanağa bağlayan kabloyu da varsa bana ait bir çanakonu da alıp götürün. Bu parayı ödemeyeceğim. Ben her faturanındibindeki bilgiyi satır satır okumak zorunda mıyım? Otomatik ödediğimiçin faturaya bakmam bile. Apartman kapısı altından atılan, elime geçipgeçmediği bile belli olmayan bir belgeyle gönderilmiş zam haberininhukuki bir değeri olur mu?" Konuştukça açıldım, açıldıkça konuştum.

Ve...Karşıdan hiç beklemediğim ve beni iyice çıldırtan o öneri geldi. İyihuylu ses, "Cem bey şöyle yapalım. Siz bir yıl boyunca üyeliğinizitaahhüt edin ayda da 93.80 lira ödersiniz." Bunu duyunca alnımınortasındaki o görünmez tel aniden koptu. "İyi de ben bu indirimden şukonuşmayı yapana kadar neden haberdar değildim. Evet, teklifi kabuledeceğim ama sizi aramasam bundan haberim olmayacaktı."

Haliylekarşı taraf yelkenleri indirdi. Mücadele ederek hak kazanmış birininhuzuruna kavuştum ama işin peşini bırakmaya da niyetli değildim."Hanımefendi, bir yıl üyelik taahhüdünde bulunuyorum ancak iki ayfazladan ödediğim o yaklaşık 20 lirayı da geri istiyorum. 'Cem Dizdar'abu ay gidecek faturadan o 20 lira düşülecek' diye oraya not alınlütfen!"

Huzurlu ses, "Efendim biz onu yapamıyoruz" karşılığınıverince "O zaman telefonumu verin hukuk bürosundan bir arkadaş beniarasın" diyerek karşılıklı iyi dileklerle telefonları kapattık.

Yaptığım ikinci konuşma, hiç çaktırmadan bir 'toplumsal kazıklanma' vakalarından birini de ortaya çıkardı.
Arayanses tıpkı ilki gibi 'iyi huylu'ydu. Ancak bu erkekti ve efendi birinsanın tonu vardı sesinde. Onun da maalesef adını unuttum. Aramızda üçaşağı beş yukarı şuna benzer bir konuşma geçti...

- İyi günler Cem Bey, ben Digitürk finans bölümünden ......... Nasıl yardımcı olabilirim?
-Daha önce konuştuğumuz arkadaşa taleplerimi iletmiştim. Sanırımkonuşmalarım orada kayıtlıdır. Bir daha uzun uzadıya tekrarlamayayım.Oradan dinler, sıkıntımı öğrenirsiniz...
- Anlıyorum efendim ama...
(Bunun üzerine kısa bir özet yaptım)
-Şimdi mesele şu. Evet, bir yıllık üyelik garantisi veriyorum. Ayda93.80 lira ödeyeceğim ama o arada ödediğim 20 lirayı gelecek faturadandüşeceksiniz...
Şimdi sıkı durun...

Ya azimli ve kararlı duruşumiçin bana bir kıyak yapıldı, ya ses tonumun ikna ediciliği karşıtarafta şahsıma karşı bir hüsnüniyete neden oldu ya da zaten var olanve "Alın kardeşim dekoderinizi çıkıyorum Digitürk'ten. Maçları da gidipkahvede/meyhanede izlerim artık" diye aba altından sopa gösterenherkese yapılan yapıldı.

- Cem Bey, şöyle yapalım. Siz bir yıllıktaahhütte bulunun ben de sizi 79.90 liralık pakete sokayım. Böylecefazladan ödediğiniz parayı da size geri ödemiş olalım.
- Tamam kabulediyorum ama şimdi size sorarım, bu adil bir ticaret mi? Kredi kartıekstresine bakmayıp sizi aramasam her ay 24 lira kadar fazlaödeyeceğim. Bu da yılda nereden baksanız 290 liraya yakın para eder.
- Evet efendim.
- Peki benim durumumdaki insan sayısı 200 bin kişi olsa... Bu da toplamda 200 bin çarpı 290 lira değil midir?
- ???????

Durumumgösteriyor ki, Digitürk yöneticileri sanki futbol yayın ihalesigirmeden önce 'ince bir hesap yapmış' gibiler. Benim gibi 'geçuyanan'ların sayısı ne kadar kabarıksa, ki kime sorduysam hiçbiri kaçpara ödediğini bilmiyor, 'havadan' gelen para da aynı orandaartacaktır... Eeee, Allah bereket versin.       
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

Delirdik

| җ  ģǿĸнªп  җ | Beşiktaş'ım oLey

* Şampiyon BEŞİKTAŞ.!

NoPasaran

Aynen böyle oluyor..

İşyerinde aldığım faturaları biliyorum..

35 te ödeyen var
65 te..

hepsi aynı paket..
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

DIABLO

Bi ara bizimde vardı faiz olarak çok kötü faiz farkı olmasın ???
1 Sehit  için menemeni yakan Atamı özledim.

forzaChelsea

NoPasaran

ben 40 liraya izliyorum digitürkü cihan..

normal abone 65..

itiraz ederse 50 oluyor..

çok garipler ya
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

CR7

Üstelik Garanti ve Bonus Kredi Kartlarına PEŞİN FİYATINA 4 Taksit[/t]
[/t]
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

DIABLO

Alıntı yapılan: s.volkan - Şubat 03, 2010, 00:14:13
ben 40 liraya izliyorum digitürkü cihan..

normal abone 65..

itiraz ederse 50 oluyor..

çok garipler ya

En güzeli almamak zamanında aldık o zaman maddi durum kötü idi ödeyemedim kapandı faizle yanında her ay izliyormuş gibi para aldılar ama uzak kalsın bana

üye olcaksan dahi sözleşmeyi net bi şekilde okumak lazım itiraz etme hakımız varmı yokmu vs vs vs.
1 Sehit  için menemeni yakan Atamı özledim.

forzaChelsea