Ana Menü

Darwin ve Evrim Teorisi

Başlatan NoPasaran, Aralık 24, 2009, 18:35:58

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

NoPasaran

Az yada çok bildiğimiz bu teori hakkın ne düşünüyorsunuz..

Darwin bir deli mi

Yoksa Bir dahi mi
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Simurg

Hayır inanamıyorum fakat deli olduğunuda düşünmüyorum yanlış bulumlar olabilir
Bilim birikerek ilerler çünküm :D

BEŞİKTAŞK



Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

+18 !

İnanıyorum..

İnsanlığa şu ana kadar verilmiş insanın ve dünyanın nasıl oluştuğunu açıklayan tek teori ve Darwin "Das Kapital" ve "Evrim Teorisi" ile zaten bir dahi olduğunu göstermiştir..

Cem Goren

hıcbır fıkrım yok sıkkıda konmalı :)
benım ınandıgım yerlerde var ınanmadıgımda :)
altın kapılarımız kan oldu tayfun

CR7

Ben bu konuları seneye göreceğim ayrıntılı olarak ama bildiğim kadarıyle anlatiyim. Açıkçası evrim diye bir şey olduğunu düşünüyorum fakat insanların maymunlardan geldiği dusuncesine kesinlikle katılmıyorum. Örneğin kurbağa bir başkalaşım geçiriyor iribaş vs. derken ve kurbağa oluyor. Burada tamamız hepsi oluyor sonuçta. Ya da bir tırtılın kelebek olması. Orası da tamam dedik evrim var. Ama maymun ve insan olayına gelirsek bir kere evrim varsa ve surekli devam eden birşeyse maymunlar insana evrim geçirdilerse niye tüm maymunlar evrim geçirmedi ve insan olmadan farklı bir isimle maymun şeklinde bir tür olarak kaldılar? Belki eksik belki yanlış bilgim var. Şu an tam olarak ayrıntılarını bilmiyorum dediğim gibi. Sadece düşüncelerim bunlar.
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

NoPasaran

Darwinius masillae adı verilen bir tür ortaya çıkarıldı 19 Mayıs 2009 yılında.Ve bu türe ait tek bir fosil neredeyse tam olarak günümüze kadar geldi. Daha önceleride vardı ancak %30 luk kısmı ya çok geçiyor yada geçemiyordu tanımlanması için yiğit..

İşte bu yeni fosil, bilim dünyasına İDA diye geçiyor. Belki hiç duymadınız ama evrim teorisini konusuna karşı çıkanların yüzüne tokat gibi cevap veren bir buluş oldu. %95 oranında bulunan bu fosil, İNSAN VE LEMURLAR arasında GEÇİŞ formu oluşturduğu konusunda hem fikire vardılar..

Şu an Dünyamız 0 dan sonra 2009 yılında ve bu fosil tam olarak 45,000,000 yani 45 milyon yıl önceye ait..Hayali bile o kadar zorki.

İşte o canlı..





Tüm bunlar Evrimcilerin teorilerini oldukça destekliyor. Hatta bir çok bilim adamı şu an Darwinin bir çok teorisini resmi olmasada Kanun kabul edip, bilim dünyası konferanslarında örnek gösterebiliyor..

Okullarda bunlardan bilgi veriliyoırmu ? Hayır
Verilirmi ? Yine Hayır..

Darwin kimseye Tanrı'ya inanın yada inanmayın demiyor ancak kitaplarda önümüze getirilen dinler , eğer insanlığın oluşumu halen adem sayacaksa işte o zaman Darwinin ispatlanmak üzere olan evrimi orada durun diyor, insan yaratılmadı hepimiz başka canlıdan oluştuk..
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

free10

Bilimin felsefe içerisinde incelenmesi 2000 yıldan fazla bir süreci kapsar. Bir çok felsefecinin doğayı anlamlandırmak çabası içerisindeyken bir taraftan da bilimsel bilgilerle donanımlı olması (en bilindik örneği Aristoteles'tir) bu sürecin nedenlerini açıklıyor. Bilim tarihi ve felsefe tarihinin çakışması da yine bundandır.

Felsefenin, bilimsel bilgilere "doğayı anlamlandırarak felsefeye hizmet etme gerekliliği" dayatmaları, bilimin kendi içerisinde kısırlaşmasına neden olmuş ve asıl sorulması gereken sorulardan uzaklaştırmıştır. Burada, felsefenin bilim içerisinde olmaması gerektiği değil yaklaşımlarının farklı olması nedeniyle zaman zaman bilimi kısır sürece sokması eleştirilmektedir.

Önceleri Doğa felsefesi içerisinde incelenen Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik gibi alanlar, yaklaşık 300 yıl önce kendi disiplinlerini oluşturarak felsefenin bu etkisinden sıyrılmaya başladılar. Felsefenin yaklaşımından sıyrılan bilim, dogmaların doğurduğu inançların karşıt argümanlarını ise hiç bir zaman başından atamamış; metafizikle evreni anlandırmaya çalışan kişiler bilimi bilimle karşılamanın mantığını kavrayamamıştır.

Bu nedenle kendi çerçevesinde oluşum sürecinde en az 300 yıllık bir pay biçilen disiplinler, insanların bir kısmı tarafından hala filozofik, metafizik, dogmatik bakış açılarıyla mat etme çabasına devam edilmekte. Bunun en tipik örneğini ise Evrim Teorisi sürecinde görmekteyiz. Karşıt tarafların karşıtlıklarını oluşturan unsurun "Evrim Teorisi" olduğunu unutup, tepkilerini Darwin'e yönelttiklerini ve bunu bir inanç niteliği taşıyan "Darwinizm" şeklinde adlandırdıklarını görüyoruz. Bu da konuyu bilmsellikten uzak, eskiye yönelik bir tutum içerisinde izlediklerini gösterir.

Oysa Darwin ortaya koyduğu iki kitabında da dini ya da felsefik bir değerlendirme yapmamış ama olası gördüğü tepkilere karşılık da düşüncelerini "Bu kitapta sunulan görüşlerin herhangi bir kimsenin dinsel inançlarını sarsması için anlaşılır bir gerekçe görmüyorum." şekilde ifade etmiştir. Bu açıklamanın gereği, ortaya konulan, bilimle temellendirilmiş bilgilere karşılık oluşturulan argümanların da aynı çerçevede olmasını beklemekten kaynaklanır.

Bilimsel teoriler ancak bilimsel bilgiler ışığında çürütülebilir ve alternatifi de ancak bilimsel bir teori olabilir. Gün itibariyle biliyoruz ki doğal seçilim süreci içerisinde evrim teorisine alternatif oluşturacak bilimsel bir teorem yoktur.

Ülkemizde evrime karşı yanlış ve de önyargılı bakış açısının sebebi, bilim ve içeriğindeki kavramların yanlış anlaşılması ya da hiç anlaşılmamasından kaynaklanıyor. Bunun tipik örneğini, bahsedilen kesimin Evrim'in yanındaki "TEORİ" kelimesine karşı oluşturdukları ön yargıda gözlemleyebiliriz.

Kabaca, Hipotez –-> Teori –-> Kanunun hiyeraşik bir sıra izlediğine dair yanlış bir fikre sahip olan bu kesim "evrim gerçekten olsaydı kanun olurdu, o halde evrim yok" şeklinde basite indirgenmiş açıklamalarda bulunmakta. Bu şekilde yanlış anlamlandırdıkları bu kavram onları, zaten dışında oldukları bilimsel çerçeveden daha da uzaklaştırmakta.

Teorinin doğrulanması sonucu yasa olacağı fikrini kafalardan atmak gerek öncelikle. Yasalar belli koşullarda bir olayın gerçekleşme olasılığını tanımlayan bir genellemedir. Teoride ise böyle bir genellemeden ve sınırlandırmadan söz edilemez. Bilimin içerisine "mutlak" soktuğumuz zaman statikleştirmiş oluruz ve o artık bilimsel bilgiden çıkıp bir inanç oluşumundadır. (Darwinizm)

Teori (Kuram), bir çok yasa, gerçek, doğrulanmış hipotez ya da başka teorileri ilişkilendirerek iyi desteklenmiş kuramsal bir çerçeve oluşturur. Ve bir çok gözlem ve deneyle desteklenmiştir. Yani aksi, bilimsel argümanlar içerisinde ispatlanmadığı sürece geçerliliğini korur. Evrimde ise bu "gerçekçiliği koruma durumu" gün geçtikçe gücünü arttırarak devam ediyor. Bunun nedeni bu teorinin, günümüzde en çok dinamizmini koruyarak yoğun şekilde araştırmalarına devam ettiren bir alan olmasıdır. Ve bu araştırmalar bir disiplini (Biyoloji) temellendirebilecek kadar güçlüdür.

Evrime karşı genel bakışın çağdaş dünyada bilimsel çerçevede ve çeşitli dogmatik safsatalar dışındaki mantıksal argümanlarla tartışılması bu kadar zor olmasa gerek.
BERTOLT BRECHT

[KralKartal]

Darwin teorisi yalanlandi zaten, oyle birsey yokmus ;)

inansam ne olacak ki, teori yalanlanana kadar dogru kabul edilir,

yalanlandiktan sonra degil...
Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi

NoPasaran

2009 DÜnya darwin yılında teorinin yalanlandığını söylemek bilime küfürdür..

Darwin teorisi artık çok daha güçlü ihsan..

nerede diyor yalanlandırğını..

naptın yahu
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

[KralKartal]

ben oyle okudum volki, oyle bisey yokmus :)
Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi

NoPasaran

harun yahya der onu :)

Tarihi özellikle yazmıştım böle diyeceğinzi bildiğim için

19 MAYIS 2009
Darwinius masillae :)
Aşk bu Aşk !

volkanca.net


keskinli

bizi bi yaratanin oldugu,hemde direk insan olarak yarattiginin o kadar cok kaniti varki,dolayisiyla darwinin teorileri hic inandirici degil
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

NoPasaran

Ama dünya böyle demiyor

Var olanlar Darwini haklı çıkarıyor  ;D
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

[KralKartal]

bilim adamlari bu isin icinden cikamadi biz mi cikacaz :)

Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi