Ana Menü

Futbolcu Neden Forma Çıkarır ?

Başlatan ilhan mansız_melis, Ağustos 18, 2009, 12:03:22

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ilhan mansız_melis

Hürriyet yazarı Kanat Atkaya, futbolcuların forma çıkarma merakını köşesine taşıdı.
Telegol ekibi Fenerbahçeli Kâzım'ın attığı golden sonra formasını çıkartmasını tartışıyor. Gökmen Özdenak, Sinan Engin, Ziya Şengül, Ahmet Çakar ve Serhat Ulueren'den büyük jüri "Kesin vücudunu göstermek için çıkarttı formayı" görüşünde birleştiler.
"Dövmeleri göstermek istiyor olabilir" şeklinde bir muhalefet şerhi de düşüldü fakat genel kanı Kâzım'ın "edeleli vicûd"unu gösterdiği yolundaydı.
Hakkını vermeyi de ihmal etmediler Fenerbahçeli futbolcunun: "Ama vücudu güzel hakikaten.."
Hatta "Drogba da dün formayı fora etti, vücut gösteriyorlar canım, başka izahı yok" şeklinde bir uluslararası açılım da yaptılar.
Final bir Sinan Engin/Ahmet Çakar diyaloğu ile taçlandı:
Sinan Engin: (Göbekleri işaret edip gülerek) Hocam biz gol atsak formayı çıkaramayız di mi?
Ahmet Çakar: Ben çıkaramam, dikişler filan patlar.
Futbol maçlarına gelen kadınların yakışıklı erkek futbolcularla tribünden sahaya flört ettiklerini iyi bilirim.
Kubilay Türkyılmaz'ın özel seyircileri vardı, biri de yakın arkadaşımdır.
1980'lerde Beşiktaş tribündeki kadınların kalbi Recep'le Metin için aynı derecede atmıyordu herhalde di mi?!
Galatasaray'ın tarihte görülmedik derecede çirkin bir kadroyla (erkeğin güzeli çirkini olmaz, takılmayın o yüzden) sahaya çıktığı maçta arka sıradan genç ve güzel bir kadın (meşhur bir yazardır bugün) "Yönetim uyuma, David Beckham Cimbom'a" diye tezahürat patlatmıştı.
Fenerbahçeli güzel arkadaşım Feryal Pere bence bu konuyu ele alır ve hepimizi aydınlatır.
Fenerbahçeli futbolculara futbol temalı aşk mektupları yazan Feryal "Forma çıkartmanın tribün kadınları üzerinde yarattığı etki ve bunun Türk erkeğinde tetiklediği kaşıntı hissi"ne değinmeli.
Biliyorum tabi; Feryal'in de "aşkı renklere, futbolculara değil..."
Ama doğruyu söyle Feryal: Pierre Van Hooijdonk mu, mesela Mehmet Topuz mu?.. Hain olduğumu biliyorum. Öptüm.

Forma çıkarma bence biraz da hırs ve mutluluk :)
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

CR7

Bence Forma çıkarma golü işte bu vücut attı
formanın içindeki adam attı
ben attım golü demek

sarı kart gösterilme nedeni ise formadaki reklamların futbola kattığı para ve reklamın en çok göze çarptığı an olan gol anında görülememesi sonucu reklamverenler tarafından şikayet edilmesi bence..
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

ilhan mansız_melis

Kart işi de saçmalık bence adam seviniyor size ne sevinmesinden Allah Allah

CR7

formayı çıkarmadan sevinemiyor mu?
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

Simurg

bende merak etmişimdir bu konuyu
fakat bence forma çıkarmak çok saçma
yada bana öyle geliyor diyeyim
o formayı kutsal sayıyorsak
çıkarılması çok abes ve hakaret dozunda olabilir...
bu bir varsayımdan ibaret

forma çıkarılmasının
karşı tarafa karşı kullanılan kötü bir ima olarak gözüküyor gözüme
çok mu fesatım ne ;D

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

ilhan mansız_melis

Tabi ki forma çıkarılmadan sevinilebilir ama o anki duygularla hareket eder futbolcu tabi her maçta yapanlar için söylemiyorum

Kralkartal21

Hiç saçma değil..
Örneğin Ben Beşiktaş'da oynıyacam.. 90.dk'da çok çok önemli maçta takımın kader maçında dakika 90 da topu ağlara göndericem ve formamı çıkarmıcam.. ba ba ba ba :)

O çoşku ve mutluluk patlamasıyla birlikte ben çıkarırdım formamı..
Ne gerek var diceksiniz ama futbolcu psikolojisi işte..

Bknz; Chealse - Barcelone dk 91 Gol İniesta..
Naptığını gördünüz :)
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

Büyükmustafa

Bunun en güzel örneği Pascal'a aittir :)

Kralkartal21

Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

Cem Goren

ben olsam bende cıkarırdım o formayı kazım yerınde olsam dk 70 saldırıyorum gol gelmıyor zaman daralıyor cıkıp atmısım golumu ıstedıgım sekılde sevınırım tabı olcusunu kacırmamak kosuluyla
altın kapılarımız kan oldu tayfun

noumAyberk

Bir konuda ilk defa Kubilaya katılıyorum ;D
Şaka bi yana cidden golden sonra insan evde tribünde saldırcak bişeyler arıyor. Sahada oluncada futbolculara saldırcak halin yok ya formayı çıkarıyosun sallıyosun falan. Ben olsam ben de çıkarırım.
Futboldaki en saçma kuralda bu yani. Ne demek formayı çıkarırsan sarı kart. Yakında sevinmeyide engellerler.

Simurg

herkesin sevinme türü var heralde
formayı çıkarıp
kart yersen takımını da zora sokarsın
sevinme forma çıkarmadan 
hele formayı öpüyolarya mesela benim öyle daha çok hoşuma gidiyor :D

BEŞİKTAŞK

noumAyberk

çıkarıp öpersin daha güzel olur :D

Simurg

İlla çocuğun vucüdunu görcek ya :D ;D

BEŞİKTAŞK

carsi52

Bencede forma çıkarana sarı kart çok ama çok saçma..
Bırakında adam sevinsin.Bende kubilaya katılıyorum.
Ben BEŞİKTAŞ gibi bi kulüpte veya herhangi bir kulüpte futbol oynıcam illa 90.dakika için geçerli değil kaçıncı dakika olursa olsun bende formamı çıkartıp o formayı öpe öpe atkı gibi sallaya sallaya tribündekilerle sevinmek isterim.
Bölünür senin için uykular!