Ana Menü

Bank Asya 1.Lig Fikstürü Çekildi

Başlatan carsi52, Temmuz 14, 2009, 21:59:31

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carsi52

2009-2010 Sezonu Bank Asya 1. Lig fikstürü çekimi Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Ataköy Olimpiyat Evi'nde yapıldı. Fikstür çekimine, TFF ve Bank Asya yetkilileri ile Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek 18 kulübün temsilcileri katıldı. Bank Asya 1. Lig'de 1. hafta maçları şöyle;

K.Erciyesspor-Dardanelspor AŞ
Altay- Kartalspor
Giresunspor-Orduspor
G.Antep BŞ Bld.-Konyaspor
Samsunspor-KDÇ Karabükspor
Adanaspor AŞ-Karşıyaka
Boluspor-Mersin IY
Hacettepe-ÇK Rizespor AŞ
Bucaspor-Kocaelispor

Kura çekimi öncesi TFF Genel Sekreter Vekili Gıyasettin Şenman şöyle konuştu: " Son 2 yıldır Bank Asya'nın isim sponsorluğunda Bank Asya 1. Lig adıyla gerçekleştirilen lig yeni sezonda da bu isimle düzenlenecek. Bank Asya 1.Lig'e yükselen Bucaspor, Mersin İdman Yurdu ve Dardanelspor'a hoş geldin dileklerimizi iletirken, mücadele edecek 18 takımımıza da TFF adına başarılar diliyoruz. aha önceden de ilan ettiğimiz üzere Bank Asya 1.Lig'de 2009-2010 sezonu 22 Ağustos Cumartesi günü başlayacak ve 9 Mayıs 2010'da sona erecek.

Sizlerin de yakından takip ettiğiniz üzere 2008-2009 sezonunda Bank Asya 1. Lig çok keyifli ve çok heyecanlı geçti. Bu sezonda 6 bölge ve 16 şehirden 18 kulübün bulunduğu Bank Asya 1. Lig aynı heyecanda geçecektir.

TFF Yönetim Kurulu geçtiğimiz ay aldığı karar doğrultusunda Bank Asya 1.Lig'den Turkcell Süper Lig'e yükselecek 3'üncü takımın belli olacağı play-off maçlarının tek devrelik lig usulüne göre oynanmasına karar verdi. Normal sezonu 3. ,4. ,5. ve 6. bitirecekler arasında oynanacak müsabakalar sonucunda dört takım arasından ilk sırayı alan takım Turkcell Süper Lig'e yükselecek.

Bir diğer yenilik de sportif reklam ve ekipman talimatında yapılan değişiklikler oldu. Bank Asya 1.Lig'deki kulüplerimiz yeni sezonda forma ön yüzlerinin yanı sıra arka yüzü ve şortlarının sağ ön yüzüne de sponsorluk alabilecek.

Ayrıca yeni sezondan itibaren Bank Asya 1.Lig'de yer alan takımlar formalarına, iç saha ile deplasmanda oynadıkları maçlarda farklı firmaların reklamlarını alabilecek.

Bank Asya 1. Lig kulüplerinin kendi veya başka bir kulübün futbolcusu ile imzaladığı sözleşmenin tescili için ödeyeceği miktarın, futbolcu başına 550 liradan 50 liraya indirildiğini müjdelemek isterim. Haziran ayındaki mali genel kurulda sayın başkanımızın da belirttiği gibi Bank Asya 1.Lig kulüplerine destek kapsamında 60'ar bin TL kaynak ayrıldı. Ümit ediyorum, tüm kulüpler sportif rekabetin yanısıra sezon boyunca centilmenliği de hiçbir zaman geri plana atmazlar."

Bank Asya Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Çiğdem Belgütay da: "2009-2010 futbol sezonu Banka Asya 1. Lig fikstür çekimini heyecanla bekledik. Bir buçuk sezon önce sponsor olarak bu lige adım attık. Bu süreci birlikte geçirmenin mutluluğunu yaşadık. Bank asya Ligi'nin bu sezon da centilmence, yüksek mücadele ve heyecanla play-off mücadeleleri sonuna kadar süreceğine inanıyorum. Sezon sonunda herkesin güzel anılarla ayrılacağı bir lig olmasını diliyorum" dedi.

kaynak : tff

İlk haftadanda derbi olur mu yah

Giresunspor-Orduspor :D

Ama birde şöyle olay var maç seyircisiz ;D
Bölünür senin için uykular!

Alp Erdem