Ana Menü

Şarj aletleri tarih oluyor

Başlatan Çarşı10-ur, Kasım 22, 2006, 15:32:32

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çarşı10-ur

Dizüstü bilgisayar, cep telefonu, MP3 çalar gibi elektronik cihazları şarj etmek için kullanılan kablolar yakında tarihe karışacak.

Amerikalı bilim adamlarının geliştirdiği bir teknoloji, elektronik cihazların kablo kullanmadan şarj edilmesini sağlayacak.

ABD'nin Boston kentindeki Massachusetts Institute of Technology (MIT) üniversitesinden bilim adamlarının geliştirdiği sistem, asırlardır üzerinde kafa yorulan ve kablosuz güç iletmeyi amaçlayan kavramdan hareket ederek, metrelerce uzaktan çalışabiliyor.

Araştırma ekibi, çalışmalarında, enerjiyi tüm yöne dağıttıklarından yeterli enerji nakletmeyen radyo antenlerinin ilettiği gibi elektromanyetik radyasyon yerine, "uzun rezonanslı" denilen "ışınımsal olmayan" bir sistem kullandılar.

Henüz teori aşamasında olan, ancak bilgisayar modeli ve matematik verileri çalışan sistem sayesinde 3 ila 5 metre uzaklıktan enerji transferi mümkün olabilecek. 

Bu Haber Toplam 5483 Defa 
www.carsi10ur.picz[edit]om
http://www5.yonja.com/ruhumuzburda

Çarşı10-ur

www.carsi10ur.picz[edit]om
http://www5.yonja.com/ruhumuzburda

boss

Kolpa haber bu eger oyle olsa bile bizim ülkemize anca 2025 yılında gelir :D ;D :D

ugur24

oooo hem o aletin fiyatı telefondan fazla olur...

@LAYINA GİDER

BerkAy1903

19o3

Simurg

evet yha 2 günde bir bitiyo sinir oluyorum

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

Unforgiven

Lan ahmet telefonun şarjı bitdi.

Napim oğlum bir tarafıma takcak halım yok herhalde telefonu.

Artık bu muabbetlerden kurtulcaz.

Sevindim . ;D
Kimbilir sen benim halimde sakinliğimde ne buldun,bense yorgundum kendi kendime sokuldum,uyuya kaldım AKLIMIN İPLERİNİ SALDIM o giderken biran durup peşinden baktım nedersin,umarım beni affedersin nedersin,umarım beni affedersin,belkide terkedip gidersin,nedersin[/b

carsi52

o biraz zor kurtulmak bu türkiyeye ancak arkaadaşın dediği gibi 2025 yılında gelir ;D hadi geldi diyelim onu almak için aziz yıldırım gibi çalışmak gerek :D
Bölünür senin için uykular!