Ana Menü

Söyleşi Cevapları | Free Idea

Başlatan erdibatmaz, Mayıs 29, 2009, 22:54:07

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdibatmaz

Simurg
Alıntı Yap1) Free İdea kimdir necidir ne sever ne sevmez anlat bakalım bize sen nasıl birisisin?
2) Şuan radyo-tv bölümüne gidiyorsun isteyerek mi seçtin ve ideallerin nelerdir?
3) Neden beşiktaş?

bonus soru çok okuyan mı çok gezen mi :D

1- Bu bölüme nüfus cüzdanıma bakarak cevap vermek istiyorum :D Erdi Batmaz, 1 Ekim 1989 Küçükçekmece doğumlu. Kadir Has Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü 1. sınıfını bitirdim. Kayıpsız geçicem umarım. Kişisel olarak çok soğukkanlıyımdır. Başkalarına saygısı olmayan insanlarla hemen ilişkimi keserim. Burçlara inanırım. Enerjiye inanırım. Herkesin sevdiği şeyi sevmem. Marka giyinmem. Bağlama çalarım, çok sesli müzikten hoşlanırım. Fotoğraf çekmeyi severim. Çekingenimdir. Burda yazdıklarım gibi daldan dala atlarım. Bazen dalıp gittiğim için arkadaşlarımdan küfür yerim. Durduk yere gülümserim. Yemek olarak pilavı severim, pirinç pilavı. Bir de dışarıdaysam, kesinlikle tercihim dönerdir. Lüks mekanlara girmem. Akan kalabalığı severim, duran değil. Ailemle birlikte yaşıyorum. Benden küçük kardeşim var bir tane. Hastaneleri sevmem. Hayat felsefem; "hızlı yaşa genç öl"dür. İngilizce bilirim, derdimi anlatacak kadar. İtalyanca öğrenmek istiyorum. Yazım kuralları ve imlaya elimden geldiğince dikkat etmeye çalışırım ama siz özellikle doğru yazıyor mu bu acaba diye dikkat etmeyin bundan sonraki yazılarda. Herkesin eşit şartlarda yaşadığı, kimsenin mülkiyetinin olmadığı, insanın en değerli varlık olduğu düşüncesini taşıyan bir düzende yaşamak isterim. İnsanın yaratılışıyla birlikte gelmemiş olan her şeyi sorgularım.

2- Öss denen, insanları üniversitelere sokmak için yapılan fakat zekayı değil ezberi ölçen bir sınav sisteminden pek beklentim yoktu ilk başlarda, ama ben gazetecilik veya sinema istiyordum. Birinden biri olmalıydı. İlk sene değil ikinci sene oldu girişim, o da ek tercihle. 1 sene ingilizce hazırlık okudum. 2008-2009'da ise birinci sınıfa başladım, bitti. Doğru bir tercih yapmışım, bunu anladım. Sinema bana göre bence. Manyak olmak lazım sinemacı olmak için. Normal bir insan başarılı olmaz bu sektörde. İdeallerim ise; ilerde adından bahsettirecek bir sinemacı olmak, :D Beşiktaş ile ilgili bir bilim kurgu sineması çekmek ve öldükten sonra hatırlanmak.

3- Beşiktaş, çünkü renkler. Siyah ve Beyaz. Hayattaki her türlü zıtlığın yansıması. Ayrıca hep 3. büyük takım dendi Beşiktaş için. Bende de hayatım boyunca hep ezilen ve hor görülen, azınlık olan sıfatlar bulunduğu için Beşiktaş'ı seçtim sanırım.

Bonus: Çok gezen güler... :D :P

ilhan mansız_melis
Alıntı Yap

1- Forumda neden Free İdea ismini kullanıyorsun ?
2- Dün kü maçı izledikten sonra neler hissettin ?
3- Seni engellediğim zaman bana çok kızdın mı  ? :D

1- Free Idea kendi naçizene çevirimle Özgür Düşünce demek... İnternet üzerindeki pek çok paylaşım sitesinde, herkesin kendine has isimleri var. Benim neden olmasın dedim, düşündüm düşündüm bu çıktı. Yabancı dil özentisi değilim, ama o sıralar ingilizce hazırlık okulunda olduğum için onun etkisi oldu tabi...

2- O günki maçı evde tek başıma seyrettim. Ondan önceki maçımızda onlara yenilmemiz bir toparlanma başlatır ve kesinlikle yenilmeyiz diye düşünmüştüm ve doğru çıktı. Yenilme ihtimalini hiç düşünmedim. Yani kafamda bir Türkiye Kupası kaldıran fb futbol kulübü resmi canlanmadı, neden acaba? :D her golden sonra, tahminimin doğru çıktığını görüp sevindim. tek olduğum için her türlü manyaklığı yapabilirdim ama pek abartmadım. :D yenmemiz çok iyi oldu.

3- yok, ama hala engeli kaldırmadığına kızdım :D
Alıntı Yap

+18 !
BeşiktaşLıLık aiLeden mi geLiyor?
Beşiktaş tarihinde en sevdiğin futboLcuLardan bir 11 oLuşturur musun :)
Şampiyon oLursak iLk yapacağın şey ne oLacak?

1- Babam Beşiktaşlıdır ama fanatik değil. Yine de aileden geliyor tabi. Pek kestiremiyorum, eğer o Beşiktaşlı olmasaydı hangi takımlı olurdum acaba... Direk Beşiktaş diyorum şimdi ama yine de hayat neler getirirdi bilinmez. Bu arada gurur duyduğum ilginç bir detay; büyükbabam 1903 doğumlu imiş... hiç görmedim tabi onu. 80'lerde ölmüş...

2- yazıp yazıp sildim ama yok, 100. yıl kadrosu diyorum.

3- şampiyonluğu semtte karşılamak istiyorum, ordan da havaalanına... takımı karşılamaya giderim büyük ihtimal. bunca yıldan sonra eğer o anları yaşayamazsam, çok acı olur :D insan orda kendini evinde hissediyor, çok değişik bir havası var.

carlito1903
Alıntı Yap

1. En büyük hayalini bizimle paylaşırmısın.

2. Hayatımın şarkısı dediğin bi şarkı var mı, varsa hangisi.

3. Beşiktaş'ta forvet oynuyorsun ligin son haftası İnönü'de derbi oynanıyor yenersek şampiyonuz dakika 90 skor 1-1 bir orta geliyor kafayı çakıyorsun 2-1 :)Golden sonra ne yaparsın ?

1- En büyük hayalim; bütün dünyayı dolaşmak, kaybolmak, sokaklarda yatmak. Elime yüklü bir miktarda para geçerse, kesinlikle yaparım bunu. Herkese de tavsiye ederim. Değişik insanlarla diyalog kurup onlarla anlaşmaya çalışmak, değişik kültürleri ve yerleri görüp şaşırıp kalmak istiyorum. Bir de semtten ev almak... harika olur...

2- Şarkılarla hiç aram yoktur hatta bilgisayarımda böyle ahım şahım bir arşiv bile yok ama Ahmet Aslan'ın Susarak Özlüyorum şarkısını beğenmişimdir. Yabancı olarak ise Lara Fabian -  Je Taime

Susarak Özlüyorum
Je Taime

3- Ağlarım. Oturur Hüngür Hüngür ağlarım. Çok güzel bir soru aslında, çünkü benim bunu aynen bu şekil hayal etmişliğim var. Ama kafayla değil, plase bir vuruşla ters köşeye :D şaka bir yana, şöyle birşey yaparım. Hani çok güzel bir gol atıldığında ağzımızı açarız ya ohaa lan deriz.. işte o ifadeyi yaparım sanki golü atan ben değilmişim gibi.. dalga geçerim yani :D
bir de gidip tribünlere atlayabilirim :D bir sürü şey işte :D

[KralKartal]
Alıntı Yap

1. Kralkartal.com'la tanisman nasil oldu?

2. Hayatinda vazgecemedigin 3 sey?

3. Hic deli gibi asik oldun mi bir kiza, ve sonu nasil bitti, veya devam ediyor?

Tesekkurler

1- Ekinler sayesinde oldu kralkartalla tanışmam, yani kralcarsi.com... o zamanlar evde internet olmadığı için saat 5'te internet kafeye gider ve sitenin ana sayfasına, ordan da ekinlerin bulunduğu linke tıklayıp onu bir not defterine yazardım. hergün biraz daha yaza yaza bitirdim :D ne manyaklık ya :D sonra birgün forum sayfasına girdim, öss falan bölümü vardı o aralar. Hem Beşiktaş'la ilgili konuşup hem de öss bölümüne girerim diye düşündüm, sonra ortam çok samimi geldi. Ben de yazdım. Hala burdayım. İlk forumum burası. Artık refleks oldu tarayıcıdan kralkartalı seçmek. Bir sürü de insanla tanıştım. Bu ortamı yaratan herkese sonsuz teşekkürler.
2- İnternetle tanıştığımdan beri kalkamıyorum başından kolay kolay. o yüzden birincisi internet.
Fruko Gazoz :D çok seviyorum gazozu... üretimi durursa hiç iyi olmaz benim için :D mahalle maçlarından sonra içerim bir tane...
Tabii ki Beşiktaş. Boşuna demedik bu sevdadan vazgeçersek allah belamızı versin. geçmem de zaten, bir hayat biçimine dönüştü Beşiktaş bende...

3- Bence olmadım. Çünkü hep daha fazla sevebileceğimi düşündüm. Çünkü en fazla olanı deli gibi sevmek. Pek aram yoktur kızlarla. 12 senelik aşk hayatım boyunca pek çok kızdan hoşlandım :D ama ciddi olmadı bugüne kadar hiç. Utangaçtım çünkü. Geçmiş zaman kullandım çünkü üniversite açtı beni biraz. Huyları olmamasına rağmen 3 tane kız bıkmış olacaklar ki gelip benden hoşlandıklarını söylediler. Tabi bunlar ayrı ayrı zamanlarda :D Bu yaz olur diye düşünüyorum :D Çok ciddi düşünüyorum ben bu konularda... Gidip reddeildiği için abuk subuk insanlara bir tane çakasım geliyor. Onlar gibi olmasın kimse, yazılı beyanatımdır.

Ben teşekkür ederim.

BJK_Kübra

Alıntı Yap

1- Şimdilik amatörde olsa film çekmek nasıl bi duygu, bu bölümü severekmi seçtin?
2- En çok duygulandığın Beşiktaş maçı hangisi?
3- Kendine örnek aldığın bi yönetmen var mı, varsa kim ve neden?

Şimdiden teşekkürler..

1- Severek seçtim, ama beklediğim gibi değil, daha iyi :D Film çekmek çok güzel bir duygu, belli bir hikaye anlatıyorsun, beğenen oluyor beğenmeyen oluyor. Zaten mahallede adımız yönetmene çıktı... Eleştiriler alıyorum falan. Çok güzel olmuş diyenler oluyor. Tek derdim kamera. El kamerasının görüntüsü çok kötü. Şöyle bi HD kameram olsa of of :D Çok güzel projelerim var... Olucak bişeyler ve hepiniz göreceksiniz :D Zaten bizim okul, kısa film çekenleriyle meşhur biraz. Kızsız adam falan, bizim okuldan çıktı bunlar. Okulun iyi olması daha da heveslendiriyor.

2- Porto maçı derim bu soruya cevap olarak. Çok kötü olmuştu o gol... Bir de tribünler bitmesin dertleri söylemeye başlayınca, iyice kötü oldum, gözlerim doldu ama ağlamadım. Hiç ağlamadım bugüne kadar. Ama yarın ağlayabilirim ters birşeyler olursa. Olumlu anlamda ise, 3-4'lük maç... o 4. gol olduğunda, daha önceden benimle dalga geçen ve 2. gollerinde üstüme çıkan arkadaş sus pus olmuştu. Aynı hareketi ben de yapmayı biliyordum ama Beşiktaşlının bir farkı olmalıydı. Sustum, kafamı dizlerimin arasına aldım ve işte bu lan !'^+%&/ dedim :D Sonra, yıllarca kouşulacak olduğunu ve onların ezikliğini düşündüm... Çok duygulu anlardı :D

3- Özellikle yok. Kendi istediğim ve çizdiğim yolda ilerleyip kimseden etkilenmek istemiyorum. Adından bahsettirecek bir sinemacı olmanın en önemli kuralı bu bence. Ama bilenler bilir, Umut Sarıkayanın karikatürlerinde anlattığı o ilginç ve hayata dair detayların olduğu filmler yapmak istemiyorum. Eğer bu şekil film yapan bir yönetmen varsa, o'dur benim idolüm.

Ben teşekkür ederim.

SercAn1903
Alıntı Yap

1- bundan sonraki hayatında ne olucağını düşünüyorsun ? :D

2- Bu foruma katılmanın amacı ve niyeti ne ? ve katıldığına memnun musun?

3- Türkiyede doğmuş olmak,yaşamak ve şu anki gidişatından memnun musun?

Herkeze Herşey İçin Teşekkürler..

1- :D Sinema sektöründe olacağım kesin, ama bu işin kameramanı var, kurgucusu var, yönetmeni var, senaristi var, ışıkçısı var. Ben kurgu veya görüntü yönetmenliği istiyorum. Alacağım derslere bağlı, bakalım. Bir de tv sektörü var ama ben düşünmüyorum. Yinede belli olmaz bakalım...
2- bkz: ihsan abi 2. soru

3- ben sadece türkiyenin değil dünyanın gidişatından memnun değilim. Kapitalist sistemin kaçınılmaz sonuçlarından biri olan krizler, senin benim cebimdeki paradan alıyor kendini toparlamak için. Türkiye'de doğmuş olmak ve yaşamaktan ise rahatlıkla söyleyeyim memnunum. Çok güzel ve zengin topraklar. Aynı zamanda tarihi de zengin. Ama bu tarihi tartıştırtmıyorlar. Tartışan düşünce suçlusu sayılıyor. Birşeyler değişmeli tabi, biz yaparız bunu, gençler. Eğitim seviyesinin düşüklüğü de çok kötü birşey. Kavram kargaşası yüzünden insan öldürülüyor bu ülkede. Bir yanlış anlaşılma, bir yan bakma veya başka şeyler. Neyse siyasete girmeyelim fazla.

Catak
Alıntı Yap

1- Bigün senide görebilecekmiyiz çok iyi bir kadroya sahip filmin yönetmeni olarak?
2- Bunun gerçekleşmesi çok mu zor?
3- Beşiktaş için yaptığın en çılgın şey nedir?

Şimdiden teşekkürler:)

1- Bence görürsünüz. Ölmezsem görürsünüz :D İdeallerim ve çabam var daha ne olsun demek ki görme ihtimaliniz var :D

2- Gerçekten çok zor. şahsen gözlemliyorum, hocalarım çok kültürlü ve kendini geliştirmiş insanlar. onların seviyesine nasıl gelirim bilmiyorum ama bir yolu var elbet. çevre edinmek çok önemli bu sektörde. kimse cv ye bakmaz, yaptığın filmlere bakar demişti hocamız çok haklı bence... Hayır demeyi bileceksin demişti bir de, yani görüntü yönetmeni gelip birşey şöyle olsun diyor sen kırmamak için tamam diyorsun. Böyle birşey olmamalı sinemada. Herşeyin cevabı yönetmendedir. Herkesin soru sorduğu kişi sette yönetmendir. Bilmiyorum diye bir seçenek yok. Zor yani bu işler, ama sevene zevkli...

3- Şu an düşündüm de hiçbir şey, hemen çılgın birşeyler yapmalıyım :D Şampiyon olalım, sabaha kadar kutlama yaparım, en çılgını bu. Hiç çılgın bir adam olmadığımı farkettim bu sorudan sonra :D

keskinli

Alıntı Yap
-aslen nerelisin?
-nerede yasamak iserdin secme imkanin olsaydi?
-gelmis ecmis en sevdigin besikasli kimdir?

1- Tunceli, Ovacık. Severim memleketimi. Gurur kaynağıdır bazen.
2- Güney Amerika'da bir yer olurdu büyük ihtimal. Karavanla gezerdim her yeri. Çok egzotik.. :D

3- Pascal Nouma... hırsıyla... Süleyman Seba... Mütevazılığıyla

Kısa cevaplar için kusura bakmayın(özellikle ahmet abi). Elimden geldiğince samimi olmaya çalıştım. Buraya kadar okuyan herkese teşekkürler...
bitti, dağılın.

4-8-15-16-23-42 :P

ilhan mansız_melis

Çok güzel bi söyleşi olmuş abi sağol
Bu arada engeli kaldırdım artık :D
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

keskinli

seni daha iyi tanimis olduk "özgür düsünce" :D
söylesi icin tesekkürler
cevaplarin sampiyonlukla kesistigi icin,her sezon sonu seninle söylesi yapma teklifi götürecegim yönetime :D
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

+18 !

cevapLar için teşekkürLer Erdi abi..

[KralKartal]

tesekkürler Erdi,  söylesi cok guzel olmus...

Iyiki bu köseyi acmisiz, kim akil ettiydi yahu :) valla unuttum
ama iyi olmus..
Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi

kartalpenchesi

Alıntı yapılan: ilhan mansız_melis - Mayıs 29, 2009, 23:06:14

melis alemsin  :ahaha

Alıntı YapYazım kuralları ve imlaya elimden geldiğince dikkat etmeye çalışırım ama siz özellikle doğru yazıyor mu bu acaba diye dikkat etmeyin bundan sonraki yazılarda

:D
cevaplar çok güzel teşekkürler erdi abi
Şampiyon Olacağız Beşiktaşım Bu Sene

Simurg

Güzel bir söyleşi olmuş kaç senelik üyeleri tanımış olduk :)
Dikkat bu yazıda süslü anlatım sanatına baş vurulmuştur!...

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

erdibatmaz

Alıntı yapılan: ilhan mansız_melis - Mayıs 29, 2009, 23:06:14

aferin melis :D

Alıntı yapılan: keskinli - Mayıs 31, 2009, 18:03:08
seni daha iyi tanimis olduk "özgür düsünce" :D
söylesi icin tesekkürler
cevaplarin sampiyonlukla kesistigi icin,her sezon sonu seninle söylesi yapma teklifi götürecegim yönetime :D

rica ederim, her zaman... :D

@sergen, ihsan abi, fatih... rica ederim, ben teşekkür ederim.

@Büşra;

Sen açtığın için söyleşiyi ayriyeten teşekkürler...

Teklif geldi de biz mi kabul etmedik :D tanımadıysan o senin kendi ayıbın :P :D

süslü olcak tabi... :D tekrardan teşekkürler...
bitti, dağılın.

4-8-15-16-23-42 :P

Cem Goren

foruma gıremedıgım zamanlarda old. için soru soramadım ama asagı yukarı hep aynı sorıları sorardım bende..oos bitsin bi tanede ben ıstıyorum sorun cevaplayayım :)
altın kapılarımız kan oldu tayfun

keskinli

Alıntı yapılan: [KralKartal] - Mayıs 31, 2009, 20:20:34
Iyiki bu köseyi acmisiz, kim akil ettiydi yahu :) valla unuttum
ama iyi olmus..
volkanin fikriydi
ara sirada olsa iyi fikirler cikiyor volkandan :D
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin