Ana Menü

Söyleşi Cevapları | Ugur24

Başlatan ugur24, Mart 10, 2009, 22:08:58

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ugur24

sorun çıktı gönderirken birkaç parçaya böldüm kusura bakmayın.  ;)

Keskinli

uğur kimdir? (nerelidir,ne yer ne içer,neyi sever neyi sevmez...)
beşiktaşla ilgili dileklerin ve düşüncelerin nedir?
askerlikte yaşadığın en ilginç olay nedir?

8 ekim 1987 üsküdar doğumluyum.boy 1.75 , kilo 65.iki çocuklu bir ailenin tek erkek çocuğuyum.memleketim erzincan.üsküdar cumhuriyet lisesi mezunuyum.askere gidene kadar hep üsküdarda yaşadım.askerden sonra kendimi çekmeköyde buldum.ev sahibi yamuk yapmış.yeni yeni adapte olmaya çalışıyorum buraya.üsküdarı , mahallemi , arkadaşları özlüyorum.burada kimseyi tanımadığım için pek dışarı çıkmıyorum.şu sıralar günlerim evde internet başında geçiyor.internet ve futbol en büyük zevkim.müzik dinlemeyide fazlasıyla severim.her türlü müziği dinlerim.arabeskte dinlerim , yabancı müzikte , rap müzikte.ama rock hariç.teoman denen heriften nefret ederim.kıl oluyorum o adama.birde iddaa tutkum var.her ne kadar pek yüzüm gülmesede oynuyorum işte.çok konuşanı , boş konuşanı , kalabalık ortamları pek sevmem.internete girdiğimde arkamda birinin durup izlemesine sinir olurum.yemek seçerim malesef.en sevdiğim yemek köfte patates.sevmediklerim bir hayli fazla.

Beşiktaşla ilgili düşüncelerim pek parlak değil.demirören efendi ile bu iş yürümüyor ve yürüyeceğine inanmıyorum.5 senede 5 hoca değişen takım nasıl başarılı olur.bu senede şampiyon olamazsak denizlide gider yenisi gelir.böyle devam eder gider.yönetim baştan aşağı değişmediği sürece takımdan başarı beklemiyorum.dileklerim tabi fazla.22 yaşına gelmiş ve bilinçli olarak sadece 1 şampiyonluk görmüş hasta bir beşiktaşlı olarak bende şampiyonluklar yaşamak ve avrupada başarılı olan bir takım seyretmek istiyorum.tamam sevinmek için sevmedik diyoruz ama o da bir yere kadar.beşiktaş taraftarı kadar takımına sahip çıkan değer veren başka bir taraftar yoktur.biraz sevinmek bizimde hakkımız.hep dert hep keder olmuyor böyle.yeni bir yönetimle güzel günler göreceğimize yürekten inanıyorum.

Askerde yaşadığım en ilginç olay : 2006 kasım ayından kalan bir davam vardı.saraçoğlu'na giderken Beşiktaş iskelesinde olaylar çıkmıştı.90'a yakın kişi gözaltına alınıp nezarete götürülmüştük.herhangi bir olaya karışmamıştım ama derdimizi kime anlatacaktık ki.o gece saat 12 gibi bırakmışlardı bizi.olay orada kapandı sanmıştım.kapanmamış.mayıs ayı gibiydi.bölük yazıcısı çağırdı sabah beni.bölük komutanının çağırdığını söyledi.davanın nisan ayında mahkemesi vardı.eve kağıt göndermişler önce.evdekilere askerde olduğumu söylemelerini ve dilekçe yazmalarını söyledim.dilekçe onlara ulaştıktan sonra dosyamı tabura göndermişler.bölük komutanı da şaşırdı dosyayı görünce.sivil kıyafetlerimi giymemi söyledi.apar topar hazırlandım Beytüşşebap kaymakamlığı'na götürüldüm bir uzman erbaş tarafından.ufak bir mahkemeye çıkardılar.hakim falan yoktu.iki kişi vardı içeride.o gün neler oldu diye anlatmamı istediler.ne olduysa anlattım çıktım.zaten gözaltına alındığımız gün verdiğimiz ifade dosyanın içindeydi.herhangi bir ceza gelmedi allahtan.çarşı iznimiz falan yoktu bizim orada.o gün sivilleri giyip Beytüşşebap merkeze gittiğim , uzun zaman sonra insan yüzü gördüğüm için çok mutlu olmuştum.askerde Beşiktaş yüzünden böyle bir şey yaşayacağımı tahmin etmezdim hiç.zaten biliyordu herkes fanatik olduğumu o günden sonra holigan demeye başladılar.

başka bir olay daha anlatayım.Kato dağı Beytüşşebap'ta.oraya sürekli operasyonlar düzenlenir.nisan ayında açılış eylül ekim aylarında kapanışı olur.aradaki aylarda da zaman zaman arazi taramasına çıkılır.biz ne zaman gidicez acaba diye sorardık hep komutanlara.temmuz ayıydı.sonunda bize de kato yolu gözüktü.komutanlar daha önce gittikleri için oranın son derece tehlikeli bir yer olduğunu anlattılar bize.sizde biliyorsunuzdur zaten duymuşsunuzdur illaki kato'yu.şırnak'ta cudi ve gabar'dan sonra en tehlikeli yer olarak kato gelir.çıkmadan önce en az 3 gün kalınacağını ama duruma göre bir haftaya kadar uzayabileceğini söylediler.hazırlıklarımızı tamamladık.üç günlük kumanyamızı , soğuk iklim kıyafetlerimizi aldık.temmuz ayı diyorum ama şırnak'ta gece oldumu hava aralık , ocak gibi olurdu.geceleri görevlerde soğuktan titrerdik.akşam saat 8 gibi yola çıktık.yolun çok uzun olduğunu biliyorduk.8-9 saat süreceğini söylemişlerdi.tüm tabur çıktık göreve.yaklaşık 200 kişiydik.ağır ağır dinlenerek devam ediyorduk.çökmüş bekliyorduk.daha yola çıkalı bir saat falan olmuştu.yanımızdan iki tane transit geçti.kimse müdahale etmedi.köy yolundan sık sık transit geçerdi zaten.devam ettik yolumuza.öyle yerlerden geçiyorduk ki karanlıkt[kufur otomatik editlenmistir-uyarildiniz]orkunçtu gerçekten.neyse sabaha karşı 5 gibi yaklaştık konuşlanacağımız yere.9 saat o ağır sırt çantalarıyla yürüdükten sonra ayaklarımızda derman kalmamıştı.metlerimizi serdik.terli hakimizi değişiyorduk.daha yiyecek bir şeyler bile çıkarmadan tim komutanı geldi yanımıza aceleyle.görev iptal dedi.ne olduğunu anlamadık.öyle şaşırdık ki hepimiz.nasıl iptal olur demeye kalmadan açıkladı.taburda istihbaratta duran yüzbaşı telsizle çağrı çıkmış tabur komutanına.taburun o bölgeye operasyona çıktığını öğrenmiş teröristler.herhangi bir pusu olayı olabilir diye tabur geri çekildi.9 saat yol yürüdükten sonra kimsenin geri dönmeye gözü yemiyordu.ama dönmek zorundaydık.yaklaşık bir saat kadar ilk geldiğimiz yerde bekledik dinlendik.daha sonra tekrar çıktık yola.gündüz olduğu için başka bir yoldan geldik bu sefer.o yolda 7 saat kadar sürdü.bir saat arayla 16 saat yolu boşuna yürümek hepimize çok koymuştu.yolun uzunluğundan çok çantanın ağırlığı yoruyor insanı.tabura döndüğümüzde yanımızdan geçen transitlerde teröristler olduğunu öğrendik.onlar bizden kaçtı biz onlardan.aslında bizimki kaçış sayılmaz gerçi tedbirdi sadece.hiç unutmuyorum o heba olan görevi.

teşekkür ederim ahmet abi.

OrCun

uğur abi askerden yeni geldin askerden önceki forumla şimdiki forum arasında ne gibi farklar görüyorsun?
en klasik soru:seni kim beşiktaşlı yaptı?
hangi spor dallarıyla ilgileniyorsun?

ben foruma katıldığım zaman 2006 senesinin başlarıydı.o zamanki adı kralcarsi.com'du.şu anda forumda bulunan üyelerin çoğu yoktu o zaman.forumda ilk tanıdığım ilk kaynaştığım üyelerin büyük çoğunluğuda şimdi yok.yeni üyelerin çoğunu tanımıyorum.doğal olarak ilk baştaki sıcaklık şimdi yok.ama zamanla tanıdıkça eskisi gibi olur elbet.gitmeden önceki haline bakarsam yenilikler yapılmış forumda güzel olmuş.

kimse bana sen beşiktaşlı ol demedi aslında.babam beşiktaşlı.çok fazla maç seyrederdi evde.ondan göre göre banada bulaştı beşiktaşlılık.renkleriyle , semtin yakın olmasıyla kanım ısınmış demekki beşiktaşa.allaha binlerce şükürler olsun iyiki beşiktaşlı olmuşum.

futbol dışında basketboluda yakından takip ederim.askerden önce basketbol maçlarınada giderdim.izleyicisiyim sadece basketbol oynamaktan anlamam.zaten şimdi iddaaya basketbolda dahil edildi.bundan sonra daha yakın takip edicem.birde tenis maçlarını izlemek hoşuma gidiyor.yazın wimbledonu , sharapovayı izlemek güzel oluyor.

teşekkür ederim orçun.

Batuhan*

askerde en korktuğun yada en heyecanlandığın anın
askerde hiç sıcak mücadeleye girdiniz mi
oralarda beşiktaş hasreti çekmek nasıl bir duygu
bonus : kralkartal'a nasıl katıldın abi

ilk operasyonumuzda çok heyecan vardı.korku değil ama heyecan.beytüşşebap'a bağlı altınkapı diye bir bölge var.Kato'nun Hakkari uzantısı olan bir yer.mayıs ayında orada 3 şehit verilmişti.oraya gideceğimizi gerekli hazırlıkları yapmamızı söylediler.haziran ayıydı.ilk görevimiz olduğu ve bir ay önce orada şehit verildiği için heyecanlıydık.baya büyük bir operasyon olduğu için beytüşşebap'ın bütün birliklerinden askerler çağırılmıştı.uzman erbaş timleri , özel harekat timleri ve komando timleriyle 600-700 civarında askerle gittik oraya.saatlerce yürüdükten sonra gruplar halinde etrafını saracağımız tepelerin çevresine dağıldık.biz muhafız timi olduğumuz için beklemede kaldık arazi taramasına katılmadık.operasyonu bizim tabur komutanı yarbay yönetiyordu.bizde onun koruma timi olduğumuz için onun yanındaydık.diğer birlikler arazi taraması yaptığı için onların işi daha zordu aslında.ne onlar ne biz herhangi bir ters durumla karşılaşmadık operasyon süresince.gece orada kalıp öğlene doğru çözülüp geldik.Altınkapı'da sene boyunca defalarca görüntü alındı.çok tehlikeli riskli bir yerdi orası.operasyon günü kimsenin burnu bile kanamadan döndük Allaha şükür.

hayır girmedik.televizyonda şehit haberi duyduğumuz zaman içimiz asker olduğumuz için daha fazla sızlıyordu.hep karşımıza çıksınlar çatışalım istiyorduk ama karşılaşmadık hiç.

en büyük özlemimde buydu zaten.anne babamı nasıl özlediysem beşiktaş'ı inönü'yü aynı derecede özlüyordum.maçları seyretme şansım vardı orada.izledikçe daha da kahroluyordum inönü'yü gördükçe.orada olamadığım için içim gidiyordu.kapalı kendinden geçtiği zaman yemin ederim tüylerim diken diken oluyordu.askerlik yüzünden iki sezon kombine alamadım.yeni geldiğim için bu sezonda kombinem yok.iki sene beşiktaş'tan ayırdı beni askerlik.aklınızı kullanın kısa dönem yapın gelin erkek üyeler.

kimsenin tavsiyesi olmadı.kendi kendime internette gezinirken buldum.açılan konular sitenin içeriği hoşuma gitti.üye oldum iyiki olmuşum.forumun açık ara en uzun süre online olan üyesiydim askere gitmeden önce.15.16 ay hiç girmememe rağmen hala listede ilk 10'dayım.düşünün yani o derece sıkı bir kralkartal üyesiyim.

teşekkür ederim batuhan.

eRe

askerden sonra degıstın mı ? hangı huyların degıstı?
kendını nasıl bırı olarak goruyorsun?
en cok neyı ozledın askerdeyken?

edit:
ozel soru bunca yılın hatrına :

mz de bana yenılmeyı sonra cırkınlesıp sureklı yenıyorum demeyı ozledın mı

edit:
yonetım ızın verırse bu soruyuda sormak ıstıyorum ozledıgım askere

ıddaa da oynadıgın butun macların tutmamasını ve sayende bızımde kuponlarımızın yatmasını nasıl basarıyorsun

pek değiştiğimi sanmıyorum.yani değişen bir huy görmedim kendimde.gitmeden önce nasılsam yine aynıyım.fiziksel olarak değiştim.iştahım kapandı.doğru dürüst bir şey yemiyorum.baya bir zayıfladım.bir ay içinde 10 kilo vermişim.

oldukça sakin , alçakgönüllü , soğukkanlı , yardımsever , duygusal , iyiliksever , kimsenin yaptığı iyiliğin altında kalmayan , kimsenin kalbini kıramayan ; menfaatçi , yalaka ve ikiyüzlü insanlardan nefret eden , saygılı , iyi biri olduğumu düşünen biriyim.

ailemi , arkadaşlarımı , maça gitmeyi , bağıra bağıra tezahürat yapmayı , bilgisayarımı ve patso yemeyi özledim.

yine başlamayalım remzi efendi.bir kere genel istatistiklere ve geçmiş maçlara bakarsan kimin daha üstün olduğunu görürsün.yedi-sekiz tane yediğin günleri unutma.insanları yanlış bilgilendirme lütfen.o günleri çok özledim.aramızda yaptığımız ligde maçımız olduğu zaman valla billa taa sabahtan heyecan sarardı beni.o gün beşiktaş maçı varmış ve onu beklermiş gibi maç saatini beklerdim.özellikle seninle denk takımlar oduğumuz için aramızdaki çekişme daha büyüktü ( aslında senden çok daha iyiyim biliyorsun ama alınma diye denk diyorum ) eğer forumdan ayrılan arkadaşlar olmasaydı yine o günlerdeki gibi lige başlardık.ben yeni takım aldım.biraz zaman geçsin olmazsa ayrılan arkadaşları alıp yeni lig yaparız.

yemin ederim forum uğursuz.dikkat ettiysen askerden geldikten sonra foruma kupon koymadım.bundan sonrada koymam.ara sıra güvendiğim sürpriz maçları yazarım o kadar.bu foruma yazıp tutturduğum kupon hiç olmadı.ara sıra tutuyor kuponlarım tabi ama tutan kuponlar hep buraya yazmadığım kuponlar.kralcarsi'dan bu foruma taşındıktan sonra kupon tutturanlara bir bak.5-6 tane kupon tutmuş 3 senede.bu istatistik zaten forumda uğursuzluk olduğunu gösteriyor.sana herhangi bir iddaa bülteni çıktığı zaman msnden 10 tane maç söyliyim.en az 8 tanesi tutar.iddaa ediyorum tutar.tabi bildiğin maçları aynı kupona yazmış olmakta zor.ama genel olarak tahmin ettiğim maçlarda başarılı olduğumu düşünüyorum.sadece aynı kuponda tutturamıyorum sorun bu.

teşekkür ederim remzi.

ugur24

banı

orhan gencebay'ı dinlemeyi bırakıp evanescence dinlemeye başladın mı?
istanbulda yaşayıp avrupa yakasının kargaşasını yaşamamak nasıl bir duygu?
maçlara gidebilmek için kombine bulabildin mi? =)

hayır banu şansına küs.orhan baba bir efsane nasıl bırakırım onu.hatta eskisinden daha fazla dinlediğimi söyleyebilirim.asker adam rock müzik dinler mi?orada mp3 üm vardı içi orhan baba şarkılarıyla dolu olan.her gece orhan baba'nın sesi ile uyurdum.

anadolu yakasında yaşadığım için daha şanslıyım.avrupa yakasının kalabalığı çekilmez.üsküdar son derece sakin şirin bir yerdi.istanbul'un en güzel ilçesiydi bana göre.ama bende yokum artık orada.aklım hala üsküdar'da.evden çıkıp stada girmem 30 dakikaydı.buraya maç sonrası dönmekte zor oluyor.çok özlüyorum üsküdar'ı çoook.

kombine bulamadım maalesef.döndükten sonra istanbul'da trabzon ve belediye maçları oynandı.trabzon maçına biletle girdim 100 lira.belediye maçına gitmedim.kapalıya her maça da bilet alamam.bu sene inönü'de oynanan önemli maçlara yine biletle girerim artık idare edicem bu sezonu.önümüzdeki sezon kombine alıcam nasılsa.

teşekkür ederim banu.

kartal penchesi

kendini 3 kelime ile tanıtacak olsaydın hangi kelimeleri seçerdin?
Sevdiklerin - Özlediklerin - Korkuların neler?
en çok hangi oyuncuyu beşiktaşta görmek isterdin?

duygusal , anlayışlı , mütevazı.

ailem , sevdiğim , gelecek.

pascal nouma.oynamasın kenarda otursun yeter.

kısa ve öz sorular sormuşsun , kısa ve öz cevapladım.teşekkür ederim kardeşim.

Simurg

Asla dediğin ve senin için önemli olan vazgeçemeyeceğin veya affetmeyeceğin değerler yada yargılar var mı?
Hiç ölümden döndüğün bir olay var mı varsa anlatır mısın?
Elinde bir imkan var ve beşiktaş kadrosunu yeniden kuruyorsun diyelim yönetimden teknik direktörüne, futbolcusuna kadar herşey senin hayal ettiğin gibi olacak, hayalindeki o kadroda kimler olurdu ?

ihanet.bu kadın-erkek ilişkiside olabilir herhangi bir şeyde.ihanet eden insan karakteri olmayan insandır.elindekinin kıymetini bilmeyen ona değer vermeyen insandan hiçbir hayır beklemem.ihanet eden insan bitmiştir benim için.

var 2 tane.ikiside bisiklet kazası.aslında 3 tane ama bir tanesi diğer ikisi kadar ciddi sayılmaz.bisiklete binmeyi çok severdim zamanında.çocukluktan kaynaklanan bir hevesti.çok binerdik biz bisiklete ve hep uzak yerlere giderdik.küçükken sigara kağıdı oynardık biz   ;D  mutlaka oynayan vardır aranızda.şimdi ne kadar aptalmışız diyorum ama çocukluk işte sigara kağıdı toplardık hep.kadıköy'e gittik bisikletlerle bir gün.orada değişik , yabancı , puanı yüksek sigara kağıtları olurdu.toplayacağımız kadar topladık ve eve dönüyorduk.tam marmara üniversitesi haydarpaşa kampüsü'nün önündeki otobüs durağında oldu olay.ters yönde sürüyorduk biz bisikletleri.karşıdan otobüs geliyordu.durağa doğru yaklaştı.bende otobüsün üzerine doğru sürüyorum bisikleti.o durağa yaklaştıkça kaldırımla aramdaki mesafe iyice daraldı.durmadımda yanından devam ederim diye düşünmüştüm.ama devam edemedim.bisikletin ön tekeri kaldırıma sürttü.dengemi kaybettim.hareket halindeki otobüse doğru yana düştüm.tam arka kapının oraya.eğer bir metre kadar öne doğru düşseydim koca tekerin altında kalabilirdim.allah korudu.

birde nakkaştepe'de kaza geçirdim.koç holding'e doğru giden bir yol var.belki bilen vardır.kaldırımdan gidiyordum bu kez.oranın kaldırımları biraz yüksektir.bu kez yanımızdan geçen arabalarla aynı yönde gidiyoruz.kaldırımlar biraz dar ve ağaçlar var tam ortada durur.ağacın büyüklüğüne göre sağından veya solundan ne taraf uygunsa geçe geçe gidiyordum.bir tane ağaç çıktı önüme.kararsız kaldım ne taraftan geçiyim diye.solundan geçicem diye karar vermiştim ki o dar yerden ön teker aşağı düştü.bende düştüm tabi.tam orada hızla gelen bir taksi düşeceğimi gördü ve kırdı direksiyonu.bisikletin boynuzu taksiyi çizdi boydan boya.taksici usta şoför olmasaydı direk bana çarpabilirdi.yine allah korudu orada.

tamam.6 yabancı ve 5 türk oyuncu olsun o zaman.

Rüştü.
Terry
Puyol
Gökhan Gönül
Üzülmez
Gerrard
Uğur Boral
Hamit Altıntop
Kaka
Eto
Raul

türkler kadronun ahengini bozuyor ama tamamı yabancı kadro olmaz.

teşekkür ederim büşra.

ilhanmansız_melis

Askerdeyken en çok neyi özledin
Askerde Beşiktaş maçlarını rahat takip edebildin mi ?
Takımda en sevdiğin futbolcu(lar)?

Yukarıda dediğim gibi ailemi , arkadaşlarımı , maça gitmeyi , interneti , gezmeyi , tozmayı her şeyi.

Takip ettim tabi.dış görevde kaldığımız 4.5 ay boyunca er gazinosuna rütbeli gazinosundan paralel kablo çektik.gazinoda digiturk değil uydu vardı.bizde maçları izleyebilmek için böyle bir yöntem bulduk.onlar hangi kanalı izlerse bizde onu izliyorduk.kendi taburumuzda gazinomuzda digiturk'ümüz vardı zaten.Sadece Beşiktaş maçları değil yayınlanan tüm lig maçlarını izlerdim.

Çoğu kimse sevmez ama en sevdiğim oyuncu İbrahim Üzülmez.sevmediklerim Cisse ve Serdar Özkan.

teşekkür ederim melis.

+18

Tribünde ne gibi değişikLikLer gördün ?

bu sene şampiyonLuk şansımızı nasıL değerLendiriyorsun ?

biraz poLitik ama sitede yönetimde görev aLmak istermiydin ?

döndükten sonra Trabzon maçına gittim.eski günlere göre tribün kötüydü.alt taraf daha kötüydü.inönü'de en çok altlı üstlü karşılıklı bağırdığımız zaman takım havaya giriyor.o uyum sağlanamadı bir türlü alt taraf yüzünden.üst tarafta kendi arasında ikiye ayrılıp karşılıklı elinden geldiğince bir şeyler yaptı işte.belki skor nedeniyle öyle oldu.sadece o maça gittiğim için canlı olarak şahit olduğum değişiklik bu.birde bu çarşı bereleri dikkatimi çekti.5 yaşındaki çocukta takmış 70 yaşındaki amcada.herkes çarşıyım diye ortada dolanıyor ondan sonra.

Şampiyonluk şansımız diğerleriyle aynı.kendimizi onlardan üstün ya da geride görmüyorum.oynanan futbol şampiyonluk için umut vermiyor.tamam kazanıyoruz ama bu basit maçlarda bile böyle zorlanırsak yarın öbür gün Fener , Galatasaray , Sivas maçlarında ne yaparız.fikstür avantajımız var.en çok güvendiğim şeyde bu.inönü'de puan kaptırmazsak şampiyonluk gelir.kalan 11 maçta 26-27 puan alsak şampiyonluk için yeter diye düşünüyorum.

Gerçekten istemezdim.sitede uzun zamandır üyeyim.böyle bir istekte bulunmadım hiç.birçok mesaj yazılıyor.hepsini tek tek okumak gerekli kötü bir şey yazılıp yazılmadığını öğrenmek için.ayrıca üyelerin özel istekleri olabiliyor.birde sitede yönetimde olmanın ayrı sorumlulukları var.kolay iş değil bence sürekli siteyle ilgilenmek.fazlaca vakit ayırmak gerekli.ben üye olarak devam etmekten memnunum.

teşekkür ederim kardeşim.

ugur24

[KralKartal]

1. Askere gidenlerin bir cogu olumlu/olumsuz degisim gosteriyor...
Senin sana gore nme degisimlerin oldu askerlikten sonra ve sana olumlu/olumsuz ne katti?

2. Forumdan o kadar uzak kaldigin icin, girdiginde kendini yabanci gibi , yada farkli yerde hissedersin,
ama kralkartal forumunda insanlar seni askerlik topicinden tanidi, sen onlari tanimasanda,
seni tanimayanlarin bile sana msj yazmasini nasil karsiliyorsun, ne gibi bir his verdi askerdeyken???

3. Besiktasin sampiyonluk yolunda sence en cok hangi takim/takimlarla cekisir???

Bonus: Askerde kisaca bir gununu anlatirmisin? Sabah oglen aksam?

Askere gidince insanın sorumluluk duygusu artıyor.orada her işini kendin gördüğün için döndükten sonra bazı şeyler için ufaktan zemin hazırlamış oluyorsun.kendine güvenin artıyor.zor şartlarda en iyi şekilde nasıl ayakta kalınabileceğini öğreniyorsun.benim askerlik yaptığım yerin zor bir yer olması bu yönden daha fazla gelişmemi sağladı.olumsuz olarak değişim göstereceğini sanmıyorum askere gidenlerin.bendede olumsuz bir durum oluşmadı.artık 22 yaşına geldik.iyi bir iş sahibi olduktan sonra 3-4 sene içinde evlilik telaşı saracak belkide.askere gitmeden önce kendini daha çocuk gibi hissediyorsun ama döndükten sonra evlenip ev geçindirebileceğine inanıyorsun.zor ama yapılması gereken bir şey askerlik.

Askerde telefonuma çağrı geldiğinde bile büyük mutluluk duyardım.orada gerçekten aranmak , ilgi görmek , hatırlandığını bilmek çok sevindirirdi beni.bütün askerleri öyle tabi.internete sürekli girme fırsatım yoktu orada.girdiğimde mutlaka uğrardım foruma.tanıdığım arkadaşların yanında tanımadığım insanlarında mesaj göndermesi öyle heyecan verirdi ki bana.bu foruma üye olan ailenin bir parçası haline geliyor.çok sıcakkanlı insanlar var forumda.daha önce yüz yüze görüştüğüm , beraber maça gittiğim arkadaşlardan da biliyorum bunu.istanbul dışında yaşayan ve maç için buluştuğumuz arkadaşlar oldu.senelerdir birbirimizi tanıyor gibiydik onlarla.sizlerle kaynaşmak hiç zor değil.bana askerdeyken mesaj atan atmayan , bana destek olan tüm üyelere çok teşekkür ediyorum.

Sivas'ın Fenerbahçe maçlarından sonra şampiyonluk yarışından kopacağını ve düşüşe geçeceğini düşünüyordum ki ankara maçınıda kazanamadılar.
Trabzon'u zaten bizimle oynadığı maçtan sonra yarış dışına koymuştum.
Galatasaray uefa'ya önem veriyor.bu bizim için avantaj.zaten oynadıkları futbolla şampiyon olmaları imkansız.
Fenerbahçe bir iyi bir kötü.ne yapacakları belli olmuyor.onların fikstürleri çok zor.Beşiktaş , Galatasaray ve Trabzon maçları deplasmanda.ama Fenerbahçe çıkış yakalamış gibi gözüküyor.deplasmanda alacakları puanlar önemli.kadıköy'de zaten sorun yaşamazlar.şu an ki form durumlarına bakılırsa Fenerbahçe zorlar diye düşünüyorum.

Askerde her günümüz aynı geçerdi.çarşı izni diye bir şey söz konusu olmadığı için haftasonları bile mesai olurdu.hafta içi kalk saati normalde 6.ben kahvaltıya gitmezdim.bizim koğuşumuz ayrıydı.15 kişilik tim koğuşuydu.bölükten ayrı yattığımız için bizi kaldıran olmazdı.kahvaltıya gitmediğim için 7.15 gibi kalkardım.üstümü giyinmem , yatağımı yapmam falan yarım saat sürerdi.saat 8 ' de ictima alınırdı.bölük komutanı yapılması gereken bir iş varsa oraya gönderirdi.zaten bizim en büyük şanssızlığımız karargah bölüğünde olmamızdı.hem komando timi olduğumuz için görevlere giderdik hem de muhafız timi olduğumuz ve karargaha bağlı olduğumuz için bölüğün angarya işlerine bakardık.bölüğün diğer askerleri çamaşırcı , çaycı , mutfakçı , elektrikçi vs. olduğu için hepsinin görev yeri vardı.ama biz taburda kaldığımız günlerde belirli bir işimiz olmadığı için kafamıza göre takılırdık.bölük komutanı da 15 tane adamı boş bırakmamak için bize hep iş verirdi.küçücük taburda her günde mutlaka bir iş çıkardı.boş kaldığımızı pek bilmem.o yüzden çoğu zaman görevlere çıkmayı isterdik.saat 12 gibi öğlen yemeği yerdik.saat 1 ' de öğlen ictiması.yine ictimadan sonra iş varsa onu yapardık.yoksa gazinoda veya koğuşta zaman geçirirdik.kış olduğu ve her yer kar olduğu için kar temizlerdik genelde.akşam yemeği saat 6 ' da olurdu.yemekten sonra tv izlerdik biraz.sonra koğuşa gidip birazda mp3 dinler , saat 10-11 gibi yatardım.tabi bunlar tezkere dönemi geçirdiğimiz günler.ilk günlerde hep eğitim yapardık.pusu , keşif , intikal , yat , sürün , sıçra vs... eğitim zamanı çok yorulurduk.hele birde gece nöbeti varsa o gün yemekten sonra saat 7 gibi gider yatardım.operasyon olduğu günler zaten bitmek bilmezdi.saatlerce yürür hiçbir şey bulamadan geri gelirdik.ayaklarımızın altı şişerdi.off çok zor günler geçirdik biz yaa.allaha şükür bitti.

teşekkür ederim ihsan abi.

carsi52

1-Teslim olduğunda askerliğe başladığın ilk gün neler hissettin ? Askerliğin bittiği gün ne hissettin ?
2-Hiç sıcak bi çatışmaya girdiniz mi ? Girdiyseniz yaraladığın veya öldürdüğün birisi oldu mu ?
3-Beşiktaş tribünlerinde veya takımda bi değişiklik sezdin mi ? Sezdiysende neler ?

ben isteyerek gittim askere.o yüzden hiçbir şeyi kafama takmadan boş kafayla gittim.kırkağaç'tan ilk içeri girdiğimde öyle kalabalık vardı ki.sanki bütün erkekler aynı anda askere gelmiş gibiydi.binlerce sap aynı yerde.artık ben askerim demeye başladım iyice o anda.nasıl bitecek 460 gün diye düşündüm.birde kadro askerler öyle şeyler anlattılar ki içimiz karardı.o gün bitmek bilmedi.muayene , kamuflaj dağıtımı , kayıt falan derken gece yarısı oldu hala ayaktaydık.bu arada Kırkağaç veya Foça'ya düşen erkekler olursa muayene anında neler yaptırdıklarını görecekler   :)  askerliğim bitecek diye düşünmemiştim.düşünemiyorsun ki.o 15 ay 15 sene gibiydi.yıllardır asker gibiydim ve önümde daha seneler var gibi.bir de bizim orada aşırı kar yağardı.kar nedeniyle yollar sürekli kapanırdı.çoğu zaman konvoy tarihleri ertelenirdi kar yüzünden.biz gideceğimiz zamanda öyle bir şey olacak diye hissederdik.olmadı ama.gideceğimiz gün yollar açık ve hava güzeldi.o gün sivil kıyafetleri giydim ya artık tamam buraya kadarmış dedim.gerçekten inanası gelmiyor insan bittiğine.eğer güneydoğu'ya düşen olursa neler hissettiğimi daha iyi anlayacaktır.

Çatışmaya girmedik ama çatışma gördük.ilk 8 günlük Kato görevinin üçüncü günüydü.saat akşam 9-9.30 gibiydi.mevzide iki kişi nöbet tutuyorduk.yüksekte olduğumuz için önümüz açıktı.beytüşşebap merkez tamamen gözükürdü.beytüşşebap merkezde ilçe jandarma komutanlığı var.tam o yönde havada kırmızı bir ışık görür gibi olduk ilk anda.öyle çarptı gözümüze.doğru görmüşüz.gördüğümüz izli bixi mermisiymiş.bilmeyenler için söyleyeyim.izli mermi geceleri yönü belli etmek için kullanılır.hedefi daha iyi tespit etmek için.kırmızı olur genellikle.bazende yeşil.jandarma komutanlığı altta teröristlerin ateş ettiği yer ise tepedeydi.birkaç dakika karşılıklı çatıştılar.izli mermi kullandıkları için net olarak çatışmayı seyrettik.biz çok uzak olduğumuz için müdahale etmedik tabi.çatışma zaten uzun sürmedi.taciz ateşi açtılar teröristler.bizimkilerde karşılık verdi ve bitti.

Yukarıda dediğim gibi tribün eskisinden kötüydü.özellikle alt-üst arasında uyum yoktu.eskiden 90 dakika susmayan taraftarda o gün yoktu tribünde.iki dakika bağırıp üçüncü dakika susuyorlardı.şampiyonluk havasına girdikçe tribün eski atmosferine kavuşacaktır inanıyorum buna.takım ise aynı aslında.yine maçını izlerken tırnaklarımı kemirdiğim bir takım var sahada.oynanan futbol kötü.gittiğimde de aynıydı döndüğümde de aynı.zevk veren bizi heyecanlandıran bir takım göremiyorum sahada.

teşekkür ederim kaan.

ugur24

BJK_Kübra

Askerlik yaparken hiç sıkıldın mı yani askerlikten bunaldın mı?
Askerlikle ilgili ilginç bi anın varmı? Varsa anlatırmısın..
Askerlik sana neler kazandırdı, hayatınla ilgili düşüncelerinde bi değişik oldu mu ?

Hemde çok.hiçbir sosyal faaliyetimiz yoktu.çarşı yok , internet yok , telefon yasak , mp3 yasak.yasak olan her şey vardı kullanırdık gizlice ama kimseye göstermeyelim diye köşe bucak saklanırdık.bunlara rağmen çok sıkarlardı bizi.hiç boş bırakmazlardı.hep iş verirlerdi.batıdaki adam haftasonu çarşıya çıkardı biz ya göreve giderdik ya mesai yapardık.doğuda askerlik rahat derler ama yalan inanmayın.rütbelilerden nefret ediyorum ayrıca.

Askerde iki defa vurgun yedim onları anlatıyım   ;D 
ikisi de haksız yereydi aslında.ilkinde timden bir arkadaşla nöbetteydik.sabah 6-8 nöbeti.nöbetin bitmesine yarım saat falan kalmıştı.yarım saat sonra ictima olduğu için nöbetçi asteğmen etrafın mıntıkasını kontrol ediyordu.arkadaşta sigara yakmıştı nöbette.mevziinin oraya kadar gelmiş komutan fark etmedik.seslendi birden bize.arkadaşında elinde sigarayı gördü.niye içiyorsun , yasak olduğunu bilmiyormusun falan dedi çekti gitti.nöbet bitti ictimaya katıldık.orada gitti bölük komutanına söyledi bu adam sigara içti nöbette diye.çıkardı bölük komutanı arkadaşı herkesin içinde dövdü.ictima dağıldıktan sonra bu sefer tim komutanı topladı bizi.önce arkadaşı sorguladı neden içtin diye , sonra geçirdi birkaç tane.sonra bana geldi.sen neden uyarmadın bunu diye.uyardım yinede içti desem arkadaşa daha çok vuracak , gördüm ama uyarmadım desem bu sefer bana sinirlenecek , bende görmedim dedim kestirip attım.yemedi tabi.bir tanede bana geçirdi   ;D  ilk kez askerde o zaman tokat yedim.sigara bile kullanmadığım halde sigara yüzünden dayak yedim.neyse arkadaş için çiğ tavuk bile yenirmiş.

Diğer olayda top sevdamız yüzünden oldu.ara sıra top oynardık taburda.bir gün ayağımı burktum.ertesi sabah kemiğim baya şişti.revir için tim komutanından izin istedim.top oynamasaydın izin vermiyorum dedi.arkasından time top oynamayı yasakladığını söyledi.3-4 gün sonra bölükte sert bir yüzbaşı vardı.herkes tırsardı ondan.iki tim vardı bölükte.5'er kişiden timler arası maç yapmamızı istedi.unsur komutanımızda takım seçti.beni de seçti fena oynamadığım için.tim komutanımız yoktu o an başımızda.maça başladık.yarım saat falan geçmişti tim komutanı geldi.baktı bana ters ters.maçını bitir ondan sonra yanıma gel dedi bana.anladım sonumun iyi olmadığını zaten.moralimi de bozdu.şimdi geleyim o zaman komutanım dedim.hayır bitir öyle gel dedi ters ters.hepimizin oynama hevesini kırdı.maç bitmeden bıraktık.oynayanlar gelsin dedi.atış alanı vardı bir tane uzunca bir yer.oraya götürdü bizi.ilk bana sordu sana top oynamayacaksın demedim mi diye.yüzbaşının emir verdiğini söyledim.daha sonra diğer arkadaşlara sordu.size topu yasaklamıştım neden oynadınız diye.onlarda yüzbaşının emrettiğini unsur komutanının da bizi seçtiğini söyledi.daha sonra hepimize geçirdi birer tane
yine   :)  haksız yere tabi.sonra arkasından geriye dön , yat ! diye bir komut.başladık sürünmeye.uzunca bir mesafede süründürdü bizi.gıcık olurdum tim komutanımıza.askerliğim boyunca hiçbir rütbeliden fayda görmedim.hepsinden nefret ediyorum o yüzden.

Buna benzer bir soruyu ihsan abi sormuştu.dediğim gibi kendine daha fazla güveniyorsun.sorumluluk duygun artıyor.başkasına muhtaç olmadan kendi ayakların üzerinde durabilmeyi öğreniyorsun.hayatın zorluklarını daha iyi anlıyorsun artık.mesela gitmeden önce gelecekle ilgili bir şey düşünmezdim ama şimdi değişti.birde krize denk geldim anasını satayım.ben iyi bir iş sahibi olup 3-4 sene sonra evlenmeyi düşünüyordum ama bütün planlar yattı.

teşekkür ederim kübra.

Adriano

Deliler gibi aşık olduğun biri oldu mu, neler hissetmiştin veya hala hissediyorsun ?
Beşiktaş denince aklına ilk ne geliyor, gözünün önünde ne canlanıyor ?
Siyah mı, Beyaz mı ?

Herkesin olmuştur.benimde oldu tabi.insan o ana kadar boşuna yaşadığını hissediyor.onu tanıdıktan sonra yaşama nedeni olarak görüyorsun o insanı.onu elde edebilmek için canını bile verebilecek duruma geliyorsun.bambaşka bir duygu gerçekten.

Beşiktaş denince aklıma ilk tribün geliyor.direkt kapalı canlanıyor gözümde.zaten maça gittiğim zamanda tribün için gidiyorum şahsen.takım başarılı olmuş olmamış önemli değil.başarıya önem vermiş olsak hiç maça gitmememiz lazım.ben 22 yaşıma kadar 1 şampiyonluk gördüm.3 sene üst üste şampiyon olduğumuzda 5-6 yaşındaydım saymıyorum onu.buna rağmen elimden gelen desteği veriyorum takıma.Beşiktaş tribününün yeri başka.

Siyah.kıyafetim , ayakkabım , aldığım eşyalar hep siyahtır.siyahı hangi rengin yanına koyarsan koy çok yakışır.Beşiktaş'ın renklerinden biri olduğu için değil gerçekten çok severim siyahı.

teşekkür ederim deniz.

Buz

En sevdiğin beste nedir uğur başLa bakim söyLeyemeye duyaLım bizLerde

AskerLik iLersi için hep bir engeLdir. Aştın o engeLi şimdi hayatına dair ne düşünüyorsun ne bekLentiLerin var yaşamdan?

Geldikten sonra İstanbuL nasıL geLdi gözüne.. yoksa istanbul aynı istanbulmuymuş (:

bonus: HayaLindeki kızı anLatır mısın bize
hueaha tipini yani şöyle olsun böyle oLsun gibi bişiLer

Son yapılan sen benim her gece efkarım bestesi on numara olmuş.kim yapmışsa yüreğine sağlık.eskilerdense aklımda bir tek sen ve seni düşündüm'ü severim.

Aklımda bir tek sen
Fikrimde bir tek sen
Ne fark eder kartal
Sen her gün yenilsen
Uğrunda her şeyden
Öyle vazgeçmişken
Nasıl vazgeçerim
Beşiktaş'ım senden...

Seni düşündüm dün akşam yine
Kafam güzeldi içmişim yine
Birde kendimi düşündüm sonra
Ölesim geldi senin uğruna
Hani dolmabahçe'de yürürken
Hani fenerbahçe'ye koyarken
Hani biz Pınarbaşı çekerken
İşte öyle bir şey....

Askerlik gerçekten bir erkek için büyük engelmiş.kafama takacağım bir şey kalmadı artık önümde.tecilliydim ben.tecilimi bozdurup öyle gitmiştim askere.askerliğim süresince de hep iyi ki bozmuşum tecili , iyi ki gelmişim dedim kendime.aradan çıktı askerlik çok güzel oldu.şimdi tabi ki en büyük mesele iş.daha iyi şartlarda bir iş bulamazsam eski çıktığım yere girmeyi düşünüyorum.sigorta acentesinde çalışıyordum.aynı işe devam edebilirim.sonra biraz birikim yapıp araba almak istiyorum.ehliyet var ama kullanacak araba yok.şöyle focus veya golf tarzı bir arabam olsun istiyorum.ikinci el tabi.pek fazla bir beklentim yok.aç gözlü bir insan değilim.yeterli derecede maaşım olsun kafi.bir ev geçindirebilecek kadar yani.daha sonra şöyle yaşı yaşıma huyu huyuma uygun bir bayanla birlikte olabilirim   ;)  3-5 sene sonra evlilik telaşı başlayacak çünkü.yavaştan yavaştan alt yapıyı hazırlamak lazım.

İstanbul cennet gibi geldi gerçekten.değerini uzak kalınca anlıyor insan.orada dağ taş kaya görmekten bıkkınlık gelmişti artık.insan yüzü de göremiyorduk ki.bazen nizamiye nöbetinde ayda yılda bir köy yolundan insan geçerdi.onlarda acaip kıyafetli , puşi takmış insanlar.onlar bile değişik gelirdi gözümüze.istanbul gibi bir yerde yaşayıp Şırnak gibi bir yere gitmek , oraya alışmak kolay olmadı tabi.döndükten sonra o kalabalık içine tekrar girince tuhaf oluyor insan.istanbul aynı bıraktığım gibi.ama mekanım değişti işte.alışamıyorum yeni yerimize.kafamda hala Üsküdar var.istanbul'un neresi dediklerinde hep Üsküdar diyesim geliyor.aklımda hep orası var.alışmam gerekiyor ama çare yok.şunu da söylemek isterim ki istanbul'un en ücra , en varoş yerinde bile yaşamaya razıyım oraları gördükten sonra.istanbul olsunda neresi olursa olsun.

Hayalimdeki kız anlayışlı , dürüst , karakteri düzgün , sevgili , saygılı , benim ona verdiğim değere aynı şekilde karşılık verebilecek biri işte.esra erol'la izdivaç programında eş arayanlar gibi oldu bu  ;D  tipine gelince yüzüne bakılabilecek kadar güzel olsun yeterli.dünya güzeli olmasına gerek yok.ben onu seviyorsam eğer o zaten benim gözümde dünya güzelidir.esmer veya kumral olabilir , sarışın olmasın.açık veya kapalı fark etmez.kesinlikle piercing gibi saçma sapan şeylerle işi gücü olmamalı.bir de sigara kullanmazsa iyi olur.ben içmiyorum o da içmesin.öyle işte Gökhan.var mı kriterlerime uygun bir arkadaşın ?  ;D

teşekkür ederim gökhan.

carlito1903

19-20 yaşlarında Anadolu takımlarından birinde top koşturuyorsun ve sezonun yıldızısın, Beşiktaş'ta senin olduğun mevki de çok iyi oyuncular var bu yüzden teklif gelmiyor ama Fb'den ve Gs'den teklifler var bu teklifler karşısında tutumun ne olurdu gidermiydin bu takımlardan birine ??

Uğur'u en çok ne mutlu eder ve en çok ne üzer ??

İzlediğin Beşiktaşlı futbolcular arasından bi 11 yap desem kimler girer kadrona ??

Bonus soru: Sarışın mı esmer mi

Gitmiyorum diyen yalan söyler.giderdim tabi.madem profesyonel oyuncuyum giderdim neden gitmeyeyim.duygusal olarak gönlüm el vermezdi ama maddi açıdan hayır diyemezdim heralde.

Forumdayım diye demiyorum ama yemin ederim en çok Beşiktaş kazandığı zaman mutlu olur , en çokta Beşiktaş kaybettiği zaman üzülürüm.en ufak şeylerden bile mutlu olabilir , en saçma nedenlerden moralimi bozabilirim.mesela akşamları 11 ÜS otobüsünde yer bulabilirsem çok sevinirim , iddaa kuponlarım yatınca çok üzülürüm.  :)

Mrmiç

Zago
Ronaldo
Ali Eren

Münch
Nihat
Sergen
Şifo

Nouma
İlhan Mansız
Amokachi

Esmer tabi.sevmiyorum ben sarışınları.antipatik geliyorlar bana.esmerler daha sade , daha güzeller benim gözümde.o nedenle esmer.

teşekkür ederim hemşom burak.

HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.....

kartalpenchesi

çok güzel samimi bir şekilde olmuş söyleşi

teşekkürler uğur abi

bu arada insan askerde rock müzik dinler mi yazmışsın

ben dinlerim :)
Şampiyon Olacağız Beşiktaşım Bu Sene

eRe

burda bıle satasmadan yapamıyorsun :D
cok begendım be cevaplarını
hadı ben cırkınlesmıyım sen gıbı elıne yuregıne saglık :D
www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi

NoPasaran

erdem cevaplar çok uzun ama çok güzel..

farklı bir söyleşi olmuş..

teşekkürler..
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

+18 !

cevapLar güzeL oLmuş..

eLine sağLık uğur abi

carsi52

Çok güzel ve içtenlikle cevaplamışsın soruları.
Teşekkürler.
Bölünür senin için uykular!

Guti ORÇ.

cevaplar için sağol uğur abi :)

Simurg

güzel bir söyleşi olmuş sağol :)

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

keskinli

cok uzun bi söylesi olmus,üsenmeden hepsini okudum
yüregine saglik ugur
seni daha iyi tanimis olduk
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

[KralKartal]

+rep verdim valla,

cok guzel olmus , hepsini daha okuyamadim ama mutlaka okuyacagim,

cevaplari ictenlikle vermissin..

Tesekkurler
Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi

ilhan mansız_melis

28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

BJK_Kübra

Daha önecedende bakmıştım ama tamamını okudum şimdi :) Güzel söyleyişi olmuş cevaplar için saol..
Elbet Bir Gün Toprak Olup Gideceğiz, BEŞİKTAŞLI Doğduk BEŞİKTAŞLI Öleceğiz...

www.bbskd.org