Ana Menü

feneri zemin korkuttu

Başlatan Alp Erdem, Mart 07, 2009, 13:47:01

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alp Erdem

Fenerbahçe'yi zemin korkuttu 07 Mart 2009 Cumartesi 08:19 Türkiye'nin en modern stadı Kayseri-Fenerbahçe maçıyla açılıyor. Ancak stadın zemini tartışma konusu oldu.   Fenerbahçe Kadir Has Stadı'nın zemininden çekiniyor. Çimlerin oturmadığını ve son derece yumuşak olduğunu savunan yönetim, Federasyon'a kaygılarını iletti. Kayseripor menajeri Süleyman Hurma ise aksini savunuyor.
Stadda incelemelerde bulunan Fenerbahçe İdari Menajeri Volkan Ballı son kararın federasyon yöneticilerinde olduğunu belirtti. NTV Spor'a telefonla katılan Ballı şunları söyledi:
ÇİMLER DEĞİŞTİRİYOR
"Sabah geldiğimde yedi gündür ciddi anlamda yağış olduğunu öğrendim. Sahanın zemini son derece yumuşak. Şu anda çimlerin belli bölümleri değiştiriliyor.
ZEMİN YUŞUMAK VE OTURMAMIŞ
Çim yaklaşık 25 gün önce yerleştirilmiş. Kendi deyenimlerine dayanarak burada çimde oynamanın sıkıntılar yaratabileceğini, üzerinde antreman yapılmamış, maç oynanmamış bir zemin olduğundan dolayı bu fikrimi dile getirdim yönetime rapor verdim. İnşallah maç saatine kadar yağmur yağmaz. Bundan sonra federasyon karar verecektir. "

Kayseripor menajeri Süleyman Hurma yine NTV Spor ekranları aracılığıyla cevap verdi.
"Zeminle ilgili bir sıkıntı yok. Çim nedir bilmeyen evinin önünde çim olmayan bir iki gazeteci olayı provoke etti. Malesef bunu yapanlar da Kayseri'den. Çimin boyu 11 metre eni 1.5 metre.
Yerden kalkması söz konusu değil, ağırlığı 2 ton ancak vinçle kaldırılabilir. Oyuncunun kaymasıyla mümkün değil. Fakat 8 gündür sürekli yağmur yağıyor. Yağmurun yağdığını görünce zemin bozulmasın diye geçen çarşamba günü takımı buradan çıkardım.
3 HAFTA SONRA HALI GİBİ OLUR
Buraya 3 hafta sonra gelirsek halı gibi olur. Bugünkü koşulları söylüyorum. Kadir Has Stadı'nın zemini 18 stadın 16 stadın zemininden daha iyi. Nasıl ve neden böyle bir kamuoyu oluşturuyorlar anlamakta güçlük çekiyorum.
Bizim uyguladığımız sistem Amsterdam Arena'da uygulanıyor. Bu sistemde zemini döşedikten iki gün sonra maç oynuyor insanlar."
changeTarget(document.getElementById("news_content"))

ilhan mansız_melis

Siz şuna Kayseri'den korkuyoruz desenize...
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.