Ana Menü

Çorba Kaynatma

Başlatan Simurg, Ocak 31, 2009, 13:53:46

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Simurg

çok güzel bir mercimek çorbası yaptınız. kısık ateşte onbeş dakika daha kaynatmalısınız. fakat elinizde normal bir saat yok. sadece biri 11 dakikada biten öteki 7 dakikada biten iki tane kum saati var. bu kum saatlerini kullanarak çorbanızı tam 15 dakika kaynatabilirmisiniz. onbeş dakikadan ne eksik ne fazla tam onbeş dakika.

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

erdibatmaz

7 dakikalık saatin 4. dakikasından itibaren 11 i de devreye sokarız beraber işlerler, ama o 4. dakikayı nerden bilecez işte... :D
bitti, dağılın.

4-8-15-16-23-42 :P

beckyZWICKY

11 dakikada bitenle başlarım o bitince, 7 dakikalık saatin, hemen hemen yarısı ztn 4 dakika eder, 7 dakikalık kum saatinin yarısını birazcık geçince kapatırım ocağı ;D
tutmam gereken bir matemim var, hislerim var.

unutmam gereken..

Mattech

kurt ot kuzu sOrusu gibi :)

Cevap..
İki kum saatinide aynı anda başlatırız. 7 dakikalık kum saati bittiğinde 11 dakikalık kum saatinde 4 dakikalık daha kum kalmış olur. Tam bu esnada çorbayı kaynatmaya başlarız. Kalan 4 dakika dolduktan sonra 11 dakikalık olan kum saatini tekrar ters ceviririz ve bitene kadar kaynatmaya devam ederiz. 11 dakikalık kum saati bittiğinde çorba 15 dakika kaynamış olur.

4 + 11 = 15
Sosyal içerikli mesaj:
Irak savaşında 1 milyonu aşkın masum öldü Kimse ses Cıkartmadı.. İnsanlardaki bu gazze sevgisi nedir anlamadım :s ... Yoksa Türklere özgü bir paradox mudur mu? kendi içimizde çatışıyoruz..

Simurg

Mattech :D tebrik ederim ;D

BEŞİKTAŞK

Mattech

Bu cevap Mecimek corbası için deil marketten Alınan hazır corbası içindir :)
Ayrıca "Kapan" diye bir film var Zeka sorularını seven arkadaşlar için Mutlaka izleyin..
Sosyal içerikli mesaj:
Irak savaşında 1 milyonu aşkın masum öldü Kimse ses Cıkartmadı.. İnsanlardaki bu gazze sevgisi nedir anlamadım :s ... Yoksa Türklere özgü bir paradox mudur mu? kendi içimizde çatışıyoruz..

Simurg

ben mercimek çorbası olarak biliyorum :D
dilden dile geçerken değişmiş :D

BEŞİKTAŞK