Ana Menü

Avrasya Maratonu'na Bolt da Davet Edildi

Başlatan saldır beşiktaş, Ekim 03, 2008, 16:51:41

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

saldır beşiktaş

Bu yıl 30. kez koşulacak Avrasya Maratonu'na Etiyopyalı ünlü maratoncu Haile Gebrselassie ile Jamaikalı sprinter Usain Bolt da davet edildi.   Bu yıl 30. kez düzenlenecek Avrasya Maratonu için İstanbul büyükşehir Belediyesi, dünyaca ünlü iki atlet Haile Gebrselassie ve Usain Bolt'u davet etti.
Pekin Olimpiyatı'nda 100 ve 200 metrede dünya rekorlarını kırarak şampiyon olan Jamaikalı Bolt ve Pekin'de yarışmamasına rağmen geçen hafta sonu Berlin Maratonu'nda 2 saat 3 dakika 59 saniyeyle dünyanın en iyi derecesini yapan Etiyopyalı efsane atlet Gebrselassie, Büyükşehir Belediyesi'nin davetini kabul etmeleri halinde 26 Ekim'deki yarış sırasında İstanbul'da olacak.
Gebrselassie'nin gelme ihtimalinin daha yüksek olduğu öğrenilirken, Etiyopyalı atletin koşmayacağı, sadece start ile ödül töreninde yer alacağı ifade edildi.
Dünya'da iki kıtada birden koşulan tek maraton olan Avrasya, 30. yılında parkur değişikliğiyle yeni bir kimliğe de kavuşacak. Yıllardır Boğaziçi Köprüsü'nü geçen atletlerin İnönü Stadı'nda tamamladığı maraton, bu yıl tarihi yarımadadan geçerek Sultanahmet Meydanı'nda son bulacak. Gişelerin 300 metre gerisinden başlayacak ve hipodromda tamamlanacak 42 kilometre 195 metrelik koşuda yükselti farkının 15 metreye inmesiyle birlikte Avrasya Maratonu'nda bu yıl elde edilecek dereceler, resmiyet kazanarak uluslararası kayıtlara geçebilecek. Daha önceki yıllarda 74 metreyi bulan fark nedeniyle koşulan dereceler uluslararası geçerlilik kazanamıyordu

Kaynak: Milliyet
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

Non Mollare Mai

Bolt kısa mesafe koşucusu bildiğim kadarıyla.
Geleceğini sanmam.
edit

BerkAy1903

Anıl'a Katılıyorum..

Bolt Kısa Mesafe Koşucusu..
19o3

ilhan mansız_melis

28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

Cem Goren

altın kapılarımız kan oldu tayfun

CR7

artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

erdibatmaz

niye kralkartal adıyla katılmıyoruz ya :D geç kaldıkmı acaba :D
bitti, dağılın.

4-8-15-16-23-42 :P