Ana Menü

Les Ferdinand: Fıfa Irkçılığa Teşvik Ediyor!

Başlatan Kralkartal21, Eylül 26, 2008, 19:18:32

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kralkartal21

Eski İngiliz milli oyuncu Les Ferdinand, Hırvatistan Futbol Federasyonu'na verilen cezayı örnek göstererek FIFA'nın futbola ırkçılığı geri getirdiğini iddia etti. 

İngiltere'nin Zagreb'de Hırvatistan karşısında oynadığı maç, Adalılar'ın güzel oyunu ve galibiyetinin yanı sıra, tribünlerden yapılan ırkçı hareketlerle de gündeme oturmuştu. Niko Kovac'a yaptığı faul sonrası kart gören Wigan forveti Emile Heskey, tribünler tarafından maymun sesleriyle protesto edilmişti. 

FIFA, bu ırkçı saldırılar karşılığında Hırvat Futbol Federasyonu'nu sadece 15 bin poundluk bir ceza ödemeye mahkum etti. Les Ferdinand, bu kadar cüzi bir cezayla, FIFA'nın futbola ırkçılığın tekrar girmesini önleyemeyeceğini söyledi. 

Daily Mail'e uğradığı hüsranla ilgili konuşan Ferdinand, şunları söyledi: 

"FIFA'nın cezalarıyla ilgili devamlı olarak fikrim alınıyor. İnanın, bu son cezadaki yetersizlikle ilgili konuşmak için yorgun ve bıkkınım" 

"Bana sorarsanız, biz ülkemizde ırkçılığı futbolun dışına itmek için çalışıyoruz. Fakat FIFA, verdiği bu ufak cezalarla, ırkçılığı futbola geri döndürmek için müthiş bir uğraş veriyor" 
Goal
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

ist.hatirasi/3-4

YÖNETİM İSTİFA !!!

ilhan mansız_melis

28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.