Ana Menü

UEFA'da Büyük Değişim

Başlatan saldır beşiktaş, Eylül 26, 2008, 14:51:07

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

saldır beşiktaş

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), UEFA Kupası'nın gelecek sezondan itibaren ''UEFA Avrupa Ligi'' adı altında gerçekleştirileceğini açıkladı.   UEFA'nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, adının yanı sıra statüsünde ve logosunda da değişiklik yapılan kupada, takımların gelecek sezondan itibaren deplasmanlı lig usulüne göre mücadele edeceği belirtildi. Eski statüye göre grup maçlarında A takımının B takımıyla sadece 1 kez karşılaştığı kupada, bundan böyle her takım kendi sahasında ağırladığı takıma ayrıca konuk olacak.

Öte yandan logosu daha önce mavi, yeşil ve lila renklerinden oluşan kupa olan UEFA Kupası, yeni adıyla birlikte sarı ve kırmızı renklerinin oluşturduğu bir futbol topuyla temsil edilecek. UEFA Başkanı Michel Platini, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Yapılan değişiklikler UEFA ve Avrupa futbolu için son derece büyük önem taşıyan bu turnuvaya daha çok taraftar, daha çok oyuncu ve daha çok kulüp sağlayacak. Beni son derece tatmin eden bu yeni format, UEFA Avrupa Ligi'ne başarılı bir ivme kazandıracaktır'' diye konuştu.

Kaynak: AA
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

Non Mollare Mai

Hele şükür. Yıllardır istiyorum Şampiyonlar Ligi tarzı olmasını.
Böyle daha zevkli hale gelecektir.
Bundan sonra UEFA'ya kaldığımızda, evimizde 9 puan alarak 3 takımın çıktığı gruptan çıkmayı sonunda başarabiliriz.

Gerçi 4 takıma düşürürler takım sayısını ama olsun çıkalım şu UEFA'da gruptan artık..
edit

BerkAy1903

"UEFA Avrupa Ligi" Daha Güzel Olur Bencede..
19o3

ilhan mansız_melis

28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.