Ana Menü

Küfürbaz Terim!

Başlatan CR7, Eylül 11, 2008, 12:29:53

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carlito1903

Külhanbeyi oldu çıktı iyice başımıza...

Milli takımın son iki maçta oynadığı pardon OYNAYAMADIĞI futbolla alakalı hiç bişey yok, varsa yoksa sorun kavga...

Sakin ol biraz imparatoriçe ;)

+18 !

[KralKartal]

Lutfen arkadaslar, yorumlarkende kisisel saldirilar degil, olaya yorum yapalim...
Ordaki terim veya baskasi, bunlara yorum yaparsak, olmaz..
olumlu olumsuz dusuncelerimizi, kelimelerle degil, cumlelerle anlatalim
Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi

Non Mollare Mai

"Söylediklerim eksikti!"A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim bomba açıklamalar yaptı! Kamuoyundan özür dilediğini ifade eden Terim, Belçika teknik direktörü Vandereycken'in bilerek yarattığı tahrike uyduğunu söyledi.. Terim, Osman Tamburacı hakkında ise gündem yaratacak yorumlarda bulundu!

G.Saray - Antalyaspor maçı için gittiği Ali Sami Yen Stadı'nda açıklamalar yapan Terim, Belçika ile gerilimli bir maç oynadıklarını ifade ederken, tahriklere uyduğunu ifade etti. Terim, Osman Tamburacı'ya söylediklerini ise eksik olduğunu ifade etti. Belçika maçından sonra salim kafayla düşündüğünü kaydeden Terim;
"Misafirlerim vardı, menajerim ve yardımcım. Onlarla Bodrum'a gitim ve salim kafayla düşündüğümde şartlar ne olursa olsun, antrenörlük kariyeri çok küçük olan veya belli olan bir antrenörün tahriklerine kapılmamam gerektiğini düşündüm" dedi.

"Haklı olsam da bu gerilimi yaşamamalıydım" diye konuşan Terim; "Hata yaptığımı kabul ediyorum. Bir özür borçluyum. Öncelikle, meselktaşlarıma ve ekibime bir özür borçluyum. Kamuoyuna ve kendime özür borçluyum" ifadesini kullandı.

Bu olayın ve tahriklerin belki de bilerek ve isteyek olduğunu kaydeden Terim, "Bilerek, isteyerek, üzmek için ve daha evvel belki de çalışan bir tahrike, benim gibi profesyonel bir teknik adamın kapılmaması gerekirdi. Bu nedenle de kamuoyuna özür borcum var. Bu gerilimi yaşamamam lazımdı. Bu tür gerilimler içinde bazen büyük probemleri çözen ben, bu hatayı yapmamam gerekirdi" dedi.

Küfür ettiği ve büyük bir gerilim yaşadığı gazeteci-yazar Osman Tamburacı hakkında da konuşan Terim; "O konuda bir adım bile geri atmam. O konunun bir evveliyatı var. İş mahkemeye zaten gitmiştir. Bana göre söylediklerim de eksikti. Söylemedim de demem. Bu ayrı o ayrı, umarım onu da söylerim. O kişisel bir mevzu. Benim bir kurumla çatışmam yok. Kişisel bir mevzu ve mahkemede. Kendisini zaten kimse ne okuyordu ne dinliyordu, daha iyi Ona iyilik de yapmış oldum. Bir kaç gündür okunuyor, dinleniyor." ifadesini kullandı.

----

:ahaha Ağzına sağlık Fatih hoca.
edit

saldır beşiktaş

12.9.2008

Her daim tetikte tuttuğu öfkesini bir kez daha kılıfından çıkardı Fatih Terim ve sıklıkla yaptığı gibi yine huzurlarımıza çıktı. Gülümsemesi bile gülümsediğini küçümseme ve ezme eğilimi gösteren Terim'in bu öfkeli halini analiz etmemize yarayacak anahtar kavram, sanırım 'başarı'dır. Olanı anlamak için 'başarı'nın izini sürmek gerekir.
Düşünün, çocuğundan başarı beklemeyen ana-baba, takımından başarı beklemeyen taraftar, ülkesinden başarı beklemeyen yurttaş var mıdır?
Terim de, sürekli 'başarı' bekleyen bizlerin çocuğu gibi. O, bizim hırs dolu başarı beklentimize yanıt vermeye çalışırken bir yandan da kendi saldırgan dürtülerini boşaltıyor. Analiz bana ait değil. Ben, psikanalist Arno Gruen'in tespitlerini Terim fenomenine tercüme etmeye çalışıyorum.
Araştırmalar, en hırslı ve başarılı öğrencilerin diğerlerini ezme ve küçümseme eğiliminde olduğunu göstermiştir. O hırs ve başarı aynı zamanda öğrenciye şiddetini ortaya koyacağı özerk bir alan da yaratır. Ve hırsı meşru kılan kültürümüz ona verdiği değerle aslında, bu hırsı besleyen yıkıcılığı da örtbas eder.
Nefret, yıkıcılık ve 'başarı hırsı' el eledir. Ve 'başarı', nefret ve yıkıcılığı gizlemeye yarar.
Terim'in herkes üzerinde kurmaya çalıştığı ve bunu da kısmen başardığı iktidar, bizim 'başarı' beklentimizin kaçınılmaz sonucu. Onun, yedek kulübesinin önünde futbolculardan çok görünmesinin sağlayan şiddet yüklü tavırları hepimizin fazlasıyla ilgisini çekiyor. Onda biraz yaşlıca bir 'Polat Alemdar' buluyoruz sanırım. 'Başarı' bekleyen bizler besliyoruz, o sahneye koyuyor. Gazeteci Osman Tamburacı'ya telefonda, bıyığından başlayıp ana avrat küfür ettirecek kadar şuurunun kapanmasına da, bizim ona atfettiğimiz bu güç neden oluyor. Basın toplantısında fırçaladığı gazeteciler çoğaldıkça, son dakikalarda gelen mucize goller nedeniyle 'başarı'dan paylarına düşen parsayı kapmak isteyen futbolun kalantor yöneticileri önünde ceket ilikledikçe, yine 'başarı'nın kamaştırdığı gözlerle kaleme alınmış övgü yazıları çoğaldıkça onun da gücü/şiddeti katmerleniyor. 'Başarı' bizi ona, onu bize bağlıyor.
Durum öyle bir hale geldi ki, tanıdığım bir sürü makul insan Terim'e duyduğu hisler nedeniyle milli takıma karşı hüsnüniyetini hızla yitiriyor. Yani Terim bu dili/tarzıyla deyim yerindeyse, bize ait olanla aramıza da giriyor.
Ama yazıda da belirtemeye gayret ettiğim gibi bu durumun oluşmasında 'başarıdan gözü kamaşan' bizim de küçümsenmeyecek payımız var. Hani şiirdeki gibi söylersek, "kabahat bizim -demeye de dilim varmıyor ama- kabahatin çoğu bizim, canım kardeşim.."

Cem Dizdar
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

[KralKartal]

kufure agziniza saglik diyebiliyorsaniz, vay halimize

Non Mollare Mai

Basına edilmiş her küfüre eyvallah derim. Hak ediyorlar ki seninde az sövmediğini düşünüyorum İhsan abi.
edit

[KralKartal]

ben adamin yuzune sovmem.... Ben milli takim teknik direktoru degilim..
ayrica basin onunde medya onunde biri degilim anil...

terim, sagdan soldan adam degil, o ORNEK olmali... Bundan sonra herkes kufur etsin,
Besiktas yazarlarinin hepsine etsin, basin kimse ona kufur serbest olsun?

Anilcim, ben adminim, forumda bile KUFURUM yoktur... basinada kufur etmedim,
tepkimi dile getiririm... Kisilerede kufur etmem... Tepkili olurum özel ortamlarda
herkes gibi ederim/edebilirim??

yani sende biliyorsun, FK ve adminlerin hep ORNEK olmasi lazim diyenler biziz..
Yani ufak forum ortaminad bile ornek olmaktan bahsediyorsak, Turkiyeye bu adamlar
nasil ornek olacak>?

fark burda

eRe

Alıntı yapılan: Non Mollare Mai - Eylül 11, 2008, 12:38:36
:ahaha

Yok artık anasının nikahı.. Fatih Terim böyle ucuz insanlarla uğraşmaz. Hiç kimseyide öyle arayıp küfür falan savurmaz. Bunları bilmek içinde tanıdığı falan olmaya gerek yok. Keza şimdi biri çıkar yine akrabasımısın diye boş laf yapar. Ben yapmadan söyleyeyim. Yani bu adam düşünemeyecek mi bu telefon konuşmaları kaydedilir, mahkemeye çıkarsa benim bütün geçmişim yok olur diye. Fatih Terim'e nereden sallayacaklarını şaşırdı millet ya..

Komik olmayın.

anıl fatıh terım artık eskısı gıbı degıl basıtlesmeye basladı sankı burdan anlasılıyordur umarım artık
www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi

Non Mollare Mai

Haklısın Fatih Terim'in bu şekilde davranmaması gerekirdi en başta. Bunun doğru olduğunu savunmuyorum zaten ama Fatih Terim'de bi insan ve üstünede çok gidildi son günlerde. Zaten agresif bi yapıya sahip, patlamış.
edit

Non Mollare Mai

Erdem, basitleşmekten ziyade çok yıpratıldı son zamanlarda.
Demek ki onunda bi sabrı varmış. Bu şekilde davranmasını beklemezdim ama dediğim gibi bi yere kadar..
edit

[KralKartal]

neyse, yapmis iste, buda Fatih Terimin sayginligini azaltir basin önünde ki
zaten pek yoktu, sadece milli takimdan sorumlu oldugu icin
saygi oluyor..

Ama yinede yapmamasi gerekirdi... Hele ki yillarin tecrubesi..
elestirilerede gelebilmeli bir insan...ama terim gelemiyor..

mahkemelikmis zaten, ne desek bos

eRe

bence bu olay gelın kaynana programlarındakı gıbı oldu
geregınden fazla gundeme geldı
geregınden fazla ovulmeye basladı
ve oyle bır duruma geldı kı ıyı yonlerı bıle artık gorulmez oldu
cunku abartılar o kadar coktu kı ıyı yonlerıde abartı gıbı geldı artık
ve sonucta bu kadar cok gereksız gundemı mesgul edersen bırgun sana saldıranlarda olur senın saldırdıklarında
www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi

Non Mollare Mai

Basın Fatih Terim'i Emre yüzünden sevmiyor bence. Yoksa İmparator İmparator diye edit adamın. Ama ne zaman Emre o hareketi yaptı ve Fatih Terim ona hala forma şansı vermeye devam etti o zaman işler değişti kötü adam oldu Fatih hoca. Neyse artık mahkeme en doğru kararı verir.
edit

[KralKartal]

ben hicbir zaman sevmedim terimi,  hele terim gibi
kaprisli ve kendini birsey sanan adamlari hic sevmem..
Bu olaydan sonra bir kez daha sevmedigim icin kendimle gurur duyuyorum..

insan dogal, komplekssiz ve efendi olur.. Ben bu konuda Terimi yargilayamam,
kendi vicdani ile bas basa birakiyorum...Adelette yerini bulur bir sekilde..

Ayrica kullandigin kelimede biraz abartiliydi anil..uyari aldin bu konuda